Connecteu-vos amb nosaltres

agricultura

Comissió per recuperar 335 milions d '€ de despeses de la PAC dels estats membres

COMPARTIR:

publicat

on

Comissió per recuperar-180-milions d’eurosLa Comissió Europea ha reclamat avui (335 de desembre) un total de 12 milions d’euros de fons de la política agrícola de la UE, gastats indegudament pels estats membres, segons l’anomenat procediment de liquidació de comptes. No obstant això, com que algunes d'aquestes quantitats ja s'han recuperat dels estats membres, l'impacte financer de la decisió d'avui serà d'uns 304 milions d'euros. Aquests diners es retornen al pressupost de la UE a causa de l’incompliment de les normes de la UE o dels procediments de control inadequats de la despesa agrícola. Els estats membres són responsables de pagar i comprovar les despeses de la Política Agrària Comuna (PAC), i la Comissió està obligada a assegurar-se que els estats membres han fet un ús correcte dels fons.

Principals correccions financeres

Segons aquesta última decisió, es recuperaran fons dels estats membres de 15: Àustria, Bèlgica, República Txeca, Alemanya, Espanya, Finlàndia, França, Grècia, Hongria, Irlanda, Luxemburg, Letònia, Països Baixos, Romania i Suècia. Les correccions individuals més significatives són:

  • 141.8m € (impacte financer)1 : 141.5m €) amb càrrec a França per debilitats relacionades amb la condicionalitat
  • 78.8m € (impacte financer: 66.6 milions d’euros) a Grècia per debilitats relacionades amb deficiències d’assignació de drets
  • 24.3m € (impacte financer: 24.1m €) a Holanda per debilitat en el funcionament de la LPIS, en els controls sobre el terreny i en el càlcul de pagaments i sancions
  • 22.2M € (impacte financer: 21.0m €) a Grècia per debilitats relacionades amb la condicionalitat
  • 17.7m € (impacte financer: 10.9m €) amb càrrec a França per debilitats relacionades amb el reconeixement de les organitzacions de productors de fruites i hortalisses.

Després de la sentència del Tribunal Europeu (T-2 / 11) contra una decisió anterior de la Comissió, es reemborsarà a Portugal 0.5m €.

Fons

Els estats membres són els responsables de gestionar la majoria de pagaments de la PAC, principalment a través de les seves agències de pagament. També s’encarreguen dels controls, per exemple, verificant les reclamacions de pagaments directes dels agricultors. La Comissió realitza més de 100 auditories cada any, comprovant que els controls i les respostes a les deficiències dels estats membres són suficients i té el poder de recuperar fons endarrerits si les auditories demostren que la gestió i el control dels estats membres no són prou bons per garantir que Els fons de la UE s’han gastat correctament.

Per obtenir informació detallada sobre com funciona l’autorització del sistema de comptes anuals, consulteu MEMO / 12 / 109 i la fitxa informativa Gestionar el pressupost agrícola amb prudència.

anunci

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències