Connecteu-vos amb nosaltres

EU

La pobresa: la Comissió celebra l'aprovació definitiva del nou Fons Europeu d'Ajuda als més necessitats

COMPARTIR:

publicat

on

20140206PHT35204_originalLa Comissió Europea celebra l'adopció definitiva d'avui (10 de març) pel Consell de Ministres de la UE del Reglament sobre el nou Fons Europeu d'Ajuda als Més Desfavorits (FEAD). El fons oferirà als estats membres un suport valuós en els seus esforços per ajudar les persones més vulnerables d'Europa, que s'han vist més afectades per la crisi econòmica i social en curs. En termes reals, es destinaran més de 3.8 milions d'euros al fons durant el període 2014-2020. Els estats membres seran responsables de pagar el 15% dels costos dels seus programes nacionals, amb el 85% restant procedent del fons.

El comissari d'Ocupació, Afers Socials i Inclusió, László Andor, va dir: "Accepto l'acord del Parlament i del Consell sobre la creació d'aquest nou fons amb un pressupost significativament augmentat, que permetrà garantir que uns 4 milions de persones es beneficiaran de assistència. Insto els estats membres a fer un ús total del Fons i a implementar-lo segons les seves necessitats específiques".

El FEAD donarà suport a les accions dels estats membres per proporcionar una àmplia gamma d'assistència material no financera, com ara aliments, roba i altres béns essencials per a ús personal, com ara sabates, sabó i xampú, a les persones més desfavorides. El FEAD també exigirà que la distribució d'ajuda material es combini amb mesures de reinserció social com l'orientació i el suport per ajudar els més desfavorits a sortir de la pobresa. Els estats membres també poden optar per oferir només una assistència no material destinada a fomentar la inclusió social de les persones més desfavorides.

El fons oferirà una flexibilitat considerable als estats membres, que podran escollir, segons la seva pròpia situació i tradicions, el tipus d’assistència que desitgen proporcionar (ajuda material o no material) i el seu model preferit per obtenir i distribuir el menjar i les mercaderies.

Fons

El fons contribuirà a assolir l'objectiu de l'Estratègia Europa 2020, que compromet a la UE a reduir el nombre de persones en situació de risc de pobresa o en risc de pobresa en almenys 20 milions.

El 2012, prop de 125 milions de persones, gairebé una quarta part de la població de la UE, estaven en risc de pobresa o exclusió social (vegeu STAT / 13 / 184). Gairebé 50 milions pateixen greus privacions materials.

anunci

El principal instrument de la Unió Europea per donar suport a l'ocupabilitat, lluitar contra la pobresa i promoure la inclusió social és i seguirà sent Fons Social Europeu (FSE). Aquest instrument estructural inverteix directament en les competències de les persones i té com a objectiu millorar el seu valor en el mercat laboral. No obstant això, alguns dels ciutadans més vulnerables que pateixen formes extremes de pobresa estan massa allunyats del mercat laboral per beneficiar-se de les mesures d'inclusió social del Fons Social Europeu.

La UE Programa de distribució d'aliments per a les persones més necessitades (MDP) des del 1987 ha estat una important font de subministraments per a les organitzacions que treballen en contacte directe amb les persones menys afortunades que els proporcionen menjar. Va ser creat per fer un bon ús dels excedents agrícoles de llavors. Amb l'esgotament previst de les existències d'intervenció i la seva elevada imprevisibilitat durant el període 2011-2020, com a conseqüència de les successives reformes de la política agrícola comuna, el MDP es va suspendre a finals del 2013. El Fons d'Ajut Europeu als més Deficients substitueix i millora el MDP.

El Parlament Europeu va aprovar la proposta al febrer (DECLARACIÓ / 14 / 22), de manera que el Fons ara pot entrar en vigor.

Més informació

Pobresa: Nou Fons d'Ajuda Europea als Més Desfavorits: preguntes freqüents
notícia a la pàgina web de la DG Ocupació
Web de László Andor
Seguiu László Andor a Twitter
Subscriu-te al correu electrònic gratuït de la Comissió Europea butlletí sobre ocupació, afers socials i inclusió

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències