Connecteu-vos amb nosaltres

Els consumidors

Dia europeu dels consumidors: la Comissió inicia campanya de sensibilització

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

20131121PHT25935_originalAmb els pressupostos domèstics sotmesos a pressió, la política de consum de la UE existeix per garantir no només que els consumidors siguin tractats de manera justa, sinó que puguin obtenir el millor acord possible. Els esforços de la Unió Europea durant l’últim any per enfortir els drets dels consumidors repercuteixen positivament en la confiança dels consumidors: un element vital en la recuperació econòmica europea.

El següent repte és assegurar que els consumidors siguin conscients dels seus drets segons la legislació de la UE perquè puguin utilitzar-los cada dia, quan facin compres en línia o al carrer. Per això, la Comissió Europea ha posat en marxa avui una campanya de consumidors que informa els ciutadans dels drets dels seus consumidors segons la legislació de la UE i els assenyala als llocs adequats on poden obtenir consells i ajuda en cas de preguntes o problemes.

En ocasió de Dia Europeu del Consumidor (14 de març), el comissari de Justícia Reding va dir: "Si les empreses són el motor de l'economia europea, els consumidors són els motors. Si se senten segurs, apoderats i tractats de manera justa, poden canviar el mercat intern de la UE cap a la marxa més alta, que és exactament el que necessita l’economia europea quan es recupera de la crisi financera. Les noves normes sobre drets dels consumidors que s’estan convertint en una realitat a tota la UE són excel·lents notícies en aquest sentit: ja no hi ha cap casella marcada prèviament quan es compra un bitllet d’avió i no s’han perdut els pagaments amb la targeta de crèdit en línia. Les millors normes de protecció del consumidor de la UE augmentaran la confiança dels consumidors. Més confiança dels consumidors significa més despesa dels consumidors, una situació guanyadora de tots per a la Unió Europea ".

anunci

En parlar en la Conferència Europea Dia del Consumidor a Tessalònica, el comissari de Política del Consumidor, Neven Mimica, va dir: “El Dia Europeu del Consumidor consisteix en ajudar els consumidors a realitzar el seu poder, fer-los més conscients dels seus drets i animar-los a fer-ne un ús ple a la pràctica. Aquesta és la manera de garantir que els mercats funcionin per als consumidors i no al revés. En els propers mesos celebraré una sèrie de "missions de consum" a països on hi ha un clar potencial per fomentar una cultura de consum més forta. Es tracta d’un esforç que requereix el compromís de moltes parts: governs, organitzacions de consumidors, empreses i mitjans de comunicació tenen la responsabilitat d’assegurar-se que els drets dels consumidors no només existeixen en paper ".

En l'últim any s'han realitzat avenços substancials no només en l'enfortiment dels drets del consumidor en paper, sinó en assegurar que aquests drets tenen un impacte en la pràctica:

L'enfortiment dels drets del consumidor

anunci

La nova Directiva sobre drets del consumidor entra en vigor l'13 2014 juny:

Sota les noves normes de la UE (el Directiva sobre els drets dels consumidors, MEMO / 13 / 1144), Pot dependre de:

  • Una major transparència dels preus;
  • no més recàrrecs per l'ús de targetes de crèdit i línies directes;
  • la prohibició de les caselles ja marcades a Internet, com per exemple, quan vostè compra els bitllets d'avió;
  • una extensió del període per canviar d'opinió, de set a dies 14;
  • millors drets de devolució, dins dels 14 dies posteriors a la retirada del contracte de compra pel consumidor;
  • normes que prohibeixen les trampes en línia, igual que les ofertes a Internet que anuncien una cosa tan lliure quan en realitat no ho és (per exemple, horòscops o receptes), i;
  • una millor protecció en relació amb els productes digitals.

Aquest tipus de viatge: unes vacances sense estrès per 120 milions de consumidors

Al juliol 2013 la Comissió Europea ha proposat una reforma de les normes de la UE sobre vacances viatges combinats (vegeu IP / 13 / 663). La modernització de les normes de viatges combinats de la UE vol dir que un addicional de 120 milions de consumidors que compren aquests plans de viatge personalitzats estaran protegits per la Directiva sobre viatges combinats. Es reforça encara més la protecció dels consumidors mitjançant l'augment de la transparència, millors drets de cancel·lació i l'enfortiment de la protecció en cas que alguna cosa va malament. La reforma també elimina requisits antiquats per tornar a imprimir fullets, estalviant així als operadors i agents de viatge s'estima que 390 milions d'euros per any.

Cancel·lació efectiva de conflictes

Resolució alternativa de conflictes i resolució de disputes en línia

Al maig de 2013, la UE va adoptar una nova legislació sobre la resolució alternativa de conflictes (ADR) i la solució de controvèrsies en línia (ODR) per als consumidors i els comerciants puguin ser capaços de resoldre les seves disputes sense anar a la cort, en una, de baix cost ràpida i senzilla. Estats membres hauran d'aplicar les noves regles abans de juliol 2015. En virtut dels nous consumidors legislació serà capaç de convertir a les entitats de resolució de conflictes alternatius de qualitat per a tot tipus de controvèrsies contractuals que tenen amb els comerciants: no importa el que van comprar i si el van comprar en línia o fora de línia, al país oa l'altre costat de les fronteres. Una plataforma en línia per a tota la UE, es crearà per als conflictes que sorgeixen de les transaccions en línia. La plataforma enllaçarà totes les entitats nacionals de resolució alternativa de conflictes i operarà en tots els idiomes oficials de la UE com de 2016.

El recurs col·lectiu

Al juny de 2013 la Comissió Europea va recomanar als estats membres a posar en marxa els mecanismes de recurs col·lectiu a nivell nacional per garantir l'accés efectiu a la justícia (IP / 13 / 524). La Recomanació sobre la reparació col·lectiva estableix una sèrie de principis comuns per als mecanismes de reparació col·lectiva perquè els ciutadans i les empreses puguin fer efectius els drets que se'ls concedeixen en virtut de la legislació de la UE quan s'hagin infringit. El seu objectiu és garantir un enfocament horitzontal coherent de la reparació col·lectiva a la Unió Europea sense harmonitzar els sistemes dels estats membres. Des de llavors, la Comissió ha treballat estretament amb els estats membres per garantir que a tota Europa tots els ciutadans de la UE tinguin accés a mecanismes de reparació col·lectiva. Aquests esforços continuaran el 2014.

Procés europeu d'escassa quantia

Des 2007, un procediment europeu està en el seu lloc per resoldre petites disputes civils i comercials en una forma lliure de problemes: el de reclams menors procés europeu. Al novembre de 2013 la Comissió Europea ha proposat per millorar encara més el sistema existent de de menor quantia l'obertura dels beneficis potencials de sistema als consumidors encara més europeus (IP / 13 / 1095). El canvi clau proposat per la Comissió elevaria el límit màxim de la presentació d'una reclamació d'acord amb el procediment de € 10 000, enfront dels € 2,000 avui. Les petites empreses seran els grans guanyadors d'aquest canvi - com en l'actualitat només 20% de les demandes de negoci caigui per sota del llindar € 2 000. Altres propostes inclouen la limitació de les taxes judicials en 10% de la demanda i reducció de tràmits i despeses de viatge amb el llançament del procediment en línia.

La intensificació de l'execució

El febrer de 2014, els membres de la xarxa de cooperació per a la protecció del consumidor, que uneix les autoritats nacionals de la UE responsables de fer complir els drets dels consumidors, i la Comissió Europea es van reunir amb representants de grans empreses tecnològiques per abordar les preocupacions plantejades pels consumidors en relació amb les "aplicacions" de jocs dirigides a nens. (IP / 14 / 187). Els nens són particularment vulnerables, sobretot quan es tracta de comercialitzar jocs de “descàrrega gratuïta” que no són gratuïts. Es va demanar a la indústria que es comprometés a proporcionar solucions en un termini clar per garantir una protecció adequada del consumidor als clients de les aplicacions. La Comissió Europea veurà a través de l’acció actual amb els estats membres les compres des de l’aplicació. Completar el mercat únic digital podria beneficiar tots els ciutadans de la UE per 400 euros a l’any. Però això no passarà tret que els consumidors estiguin segurs que el mercat és segur. L’economia de les aplicacions és un element significatiu d’aquest mercat digital en auge. Treballar amb la indústria per garantir que es respectin els drets dels consumidors protegirà els consumidors i donarà un impuls al sector.

Fer més per resoldre queixes dels consumidors

2013 va veure la xarxa de la Comissió Europea dóna suport Centres Europeus del Consumidor oferta (ECC-Net) amb més queixes i sol·licituds d'assessorament que mai. En total, entre 2010 i 2013, 120 000 queixes on es va sol·licitar l'assessorament de la xarxa CEC es van resoldre a satisfacció dels consumidors. Amb el nou Programa de Consumidors breument per entrar en vigor, els centres europeus de consumidors rebin el suport.

La sensibilització a través d'una campanya dels Drets del Consumidor

Perquè la legislació en matèria de drets del consumidor doni tots els seus avantatges, els consumidors han de saber quins són els seus drets i utilitzar-los activament a la pràctica. A la primavera del 2014, la Comissió Europea durà a terme una campanya d'informació a tota la UE per animar els consumidors a aprendre més sobre els seus drets i exercir-los. La campanya de sensibilització del consumidor es desenvoluparà als vuit països on la consciència sobre els drets dels consumidors és baixa segons el darrer quadre de puntuació del consumidor: Bulgària, Xipre, Grècia, Itàlia, Letònia, Polònia, Portugal i Espanya. A més, hi haurà una campanya específica per al nou estat membre de la Unió Europea, Croàcia. La campanya de sensibilització té com a objectiu informar els ciutadans sobre els drets clau dels consumidors, com ara el dret a retornar productes en un termini de dues setmanes; dret a reparar o substituir productes defectuosos; el dret a obtenir informació justa i transparent sobre els productes que compra i l’adreça adequada a la qual es pot recórrer en cas de queixes dels consumidors. El comissari Mimica celebrarà una sèrie de "missions de consum" a alguns d'aquests estats membres amb una sèrie d'esdeveniments per al consumidor organitzats al voltant de les seves visites.

Més informació

Comissió Europea - Política del consumidor

Pàgina d'inici del vicepresident Viviane Reding

Seguiu el vicepresident a Twitter: @VivianeRedingEU

Seguiu Justícia de la UE a Twitter: @EU_Justice

Pàgina d'inici de Consumidors Comissionat Neven Mimica

Seguiu Comissionat per a la política dels consumidors a Twitter: @Mimica_EU

Seguiu política dels consumidors a Twitter: @EU_Consumer

protecció al consumidor

Protecció del consumidor: la Comissió llança una consulta pública sobre la comercialització a distància dels serveis financers del consumidor

publicat

on

La Comissió Europea ha llançat una consulta pública sobre la comercialització a distància dels serveis financers oferts als consumidors. La UE sí normes per protegir els consumidors quan signen un contracte amb un proveïdor de serveis financers minoristes a distància, per exemple per telèfon o en línia. Qualsevol servei de caràcter bancari, de crèdit, hipotecari, d'assegurança, de pensió personal, d'inversió o de pagament entra dins de l'abast de la Directiva sobre comercialització a distància de serveis financers per al consumidor sempre que es compri el servei financer a distància.

El comissari de Justícia, Didier Reynders, va dir: "És hora d'adaptar les nostres normes de la UE als temps actuals. Els consumidors compren serveis financers en línia cada vegada més. Aquesta consulta pública ens ajudarà a identificar les necessitats dels ciutadans i les empreses perquè puguem fer que la directiva sigui a prova del futur ".

 Els resultats de la consulta pública s’alimentaran en les consideracions de la Comissió per a una possible revisió de la directiva, que s’espera el 2022. La consulta pública reunirà experiències i opinions de consumidors, professionals dels serveis financers minoristes, autoritats nacionals i de qualsevol altra part interessada en la directiva. . La consulta pública està disponible aquí i estarà obert fins al 28 de setembre de 2021.

anunci

Seguir llegint

protecció al consumidor

Com pretén la UE impulsar la protecció dels consumidors

publicat

on

Descobriu com la UE pretén impulsar la protecció del consumidor i adaptar-la a nous reptes com la transició verda i la transformació digital. Societat 

A mesura que l’economia es fa més global i digital, la UE busca noves formes de protegir els consumidors. Durant el ple de maig, els eurodiputats debatran sobre el tema futur digital d’Europa. L’informe se centra a eliminar les barreres al funcionament del mercat únic digital i millorar l’ús de la intel·ligència artificial per als consumidors.

Il·lustració infogràfica sobre protecció del consumidor a la Unió Europea
Reforçar la protecció del consumidor  

Nova agenda de consumidors

El Parlament també està treballant en la nova agenda de consumidors sestratègia per al 2020-2025, centrada en cinc àrees: transició verda, transformació digital, aplicació efectiva dels drets dels consumidors, necessitats específiques de determinats grups de consumidors i cooperació internacional.

anunci

Facilitant el consum sostenible

L' Objectiu de neutralitat climàtica 2050 és una prioritat per a la UE i les qüestions relacionades amb els consumidors tenen un paper a jugar, a través del consum sostenible i el consum economia circular.

La il·lustració infogràfica sobre els europeus dóna suport a la lluita contra el canvi climàtic
Consum sostenible  

El novembre de 2020, els eurodiputats van adoptar un informe sobre un single sostenible mercat que demana a la Comissió Europea que estableixi un anomenat dret a la reparació per fer les reparacions sistemàtiques, rendibles i atractives. Els membres també van demanar l'etiquetatge de la vida útil dels productes, així com mesures per promoure una cultura de reutilització, incloses les garanties sobre béns de segona mà.

També volen mesures en contra dissenyar productes de manera intencionada de manera que quedin obsolets passat un cert temps i reiterat demanda d’un carregador comú.

anunci

La Comissió treballa en el dret de reparació de normes electròniques i de legislació sobre la petjada ambiental dels productes per permetre als consumidors comparar.

La revisió del Directiva de venda de mercaderies, prevista per al 2022, examinarà si es pot ampliar la garantia legal actual de dos anys per a béns nous i usats.

El setembre de 2020, la Comissió va llançar el programa iniciativa de productes sostenibles, sota el nou Pla d'Acció d'Economia Circular. Té com a objectiu fer que els productes siguin adequats per a una economia circular amb un clima neutre, eficient en els recursos i reduint alhora els residus. També tractarà la presència de productes químics nocius en productes com ara equips electrònics i TIC, tèxtils i mobles.

Fer que la transformació digital sigui segura per als consumidors

L' transformació digital està canviant dràsticament les nostres vides, inclosa la manera de comprar. Per ajudar les normes de consum de la UE a posar-se al dia, el desembre del 2020 la Comissió va proposar una nova Llei de serveis digitals, un conjunt de normes per millorar la seguretat dels consumidors en totes les plataformes en línia de la UE, inclosos els mercats en línia.

Els eurodiputats volen que ho siguin els consumidors igual de segur quan es fan compres en línia o fora de línia i volen que plataformes com eBay i Amazon intensifiquin els esforços per fer front als comerciants que venen productes falsos o no segurs i per deixar que les empreses fraudulentes utilitzin els seus serveis.

Els eurodiputats també van proposar normes per protegir els usuaris contingut perjudicial i il·legal en línia alhora que es va salvaguardar la llibertat d'expressió i es va demanar la creació de noves normes sobre publicitat en línia que donin als usuaris més control.

Donat l’impacte de la intel·ligència artificial, la UE està preparant normes per gestionar-ne la informació oportunitats i amenaces. El Parlament ha creat una comissió especial i posa l'accent en la necessitat d'una legislació centrada en els humans. El Parlament ha proposat un règim de responsabilitat civil per a la intel·ligència artificial que estableixi qui és responsable quan els sistemes d’IA causen danys o danys.

Reforçar l'aplicació dels drets dels consumidors

Els països de la UE són responsables d’aplicar els drets dels consumidors, però la UE té un paper de coordinació i suport. Entre les normes que ha establert hi ha la directiva sobre millor aplicació i modernització de la legislació sobre el consum normes sobre reparació col·lectiva.

Atendre les necessitats específiques dels consumidors

Consumidors vulnerables com els nens, persones grans o persones que viuen amb discapacitat, així com les persones amb dificultats financeres o els consumidors amb accés limitat a Internet necessiten garanties específiques. A la nova agenda del consumidor, la Comissió té previst centrar-se en els problemes d’accessibilitat a Internet, els consumidors vulnerables financerament i els productes per a nens.

Els plans de la Comissió inclouen més assessorament fora de línia per a consumidors sense accés a Internet, així com finançament per millorar la disponibilitat i la qualitat dels serveis d’assessorament de deutes per a persones amb dificultats financeres.

Com que els nens són particularment vulnerables a la publicitat nociva, ha aprovat el Parlament normes més estrictes per als serveis de mitjans audiovisuals per a serveis de mitjans audiovisuals.

Garantir la seguretat dels productes venuts a la UE

Els consumidors solen comprar productes fabricats fora de la UE. Segons la Comissió, les compres procedents de venedors externs al mercat La UE va augmentar del 17% el 2014 al 27% el XNUMX 2019 i la nova agenda del consumidor posa de manifest la necessitat de cooperació internacional per garantir la protecció del consumidor. Xina era el el major proveïdor de béns a la UE el 2020, de manera que la Comissió treballarà en un pla d'acció amb ells el 2021 per augmentar la seguretat dels productes venuts en línia.

El novembre de 2020, el Parlament va aprovar un resolució demanant esforços més grans per garantir que tots els productes venuts a la UE siguin segurs, ja siguin fabricats dins o fora de la UE o es venguin en línia o fora de línia.

Propers passos

La comissió de protecció del consumidor i del mercat interior del Parlament treballa en la proposta de la Comissió per a la nova agenda del consumidor. S’espera que els eurodiputats la votin al setembre.

Per saber més 

Seguir llegint

Informació de contacte

#GDPR compliment: Manetu al rescat?

publicat

on

L'11 de març, els reguladors suecs bufetejat Google amb una multa de 7.6 milions de dòlars per no respondre adequadament a les sol·licituds dels clients de retirar la seva informació personal de les fitxes del motor de cerca. La sanció va ser la novena més alta des que va entrar en vigor el Reglament general de protecció de dades (GDPR) de la UE des de maig de 2018, tot i que va disminuir en comparació amb les multes de 50 milions d'euros que les autoritats franceses de protecció de dades van afectar a Google el gener de 2019

Per empitjorar, menys d'una setmana després de la decisió sueca, un dels petits rivals de Google presentat una queixa del GDPR amb els reguladors irlandesos. La firma rival, el navegador web de codi obert Brave, al·lega que el gegant tecnològic no ha pogut recollir el consentiment específic per compartir les dades dels consumidors entre els seus diferents serveis i que les seves polítiques de privadesa són "Desesperadament vaga". L’última queixa significa que actualment les pràctiques de recollida de dades de Google s’enfronten a tres investigacions obertes per part de les autoritats de privadesa irlandeses.

Tampoc Google és l’única empresa que hi ha cara augment de l'escrutini sobre la gestió de les dades dels seus clients. Mentre que el GDPR ha liquidat fins a uns 114 milions d'euros de multes fins ara, els reguladors de tota la Unió Europea són la picor d’aplicar les regulacions de privadesa àmplia. Les empreses, per la seva banda, simplement no estan preparades. Gairebé dos anys després que el GDPR entrés en vigor, alguns 30% de les empreses europees segueixen sense bloqueig amb la regulació, mentre que les enquestes a executius europeus i nord-americans ho tenen identificat el control del risc de privadesa com un dels problemes més greus que afecten les seves empreses.

anunci

Malgrat despesa milers de milions d'euros en advocats i en consultors de protecció de dades, moltes empreses que processen i conserven dades de consumidors –a la pràctica, gairebé totes les empreses– no tenen desenvolupat un pla clar per assegurar-se que compleixen plenament la legislació de privacitat de la vida privada com el GDPR. Fins i tot la majoria de les empreses que han estat certificades conformes estan preocupades perquè no podran mantenir el seu compliment a llarg termini.

Entre les qüestions particularment espinoses, destaquen les solucions sobre com combinar totes les dades que contenen sobre un consumidor determinat i com modificar o eliminar aquestes dades després d'una sol·licitud del client segons GDPR o legislació similar, com la Llei de privadesa del consumidor de Califòrnia ( CCPA).

Tanmateix, estan començant a oferir-se diverses varietats per oferir solucions innovadores per facilitar la càrrega de complir amb una legislació de privadesa cada cop més estricta. El més recent, Manetu, s'establirà per llançar el seu programa de gestió de privadesa al consumidor (CPM) a l'abril. El programari utilitza algorismes d’aprenentatge automàtic i de correlació per tal d’ajuntar qualsevol informació d’identificació personal de la qual disposen les empreses, incloses algunes dades que potser ni tan sols saben. Els consumidors podran accedir al sistema per gestionar els permisos que han concedit per a les seves dades, inclòs a un nivell altament granular.

anunci
El nucli de l’enfocament de Manetu és la idea que proporcionar als consumidors un major control sobre les seves dades –un pilar de legislació com el GDPR– és bo tant per als clients com per a les empreses. Tal com va explicar el conseller delegat Moiz Kohari, "Controlar els consumidors no és només la cosa correcta. En definitiva, és un bon negoci. Tractar bé als vostres clients és un vell mantra, i encara és fantàstic. Però en el món actual també hem de tractar les seves dades correctament. Fes això i obtindràs un vincle de confiança que pagarà dividends durant molt de temps. "

A més de guanyar la confiança dels clients, un mètode de gestió de dades més centrat en el consumidor pot ajudar les empreses a optimitzar el temps i els recursos, tant mentre processen dades com quan demostren el compliment de GDPR o d’altres legislacions sobre privadesa. L’automatització de les sol·licituds dels consumidors per accedir, modificar o suprimir les seves dades redueix dràsticament els costos que les empreses actualment tenen a l’hora d’atendre aquestes sol·licituds.

De manera similar a com funciona la tecnologia blockchain fa Els mercats són més transparents registrant totes les transaccions en un registre comptable permanent, la plataforma de Manetu combina l’automatització amb un registre immutable de quins permisos han concedit els consumidors i quan, i com, han canviat aquests permisos.

Aquesta documentació pot ser inestimable per a les empreses que necessiten demostrar als reguladors que compleixen les normes de privadesa com el GDPR. Les normes de la UE estableixen, entre altres coses, un “dret a l’oblit”. El registre de Manetu permet que les empreses puguin complir amb les sol·licituds de "oblidar-me" i demostrar que ho han fet, sense conservar l'accés a la informació que el consumidor els ha demanat que oblidin. Les empreses podran apuntar-se a un registre complet de tots els permisos que els usuaris havien concedit o retirat.

Els dos cops contra Google —la multa GDPR imposada per les autoritats sueces i la nova investigació dels reguladors de privacitat irlandesos— confirmen que la privadesa de les dades serà un dels majors desafiaments a les empreses que operen a Europa en el futur previsible. Serà cada cop més imprescindible que les empreses agilitzin els seus processos de gestió de dades per tal que puguin tenir el nivell de supervisió que tant els reguladors com els consumidors esperen.

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències