Europa encara falta 42 milions € per ajudar a assolir els objectius globals de pobresa

descarregarEn 8 d'abril d'Oxfam celebra la notícia que els donants havien augmentat la seva despesa en ajuda al desenvolupament, però la majoria dels governs més rics d'Europa encara no compleixen amb les promeses dissenyades per alleujar la pobresa i reduir la desigualtat econòmica.

L'organització de desenvolupament a tot el món estava responent a la publicació d'avui de 2013 xifres d'ajuda a l'estranger per part de l'OCDE, que mostren un petit augment global de la UE-19, malgrat el fet que els donants clau com França (-9.8%), els Països Baixos (-6.2% ), Bèlgica (-6.1%) i Portugal (-20.4%) han reduït l'ajuda i menyspreat les seves pròpies promeses de desenvolupament. els països d'Europa occidental han realitzat lleugerament pitjor que la tendència mundial.

La UE-19 51.3 lliurat milions de € o 0.42% del seu ingrés nacional com ajuda a l'estranger en 2013, que revela un dèficit de finançament € 42bn per complir el seu objectiu 0.7% en 2015. Aquest compromís de llarga data es troba al cor de la nau insígnia de l'ONU Objectius del Mil·lenni (ODM) fixats a expirar el proper any. "Si bé estem contents de veure alguns països com el Regne Unit i Suècia d'augmentar les seves contribucions, en aquesta era de les riqueses mundials sense precedents, és una vergonya que la majoria dels països més rics d'Europa no estan complint amb els estàndards mínims acordats per posar fi a la pobresa i reduir la desigualtat econòmica, "va dir Natàlia Alonso, cap de l'Oficina de la UE d'Oxfam. "Quan països com França, Portugal i Bèlgica no compleixen les seves promeses d'ajuda, les seves accions tenen un cost humà real que simplement vol dir menys mestres i infermeres en els països més pobres del món. L'ajuda europea salva vides cada any i és irreemplaçable ", va dir Alonso.

Per exemple, la despesa en ajuda de la Comissió Europea a 2012, que van ascendir a € 13bn, representava una part important dels ingressos fiscals als països pobres: 23% a Sierra Leone, 22% en Comoros, 19% a Burundi, 18% a Malawi, 13% a Madagascar i 12% a Togo. "A diferència de l'ajuda, altres fonts de finançament per al desenvolupament com a inversió o préstecs estrangera directa no estan dissenyats per treure a la gent de la pobresa. L'ajuda, per exemple, pot ajudar els països pobres plantegen els seus propis recursos per als serveis bàsics com la salut i l'educació, ajudant a enfortir els seus sistemes fiscals ", ha afegit Alonso.

En el context de les promeses d'ajuda trencats per alguns dels països més rics del Europa, formes innovadores per recaptar diners per al desenvolupament són absolutament crucials. Oxfam fa una crida als països de la UE 11 que van accedir a implementar un impost a les transaccions financeres (ITF) aquest any per passar part dels ingressos per ajudar a combatre la pobresa i el canvi climàtic. L'organització internacional també fa una crida a Europa per repressió de l'evasió d'impostos que drena a milers de milions dels països pobres cada any.

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , , , , ,

categoria: Una primera pàgina, EU, Comissió Europea, Oxfam, pobresa, Nacions Unides

Deixa un comentari

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats *