Connecteu-vos amb nosaltres

EU

e-Skills: La Comissió llança una nova campanya: Coalició Grega per a l'Ocupació Digital i les Competències

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

work_summer_cottageLa demanda d’ocupacions que requereixin competències digitals creix ràpidament i probablement crearà una escassetat d’habilitats que pugui deixar fins a un milió de llocs vacants a 2020 a Europa. La Comissió ha identificat Les TIC són una de les tres àrees de creixement de l’ocupació i per conscienciar sobre e-competències, la Comissió llança avui (6 de maig) a Atenes la campanya "e-Skills for Jobs", juntament amb la presidència hel·lènica del Consell de Ministres de la UE.

Un nou estudi publicat avui (maig 6) Habilitats electròniques a Europa: mesurar el progrés i avançar mostra la tendència a que continuïn habilitats TIC de nivell superior. El principal escenari de previsions suggereix que el 2020 el nombre de llocs de treball en gestió, arquitectura i anàlisi de les TIC creixerà un 44% en comparació amb el 2011 i els llocs de treball relacionats un 16%. Les feines de tècnic de nivell mitjà continuaran desapareixent com a resultat de l’automatització i els guanys de productivitat. En conseqüència, l'estudi afirma que hi ha una necessitat corresponent d'augmentar la qualitat i la rellevància de les competències electròniques disponibles al mercat laboral, sobretot perquè l'oferta de titulats universitaris no manté el ritme. Més del 60% de les ofertes digitals a Europa es troben al Regne Unit, Alemanya, Itàlia i França.

El comissari de la indústria i l’emprenedoria, Michel Barnier, va dir: “Les competències digitals són la nova alfabetització: són essencials per a l’ocupabilitat. Em preocupa que la manca d’e-competències pugui dificultar el creixement del sector tecnològic i, en conseqüència, la innovació i la competitivitat europees. La decisió d'avui de llançar la campanya e-Skills for Jobs és un pas important per ajudar a preparar els joves per a la feina d'avui i de demà ".

anunci

La vicepresidenta de la Comissió Europea, Neelie Kroes, va dir: "Hi ha un creixement digital constant de l'ocupació a Europa malgrat la crisi. M'alegro que Grècia s'uneixi a la nostra visió d'oferir a tots els europeus les habilitats digitals que necessiten. La Coalició Grega és un model inspirador per a altres països que haurien de també seguir endavant amb les seves pròpies coalicions ".

El comissari europeu László Andor va dir: "Celebro el llançament de la Coalició Nacional Grega per a l'Economia Digital com a exemple concret de com els estats membres i la indústria de les TIC poden treballar junts per maximitzar el potencial de creació d'ocupació del sector. Hem de continuar els nostres esforços per garantir que els empresaris de les TIC puguin trobar joves amb les habilitats que busquen. Si s'omple el buit laboral de les TIC, tothom guanya ".

Nova coalició grega

anunci

El govern grec i la indústria de les TIC establiran la Coalició Nacional Grega per a l'Economia Digital, dirigida a joves i emprenedors potencials. Es signarà un memoràndum d’enteniment al Habilitats electròniques per a la feina Grand 2014 Event.

Grècia és el sisè país de la UE per llançar formalment una coalició nacional després LetòniaLituàniaPolònia, Romania i Malta. S’estableixen altres coalicions nacionals a Àustria, Bulgària, Itàlia, Eslovàquia i Espanya.

Els nou socis de la coalició grega (vegeu la llista completa de l'annex) es comprometen a desenvolupar un pla d'acció en els propers mesos 3 i incloure més socis en un futur pròxim (empreses TIC, universitats, associacions de pimes, agències d'ocupació públiques i privades, etc.) . La coalició es basa en la Women & Girls Go Digital a Grècia iniciativa, que va reunir 21 socis grecs i altres europeus (governs, universitats, empreses, etc.) per millorar les competències digitals de les dones i el seu paper en el sector tecnològic.

Ara més que els socis de 50 a la Gran Coalició de la UE per a treballs digitals

Avui altres tres organitzacions s'uneixen a Gran Coalició per a Digital Ocupació, es compromet a reclutar, formar i sensibilitzar sobre competències digitals:

  • Adobe Fundació ampliarà el Programa Adobe Youth Voices (AYV) a almenys quatre nous països d'Europa en els propers anys 2, amb l'objectiu d'arribar almenys a educadors 500 i estudiants addicionals de 22,500 al final de 2015;
  • Equip de Campus Altran El projecte reclutarà 300 joves titulats en enginyeria anuals. També els oferirà formació en TIC a través dels programes Altran Academy;
  • RSC Europa duplicarà el compromís entre representants empresarials i actors educatius, aconseguint com a mínim professors de 50,000 per 2020, a través de la seva xarxa de negocis més que 5,000 a tot Europa.

Trobeu tots els compromisos de 50 realitzats fins ara  - la Comissió va llançar el Gran Coalició per a Digital Ocupació al març, 2013, per fer front a una escassetat prevista de professionals de les TIC 900,000 per part de 2020. A més de l'Àrea Metropolitana d'Amsterdam i el País Basc, ja s'han posat en marxa dues coalicions locals i regionals a Escòcia i Irlanda del Nord.

Les iniciatives dels estats membres mostren una imatge mixta

Els estats membres augmenten els seus esforços, encara que molts encara no tenen una estratègia. De tots ells, dotze mostren un valor de 3 o superior a l’escala d’índex de punt 5. Els països més actius són: Regne Unit, Irlanda, Bèlgica, Alemanya, Dinamarca, França, Malta, Països Baixos i Suècia. Els països amb una activitat significativa en l'àmbit de les competències digitals tenen la major proporció de treballadors de les TIC en la seva plantilla i tenen un índex més alt en índexs d'innovació i competitivitat.

EU

Setmana següent: l'estat en què ens trobem

publicat

on

La gran peça fixa d’aquesta setmana serà la declaració del president de la Comissió Europea, von der Leyen, sobre l’Estat de la UE (SOTEU) al Parlament Europeu a Estrasburg. És una presumpció manllevada dels Estats Units, quan el president dels Estats Units es dirigeix ​​al Congrés a principis de cada any per exposar els seus plans (i fins ara ha estat sempre actual) per a l'any següent. 

Sempre em sorprèn la confiança en mi mateix i la creença gairebé indestructible que els Estats Units són la nació més gran de la terra. Tot i que pensar que ets fantàstic ha de ser un estat d’ànim agradable, l’estat dolent dels Estats Units a tants nivells en aquest moment em fa pensar que l’ull excessivament crític que els europeus llancen al seu terreny pot ser una perspectiva més sana. Tot i així, de vegades estaria bé que poguéssim reconèixer els molts avantatges de la UE i ser una mica més "europeus i orgullosos".

És difícil avaluar l’interès que SOTEU exerceix fora dels més compromesos amb les activitats de la UE. Com a regla, els europeus, a part d’un petit grup dels més devots, no es dediquen a la molèstia de saber què tan bona és la UE, ni tampoc a entusiasmar-se per la seva direcció. Tot i que podríem haver reflexionat sobre el contrafactual, el Regne Unit ha proporcionat a tots els ciutadans de la UE una mirada molt clara de "i si?" 

anunci

Mirant on el món, la UE sembla que es troba en un estat més saludable que la majoria - això també té un significat literal aquest any, probablement som el continent més vacunat de la terra, hi ha un pla ambiciós de turbo carregar la nostra economia la seva caiguda pandèmica i el continent han traçat la barbeta i han decidit no fer res més que conduir el món a combatre el canvi climàtic. Personalment, sento un gran creixement d’esperança pel fet que sembla que hem decidit prou col·lectivament amb els que pertanyen a la UE que volen retrocedir sobre els valors democràtics i l’estat de dret. 

Aquesta setmana arribaran diverses propostes de la Comissió: Vestager presentarà el pla per a la "dècada digital d'Europa"; Borrell exposarà els plans de la UE per a vincles amb la regió indo-pacífica; Jourova exposarà el pla de la UE sobre protecció dels periodistes; i Schinas presentarà el paquet de la UE sobre resposta i preparació a les emergències sanitàries. 

És, per descomptat, un ple del Parlament. A part de SOTEU, es debatrà sobre la situació humanitària a l'Afganistan i les relacions de la UE amb el govern talibà; la llibertat dels mitjans de comunicació i l’estat de dret a Polònia, la Unió Europea de la Salut, la Targeta Blava de la UE per a immigrants altament qualificats i els drets LGBTIQ estan a debat.

anunci

Seguir llegint

EU

Setmana per endavant: Forewarned és avantatjat

publicat

on

El vicepresident de la Comissió, Maroš Šefčovič, presentarà dimecres (8 de setembre) el segon informe anual de previsió estratègica de la Comissió. L'informe s'avança una setmana abans del discurs anual del president de la Comissió sobre l'estat de la UE. La iniciativa forma part d’un esforç per garantir que la UE sigui resistent davant de reptes, però també sigui capaç de preparar-se incorporant la previsió en tots els aspectes de l’elaboració de polítiques. L’informe 2021 examinarà les megatendències estructurals mundials cap al 2050 que afectaran la UE i identificarà àrees on la UE podria impulsar el seu lideratge mundial. 

Dimarts (7 de setembre), el comissari Hahn celebrarà una conferència de premsa sobre l’adopció del marc dels bons verds. L’EUGBS (l’estàndard europeu de bons verds) vol ser una “eina robusta per demostrar que financen projectes legítims verds alineats amb el Taxonomia de la UE ”.

Parlament

anunci

Margrethe Vestager, vicepresidenta executiva de l’Era Digital i comissària de competència, es reunirà (6 de setembre) amb els presidents de cinc comitès (INGE, ITRE, IMCO, LIBE, AIDA) al parlament per a un intercanvi d’opinions sobre l’agenda digital. 

El Comitè de Drets de les Dones i la delegació per a les relacions amb l'Afganistan es reuniran per debatre sobre la situació dels drets de les dones i les nenes.

El Comitè especial contra la malaltia del càncer es reunirà dijous (9 de setembre) per reunir-se per debatre l’intercanvi de dades sanitàries i la digitalització en prevenció i atenció del càncer, així com una actualització sobre la implementació de l’estratègia de la UE per a la sostenibilitat dels productes químics en el context de prevenció del càncer.

anunci

El subcomitè de seguretat i defensa debatrà sobre la situació a l'Afganistan, així com un estudi sobre la "preparació i respostes de la UE a les amenaces químiques, biològiques, radiològiques i nuclears (CBRN)" i l'avantprojecte de Sven Mikser (S&D, EE) sobre " Reptes i perspectives per a règims multilaterals de control d'armes i desarmament d'armes de destrucció massiva '. 

Tall

El Tribunal de Justícia de la Unió Europea donarà la seva opinió sobre la recuperació de 2.7 milions d’euros del Regne Unit per la seva manca d’aplicació d’un enfocament basat en el risc en matèria de control duaner, malgrat les reiterades advertències de l’OLAF, l’oficina antifrau independent de la UE. El fet d’abordar aquest problema també va significar que els fabricants de la UE havien de competir amb els productes poc valorats que arribaven a la UE a través de la UE. La xifra de l'OLAF cobreix els anys 2011-2017. S’esperen altres judicis importants en matèria d’asil (C-18/20, C-768/19).

Consell

Els ministres d’Agricultura i Pesca es reuniran de manera informal de 5 a 7. Els ministres d'Economia i Finances tindran una reunió informal per videoconferència el 6 de setembre i tindran una altra reunió informal els dies 10-11. Com és habitual, l'Eurogrup es reunirà abans de la reunió inclusiva del 10. 

BCE

El Banc Central Europeu tindrà una reunió mensual periòdica dijous, amb una inflació que superarà ara el 2% objectiu, tots els ulls fixats en el que farà el BCE a continuació.

Tunísia

L’alt representant de la UE, Josep Borrell, visitarà Tunísia el divendres (10 de setembre). Al juliol, el president tunisià Kais Saied va destituir el primer ministre i va sospitar que el parlament invocava poders d'emergència davant les manifestacions per dificultats econòmiques i l'augment dels casos Covid-19. La UE ha demanat a Tunísia que respecti la seva constitució i l'estat de dret . 

Seguir llegint

EU

De tornada a l'escola, la mirada del reporter de la UE sobre la setmana que ve

publicat

on

Per a aquells de vosaltres que hàgiu aconseguit fugir per fer unes vacances d’estiu reparadores, ben fet, ho necessitareu. El següent trimestre serà (un altre) ocupat. 

Molta legislació ha començat el seu viatge legislatiu a través de la complexa màquina de presa de decisions de la UE, amb moltes propostes molt carnoses en camí de ser tallades a trossos, tallades a daus i especiades, i finalment llançades a la paella del comitè de conciliació que serà presentada a les cinc de la matinada per un polític amb els ulls obscurs com a triomf de la Presidència guanyada amb força. Entre les novetats hi ha les propostes climàtiques Digital i “Fit for 55”. Les propostes climàtiques prometen ser especialment contundents, ja que ja s'ha acordat la "Llei climàtica" que fixa els compromisos de carboni; trobar un equilibri final entre les propostes requerirà un comerç de cavalls d’una escala fins ara desconeguda.

El cinturó de Brussel·les va estar força inactiu a l’agost fins que els fets catastròfics de l’Afganistan van portar 20 anys d’intervenció occidental a una sortida menys que triomfant, plena de pànic i inglesa. L'Occident es troba en un desgavell desordenat, amb una confiança mínima. La Comissió von der Leyen es va presentar com a "geopolítica", l'administració de Biden va declarar "Amèrica ha tornat!" - i, tanmateix, aquí som. Una cosa que he après és que les coses mai són tan dolentes que no poden empitjorar. El triomf dels talibans i el brutal recordatori que l’ISIS no ha desaparegut ajudaran els qui donen suport als seus ideals en altres llocs. No és una imatge bonica, però Europa i l’Occident en general han de tenir el coratge del seu millor jo que defensa els drets, la democràcia, l’estat de dret i la prosperitat tant a casa com a l’estranger. 

anunci

La setmana vinent els ministres d'Afers Exteriors i de Defensa es reuniran per a consells informals per debatre les conseqüències dels fets recents. La greu inestabilitat més propera al nord d’Àfrica, el Líban i Bielorússia –entre d’altres– i, per descomptat, a l’Afganistan.

Els ministres de Defensa es reuniran per debatre la brúixola estratègica de la UE; l'objectiu és tenir un document complet al novembre; els esdeveniments recents han demostrat que la UE necessita assumir més responsabilitats i accions concertades en matèria de seguretat i defensa.

El dimarts (31 d’agost) hi haurà una reunió extraordinària de ministres de Justícia i Assumptes d’Interior que es reuniran per debatre sobre com tractaran l’inevitable moviment de persones procedents de l’Afganistan, el reassentament a la UE i el suport a aquells països veïns que ja ho han fet. acollit a milions de refugiats que necessitaran més suport financer.

anunci

Estat de dret

És difícil ser un far per a l’estat de dret a l’estranger, si les vostres parts constitueixen alegrement les normes, cosa que em porta a Polònia i Hongria, on l’estat d’estasi s’ha mantingut durant l’estiu.

Von der Leyen va rebutjar els eurodiputats i els experts legals en una carta de cinc pàgines en què es detallava com Hongria havia incomplert sis dels vuit principis de l’estat de dret relacionats amb la despesa del pressupost de la UE i, per tant, hauria de desencadenar la recentment encunyada «condicionalitat de l’estat de dret». mecanisme per evitar l’ús indegut de fons. Von der Leyen va escriure que els eurodiputats no havien aportat proves suficients de les infraccions i que la Comissió "no ha estat cridada adequadament a actuar".

El dia de Polònia el 16 d'agost no va ser un esdeveniment, amb una nova prevaricació per part de la seu central de la Comissió. No es pot evitar pensar que hi ha algú al servei jurídic de la Comissió que tingui la cita de Douglas Adams emmarcada al mur: “M’encanten els terminis. M’encanta el soroll que emprenen quan passen ”.

La Comissió va llançar la llauna pel camí mentre "llegien i analitzaven" la resposta de Polònia. El vicepresident Jourova visitarà Polònia el dilluns (30 d'agost). Els sorolls del ministre de Justícia, Zbigniew Ziobro, no són encoratjadors, ja que fa un tuit recentment que la UE participa en una "guerra híbrida" contra la UE. 

Mentrestant, Eslovènia continua frenant la designació de fiscals a la Fiscalia Europea, amb el primer ministre eslovè Jansa bloquejant les candidatures.

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències