Connecteu-vos amb nosaltres

EU

e-Skills: La Comissió llança una nova campanya: Coalició Grega per a l'Ocupació Digital i les Competències

COMPARTIR:

publicat

on

work_summer_cottageLa demanda d’ocupacions que requereixin competències digitals creix ràpidament i probablement crearà una escassetat d’habilitats que pugui deixar fins a un milió de llocs vacants a 2020 a Europa. La Comissió ha identificat Les TIC són una de les tres àrees de creixement de l’ocupació i per conscienciar sobre e-competències, la Comissió llança avui (6 de maig) a Atenes la campanya "e-Skills for Jobs", juntament amb la presidència hel·lènica del Consell de Ministres de la UE.

Un nou estudi publicat avui (maig 6) Habilitats electròniques a Europa: mesurar el progrés i avançar mostra la tendència a que continuïn habilitats TIC de nivell superior. El principal escenari de previsions suggereix que el 2020 el nombre de llocs de treball en gestió, arquitectura i anàlisi de les TIC creixerà un 44% en comparació amb el 2011 i els llocs de treball relacionats un 16%. Les feines de tècnic de nivell mitjà continuaran desapareixent com a resultat de l’automatització i els guanys de productivitat. En conseqüència, l'estudi afirma que hi ha una necessitat corresponent d'augmentar la qualitat i la rellevància de les competències electròniques disponibles al mercat laboral, sobretot perquè l'oferta de titulats universitaris no manté el ritme. Més del 60% de les ofertes digitals a Europa es troben al Regne Unit, Alemanya, Itàlia i França.

El comissari de la indústria i l’emprenedoria, Michel Barnier, va dir: “Les competències digitals són la nova alfabetització: són essencials per a l’ocupabilitat. Em preocupa que la manca d’e-competències pugui dificultar el creixement del sector tecnològic i, en conseqüència, la innovació i la competitivitat europees. La decisió d'avui de llançar la campanya e-Skills for Jobs és un pas important per ajudar a preparar els joves per a la feina d'avui i de demà ".

La vicepresidenta de la Comissió Europea, Neelie Kroes, va dir: "Hi ha un creixement digital constant de l'ocupació a Europa malgrat la crisi. M'alegro que Grècia s'uneixi a la nostra visió d'oferir a tots els europeus les habilitats digitals que necessiten. La Coalició Grega és un model inspirador per a altres països que haurien de també seguir endavant amb les seves pròpies coalicions ".

El comissari europeu László Andor va dir: "Celebro el llançament de la Coalició Nacional Grega per a l'Economia Digital com a exemple concret de com els estats membres i la indústria de les TIC poden treballar junts per maximitzar el potencial de creació d'ocupació del sector. Hem de continuar els nostres esforços per garantir que els empresaris de les TIC puguin trobar joves amb les habilitats que busquen. Si s'omple el buit laboral de les TIC, tothom guanya ".

Nova coalició grega

El govern grec i la indústria de les TIC establiran la Coalició Nacional Grega per a l'Economia Digital, dirigida a joves i emprenedors potencials. Es signarà un memoràndum d’enteniment al Habilitats electròniques per a la feina Grand 2014 Event.

anunci

Grècia és el sisè país de la UE per llançar formalment una coalició nacional després LetòniaLituàniaPolònia, Romania i Malta. S’estableixen altres coalicions nacionals a Àustria, Bulgària, Itàlia, Eslovàquia i Espanya.

Els nou socis de la coalició grega (vegeu la llista completa de l'annex) es comprometen a desenvolupar un pla d'acció en els propers mesos 3 i incloure més socis en un futur pròxim (empreses TIC, universitats, associacions de pimes, agències d'ocupació públiques i privades, etc.) . La coalició es basa en la Women & Girls Go Digital a Grècia iniciativa, que va reunir 21 socis grecs i altres europeus (governs, universitats, empreses, etc.) per millorar les competències digitals de les dones i el seu paper en el sector tecnològic.

Ara més que els socis de 50 a la Gran Coalició de la UE per a treballs digitals

Avui altres tres organitzacions s'uneixen a Gran Coalició per a Digital Ocupació, es compromet a reclutar, formar i sensibilitzar sobre competències digitals:

  • Adobe Fundació ampliarà el Programa Adobe Youth Voices (AYV) a almenys quatre nous països d'Europa en els propers anys 2, amb l'objectiu d'arribar almenys a educadors 500 i estudiants addicionals de 22,500 al final de 2015;
  • Equip de Campus Altran El projecte reclutarà 300 joves titulats en enginyeria anuals. També els oferirà formació en TIC a través dels programes Altran Academy;
  • RSC Europa duplicarà el compromís entre representants empresarials i actors educatius, aconseguint com a mínim professors de 50,000 per 2020, a través de la seva xarxa de negocis més que 5,000 a tot Europa.

Trobeu tots els compromisos de 50 realitzats fins ara  - la Comissió va llançar el Gran Coalició per a Digital Ocupació al març, 2013, per fer front a una escassetat prevista de professionals de les TIC 900,000 per part de 2020. A més de l'Àrea Metropolitana d'Amsterdam i el País Basc, ja s'han posat en marxa dues coalicions locals i regionals a Escòcia i Irlanda del Nord.

Les iniciatives dels estats membres mostren una imatge mixta

Els estats membres augmenten els seus esforços, encara que molts encara no tenen una estratègia. De tots ells, dotze mostren un valor de 3 o superior a l’escala d’índex de punt 5. Els països més actius són: Regne Unit, Irlanda, Bèlgica, Alemanya, Dinamarca, França, Malta, Països Baixos i Suècia. Els països amb una activitat significativa en l'àmbit de les competències digitals tenen la major proporció de treballadors de les TIC en la seva plantilla i tenen un índex més alt en índexs d'innovació i competitivitat.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències