Connecteu-vos amb nosaltres

EU

La igualtat de gènere: els eurodiputats treballen en l'estratègia d'oferir als homes i les dones mateixes oportunitats

COMPARTIR:

publicat

on

20141014PHT74002_originalAudició (d'esquerra): Genoveva Tisheva i Claudia Menne

Amb el sostre de vidre lluny d’haver-se trencat i la diferència salarial no més a prop de superar-se, encara cal fer molt per aconseguir la igualtat entre dones i homes. El comitè d’igualtat de gènere va debatre amb els experts els avenços aconseguits el 2013, que s’incorporaran al proper informe de Marc Tarabella, membre belga del grup S&D. També van debatre un informe que estava escrivint Maria Noichl, membre alemanya del grup S&D, que proposava una estratègia per millorar la igualtat després del 2015.

El que encara surt malament ...Cada any, el comitè d’igualtat de gènere adopta un informe sobre els progressos aconseguits cap a la igualtat entre dones i homes. El Sr. Tarabella està redactant l'informe mirant enrere el 2013. Els experts van ser convidats a la vista del 13 d'octubre per contribuir al text. "Volem un informe centrat en el progrés, però també en les preocupacions que encara tenim sobre la igualtat", va dir Tarabella, en obrir la reunió. Genoveva Tisheva, directora gerent de la Bulgarian Gender Research Foundation i experta en violència contra les dones, va subratllar diversos problemes com l'exclusió social, el tràfic de persones i la violència envers les dones migrants. Va destacar que els estats membres no van assumir la plena responsabilitat quan es vulneren els drets de les persones i va demanar un millor control del finançament de la UE per fer front a la violència masclista, ja que sovint els diners Mentrestant, Claudia Menne, secretària confederal de la Confederació Europea de Sindicats, va dir que fer de la igualtat de gènere una part de totes les àrees polítiques podria ser un concepte poderós, però que sovint estava exempt de les mesures adoptades per fer front a la crisi.

... i què s'ha de fer al respecteUn informe per iniciativa pròpia de la Sra. Noichl proporcionarà les aportacions del Parlament a la Comissió Europea sobre la nova estratègia de la UE per a la igualtat de gènere 2015-2020. Va dir abans de l'audiència: "L'informe d'iniciativa és l'oportunitat per al Parlament de fer suggeriments a la nova Comissió sobre com actuar en favor de la igualtat de gènere en els propers cinc anys sobre temes com la situació de les dones al mercat laboral". violència, problemes de salut i problemes de discriminació múltiple ".

Més informació

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències