manca de MEP per tallar els fluxos financers de la UE a les organitzacions terroristes

"Tenim moltes indicacions que països com Pakistan o entitats com l’Autoritat Palestina, canalitzen els diners de la UE cap a organitzacions terroristes, com Al-Qaeda o Hamas. Amb aquesta declaració escrita, instem al Tribunal de Justícia de la Unió Europea i al servei europeu d’acció exterior a fer el seguiment d’aquestes indicacions i lliurar una prova final, de manera que es pugui congelar el finançament ”, va dir l’eurodiputat liberal alemany Michael Theurer, un dels signants.

“Poques vegades s'ha presentat una declaració escrita de manera oportuna. Actualment estem reaccionant a l’augment dels riscos de seguretat i amenaça a través del terrorisme internacional a les nostres societats ia aquesta institució a través del codi groc anunciat, seguit de mesures especials, com ara els guàrdies de l’exèrcit belga situats fora de l’edifici ”, va afegir.

"Mentre que ens protegim d’aquest perill imminent, simultàniament hem d’afrontar el problema a l’arrel", va afegir Theurer.

Va esmentar, en particular, els anomenats "presoners de l’Autoritat Palestina" que, segons ell, "van fer sospitar de com es podria gastar l’assistència financera de la UE".

La llei atorga als presoners que van participar en "la lluita contra l'ocupació d'Israel" un salari mitjà mensual del dòlar nord-americà 3129 ", segons un informe de Palestine Media Watch (PMW).

A la declaració, els eurodiputats subratllen que "en èpoques de rigor econòmic i de major preocupació per a la seguretat, és important assegurar-se que els fons de la UE no siguin maltractats ni abusats. Seria el cas si els fons de la UE fossin canalitzats, deliberadament o per negligència, a organitzacions terroristes ”.

Continua: "El Tribunal Europeu de Comptes (ECA) i el Servei Europeu d'Acció Exterior (SEAE) són cridats a sotmetre's a un control especial als destinataris de nivells elevats de finançament de la UE, per exemple l'Autoritat Palestina i el Pakistan, on hi ha un suggeriment de proves de suport a l’activitat terrorista ”.

"On hi ha indicis d’aquest abús, la Comissió Europea està cridada a congelar o reduir el finançament fins que s’hagin establert les mesures necessàries de control i control", afirma la declaració.

La declaració també va ser signada pels diputats europeus de diversos grups polítics: Antanas Guoga (Lituània, ALDE), Petras Austrevicius (Lituània, ALDE), Johannes Cornelis van Baalen (Holanda, ALDE), Tunne Kelam (Estònia, PPE), Lars Adaktusson (Suècia) , PPE), Indrek Tarand (Estònia, Verds, EFA), Geoffrey Van Orden (Regne Unit, ECR) Ryszard Czarnecki (Polònia, ECR), Bas Belder (Holanda, ECR), Monika Flasikova Benova (Eslovàquia, S&D).

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , , , , , , , , , ,

categoria: Una primera pàgina, Defensa, EU, EU, Parlament Europeu, Terrorisme

Deixa un comentari

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats *