Connecteu-vos amb nosaltres

EU

institut i els projectes de la nova tecnologia de la UE han d'aclarir els comptes 2013 diuen els eurodiputats

COMPARTIR:

publicat

on

Maire + Geoghegan-Quinn09Feb2011Els dubtes d’auditoria van fer que el Parlament Europeu posposés l’aprovació de la despesa de fons de la UE el 2013 per part de l’Institut Europeu d’Innovació i Tecnologia (EIT) amb seu a Budapest i dos partenariats de nova tecnologia entre la UE i la privada, en una votació el dimecres (29 d’abril). Els eurodiputats també van rebutjar aprovar les despeses del Consell Europeu i del Consell de Ministres, a causa del seu persistent fracàs en subministrar les xifres necessàries. La despesa de tots els altres òrgans de la UE va rebre l'aprovació de "descàrrega".

Errors de despesa en polítiques agrícoles, regionals i d’ocupació

La Comissió Europea també va ser criticada, principalment pels errors de despesa en agricultura, política regional i ocupació. Citant la manca de controls adequats, els eurodiputats van declarar reserves sobre la gestió en aquests camps i van enumerar els estats membres de la UE amb un rendiment inferior.

És la Comissió qui assumeix la responsabilitat final de gastar el pressupost de la UE, que va ascendir a 143.7 milions d’euros el 2013, tot i que el 80% d’aquests fons són realment gestionats, gastats i controlats pels estats membres. El Tribunal de Comptes Europeu va trobar un error en el 4.7% de la despesa.

La premsa necessària per obtenir millors resultats

Els eurodiputats van lamentar l'actitud "utilitzar-la o perdre-la" dels estats membres, en la qual la despesa de fons de la UE es converteix en l'objectiu primordial, independentment de la viabilitat de la inversió.

ˮHi ha una necessitat urgent de millorar els resultats assolits amb la despesa de la UE. El problema subjacent del sistema pressupostari de la UE és que hem de prestar més atenció als resultats que aconseguim amb els fons de la UE ”, va remarcar el president del Tribunal de Comptes Europeu, Vítor Manuel da Silva Caldeira, al debat del dimarts (28 d'abril).

anunci

Torneu a mirar a l'octubre

El Parlament va ajornar la concessió d'aprovació de "descàrrega" per a despeses del Consell de Ministres de la UE i del Consell Europeu a causa de la manca de cooperació dels estats membres amb ell.

L'EIT també té fins a la tardor per demostrar que ha millorat els processos de verificació de pagaments i de contractació pública. El projecte ARTEMIS de components electrònics privats de la UE i el projecte de nanoelectrònica ENIAC (ara fusionat per crear els components i sistemes electrònics per al lideratge europeu - ECSEL) van demanar millorar els seus controls de despesa.

Propers passos

El Parlament prendrà la seva decisió final sobre els abocaments ajornats a l'octubre.

Fons

El Parlament Europeu és l'única autoritat de descàrrega que controla la despesa del pressupost anual de la UE i del Fons europeu de desenvolupament. Al final d'un exercici pressupostari, pot concedir, ajornar o denegar la descàrrega, que és necessària per al tancament formal dels comptes institucionals.

Més informació

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències