Connecteu-vos amb nosaltres

Comitè de les Regions (CDR)

Juncker s'uneix als líders locals en el debat sobre les prioritats d'Europa

COMPARTIR:

publicat

on

Juncker en gestosCom a negociacions sobre la regulació del Fons Europeu d'Inversió Estratègica entrar a la fase final, el plenari del Comitè Europeu de les Regions (CoR) a Brussel·les el 3 4-juny intentarà aclarir el paper de les regions i les ciutats en el desplegament del pla d’inversions de la UE. Els líders regionals i locals debatran amb el president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, sobre les prioritats de la UE i com aprofitar al màxim el paquet d’inversions que té com a objectiu mobilitzar 315 milions.

Durant el ple, el CdR adoptarà les seves prioritats per al 2015-2020 amb el projecte de resolució centrant-se en la creació d'ocupació, el creixement sostenible i la lluita contra l'atur a nivell local. Aprofitar al màxim els fons de cohesió i el recentment llançat pla d’inversions de la UE, tot fent que la legislació de la UE funcioni per als ciutadans, es considera vital per impulsar les economies locals i regionals. Basant-se en el de la institució Corleap i ARLEM iniciatives, consolidar les relacions entre les autoritats locals de la UE i fora de les seves fronteres també és una prioritat donada la inestabilitat cap a l’est i l’augment de la migració des del sud.

Les regions i les ciutats es posicionen sobre la migració de la UE

Les fronteres de la UE han estat escenari de tragèdies humanes, raó per la qual la Comissió Europea ha pres mesures adoptant una Agenda Europea sobre Migració. Atesa la creixent pressió sobre les regions i ciutats que reben un nombre creixent de migrants, el 4 juny el CdR debatrà i votarà una resolució que estableixi la seva posició sobre la millor manera de gestionar l'acollida de migrants i els procediments d'asil alhora que garanteix la protecció de les vides humanes

Directrius per a les polítiques d’ocupació

Les noves directrius sobre ocupació de la Comissió Europea tenen en compte el llegat de la crisi econòmica i les posen en línia amb el nou enfocament de la formulació de polítiques econòmiques. Se centren en quatre punts clau: augmentar la demanda de mà d'obra; millorar l'oferta de mà d'obra i les habilitats; millorar el funcionament del mercat laboral; i garantir l’equitat, combatre la pobresa i promoure la igualtat d’oportunitats. Liderat per Mauro D'Attis (IT / PPE), regidor del consell municipal de Bríndisi, el CdR projecte de dictamen reclama una "dimensió territorial" de l'estratègia UE2020, el reconeixement de l'ocupació verda i l'economia social són motors clau per a l'ocupació i el suport a l'autoocupació i l'economia digital.

Altres punts de l'ordre del dia del ple

anunci

Millor protecció del medi maríRelator: Hermann Kuhn (membre del Parlament de la ciutat de Bremen, Alemanya / PSE)Una vida digna per a tothom: de la visió a l'acció col·lectivaPonent: Hans Janssen (alcalde d'Oisterwijk, Països Baixos / PPE)Suport local i regional al comerç just a EuropaRelator: Barbara Duden (membre del Parlament de la ciutat d'Hamburg, Alemanya / PSE) Debat sobre el futur del Tractat de Lisboa, amb els eurodiputats: Mercedes Bresso, (IT / S & D), Elmar Brok, (DE / PPE) i Guy Verhofstadt, (BE) / ALDE).

(Ple ordre del dia & documents / El ple serà en directe)

Conferència: 4th Assistències de cooperació descentralitzada, 1 2-juny 2015

Coorganitzat amb la Comissió Europea, els assises de cooperació descentralitzada for development reuneix representants de les autoritats locals i regionals de la UE i dels països en desenvolupament. L'edició d'enguany té lloc en el context de la Any Europeu de Desenvolupament - un any en què s'espera que la comunitat internacional es posi d'acord sobre el futur marc global per a l'eradicació de la pobresa i el desenvolupament sostenible. Entre els 500 participants hi ha uns 50 membres del CdR, diversos eurodiputats i altres ponents d'alt nivell.

Conferència: Descentralització i governança multinivell com a factors clau per a una Europa més forta, 4 juny 2015

Celebrant els 25 anys d’autogovern polonès, Markku Markkula (president del CoR), el diputat Jerzy Buzek i altres destacats oradors participaran en una conferència debatre la UE, la descentralització financera i el reforç a nivell regional i local.

 

Altres punts de l’ordre del dia del ple

Relator: Hermann Kuhn (membre del Parlament de la ciutat de Bremen, Alemanya / PSE)

Ponent: Hans Janssen (alcalde d'Oisterwijk, Països Baixos / PPE)

Ponent: Barbara Duden (membre del Parlament de la ciutat d'Hamburg, Alemanya / PSE)

  • Debat sobre el futur del Tractat de Lisboa, amb els eurodiputats: Mercedes Bresso, (IT / S & D), Elmar Brok, (DE / EPP) i guy Verhofstadt, (BE / ALDE).

 

(Ple ordre del dia & documents / El ple serà en directe)

 

Conferència: 4th Assisos de cooperació descentralitzada, 1 2-juny 2015

Coorganitzat amb la Comissió Europea, els assises de cooperació descentralitzada for development reuneix representants de les autoritats locals i regionals de la UE i dels països en desenvolupament. L'edició d'enguany té lloc en el context de la Any Europeu de Desenvolupament - un any en què s'espera que la comunitat internacional es posi d'acord sobre el futur marc global per a l'eradicació de la pobresa i el desenvolupament sostenible. Entre els 500 participants hi ha uns 50 membres del CdR, diversos eurodiputats i altres ponents d'alt nivell.

 

Conferència: Descentralització i governança multinivell com a factors clau per a una Europa més forta, 4 juny 2015

Celebrant 25 anys d'autogovern polonès, Markku Markkula (President del CdR), Jerzy Buzek (Membre del Parlament Europeu) i altres ponents destacats participaran en un conferència debatre la UE, la descentralització financera i el reforç a nivell regional i local.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències