Connecteu-vos amb nosaltres

EU

Gestió de la crisi dels refugiats: mesures pressupostàries de l'Agenda Europea sobre Migracions

COMPARTIR:

publicat

on

AP428963175563Dies després que el Col·legi de Comissionats presentés un conjunt d'accions prioritàries que s'han d'emprendre durant els propers sis mesos per gestionar la crisi dels refugiats, la Comissió Europea ha fet avui un primer conjunt de propostes concretes per a 1.7 milions d'euros de finançament de la UE el 2015 i el 2016 el XNUMX i el XNUMX. per abordar la crisi dels refugiats: diners que els caps d'estat i de govern de la UE es van comprometre a equiparar la setmana passada. Els diners proporcionaran assistència d'emergència als estats membres de la UE més afectats, augmentaran la plantilla de les agències de la UE de primera línia i proporcionaran assistència i ajuda humanitària a tercers països. La Comissió compta ara amb l'autoritat pressupostària, el Parlament i el Consell, per accelerar l'adopció d'aquestes mesures, tal com es van comprometre a fer la setmana passada.

Les propostes d'avui (30 de setembre) suposen 801.3 milions d'euros per al 2015, i es finançaran en part amb nous finançaments en forma d'esborrany de pressupost rectificatiu per al 2015. En aquest sentit, la Comissió proposa compromisos addicionals de 330.7 milions d'euros dels membres. estats. En segon lloc, la Comissió proposa que els fons es traslladin d'altres àrees. Per a això, la Comissió preveu 70.6 milions d'euros procedents d'altres programes i accions i 400 milions d'euros previstos inicialment per a l'ajuda humanitària i el finançament de les polítiques europees de veïnatge.

El segon conjunt de propostes per als 900 milions d'euros restants per al 2016 va anunciar la setmana passada s'inclourà en una modificació del projecte de pressupost de 2016 a l'octubre de 2015.

El president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, va dir: "La Comissió Europea ha treballat de manera coherent i contínua per a una resposta europea coordinada en el front dels refugiats i la migració. Hem aconseguit molt en poc temps. I continuarem treballant. rotundament per aportar solucions comunes i europees".

La vicepresidenta de pressupostos i recursos humans, Kristalina Georgieva, va dir: "Europa s'enfronta a les conseqüències d'una de les crisis més grans de la seva història recent. Hem actuat ràpidament per alinear els nostres recursos amb les prioritats, duplicant els fons de la UE disponibles per ajudar els refugiats i les comunitats que reben. Estem utilitzant el pressupost de la UE d'una manera ràpida i flexible per abordar aquesta crisi".   

La setmana passada, la Comissió Europea es va comprometre a reforçar el seu suport financer a la crisi. En un primer pas, per a la resta de 2015, la Comissió està mobilitzant 801.3 milions d'euros per donar suport a les accions prioritàries següents:

  • 100 milions d'euros per reforçar el Fons d'Asil, Migració i Integració (AMIF) i el Fons de Seguretat Interior (ISF) per a l'assistència d'emergència als estats membres de la UE més afectats. Això se suma als 73 milions d'euros ja esgotats;
  • 1.3 milions d'euros per augmentar el finançament de les tres agències de la UE pertinents per cobrir 60 treballadors per a FRONTEX, 30 per a l'Oficina Europea de Suport a l'Asil (EASO) i 30 per a Europol per al 2015;
  • 300 milions d'euros per reforçar l'Instrument Europeu de Veïnatge (ENI) per permetre un augment del Fons Fiduciari Regional de la UE en resposta a la crisi de Síria i oferir assistència a tercers països que acullen refugiats de Síria. Juntament amb els 200 milions d'euros que es redistribueixen, el finançament total del Fons Fiduciari per a Síria arribarà a més de 500 milions d'euros. Les contribucions dels estats membres haurien de coincidir amb el finançament de la UE: de manera que el Fons assoliria un total d'almenys 1 milions d'euros.
  • 200 milions d'euros per proporcionar recursos immediats per respondre a les necessitats de l'ACNUR i el Programa Mundial d'Aliments i altres organitzacions rellevants per ajudar els refugiats de manera immediata. Aquests diners ja s'han previst per a l'ajuda humanitària i la protecció civil i ara es destinaran específicament a fer front a la crisi dels refugiats. Les contribucions dels estats membres han de coincidir amb el finançament de la UE.

Això s'afegeix a les grans sumes (més de 300 milions d'euros) que es va alliberar el 2015 com a prefinançament en el marc dels fons plurianuals per a migració i fronteres (d'un total d'uns 7 milions d'euros reservats per al període 2014-2020).

anunci

La proposta respecta l'acord sobre el pla financer de set anys de la UE. Els 801.3 milions d'euros no requereixen pagaments addicionals en nom dels estats membres el 2015.

A la reunió informal dels caps d'estat i de govern de la UE del 23 de setembre de 2015, els estats membres van donar la benvinguda a les propostes de la Comissió sobre la mobilització al pressupost de la UE i compromès relacionar-los amb les seves pròpies aportacions. Això també inclou els fons ja mobilitzats: la UE ja està mobilitzant 1 milions d'euros per a Turquia i 17 milions d'euros per a Sèrbia i l'antiga República Iugoslava de Macedònia per ajudar els nostres veïns a afrontar el repte migratori. El Fons fiduciari d'emergència per a l'Àfrica, amb una aportació de capital inicial dels mitjans financers de la UE d'1.8 milions d'euros, també s'ha de compensar amb les contribucions dels estats membres.

Propers passos

A més, a l'octubre d'aquest any, la Comissió proposarà 900 milions d'euros addicionals per afegir al projecte de pressupost per al 2016, per donar suport a les següents accions prioritàries el 2016:

  • 600 milions d'euros per al Fons d'Asil, Migració i Integració i el Fons de Seguretat Interior, així com per a l'augment de la plantilla de FRONTEX, EASO i EUROPOL. Això s'afegiria als 780 milions d'euros previstos per al pla de reubicació d'urgència;
  • 300 milions d'euros per proporcionar ajuda humanitària als refugiats acollits a països veïns de Síria i altres països tercers. Les contribucions dels estats membres han de coincidir amb el finançament de la UE.

Fons

El 23 d'abril de 2014, a Malta, va presentar Jean-Claude Juncker un pla de cinc punts sobre immigració, demanant més solidaritat en la política migratòria de la UE com a part de la seva campanya per esdevenir president de la Comissió Europea.

En prendre possessió, el president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, va encarregar a un comissari amb responsabilitat especial en matèria de migració que treballés en una nova política sobre migracions com una de les 10 prioritats del Directrius Polítics, el programa polític basat en el qual el Parlament Europeu va elegir la Comissió.

El 13 de maig de 2015, la Comissió Europea va presentar el seu document Agenda Europea sobre Migració, establint un enfocament integral per millorar la gestió de la migració en tots els seus aspectes.

El 27 de maig de 2015, la Comissió Europea ja va presentar un primer paquet de mesures d'aplicació de l'Agenda Europea sobre Migració, incloses propostes de reubicació i reassentament, i un Pla d'acció de la UE contra els traficants de migrants.

Del 25 al 26 de juny de 2015, el Consell Europeu va acordar avançar en les propostes formulades per la Comissió Europea a l'Agenda Europea de Migracions, centrades en la reubicació i el reassentament, els retorns i la cooperació amb els països d'origen i trànsit.

El 20 de juliol de 2015, el Consell de Justícia i Afers va acordar implementar les mesures proposades a l'Agenda Europea de Migració, en particular per reubicar persones amb clara necessitat de protecció internacional d'Itàlia i Grècia durant els propers dos anys, començant amb 32,256 en un primer pas, i per reassentar 22,504 persones desplaçades en una situació clara. necessitat de protecció internacional des de fora de la UE.

El 9 de setembre de 2015, la Comissió va proposar un nou conjunt de mesures, inclòs un mecanisme de reubicació d'emergència per a 120,000 refugiats, així com eines concretes per ajudar els estats membres a processar les sol·licituds, retornar els migrants econòmics i abordar les causes fonamentals de la crisi dels refugiats.

El 14 de setembre de 2015, els estats membres van adoptar el decisió per reubicar 40,000 refugiats que necessiten clarament protecció internacional d'Itàlia i Grècia.

El 23 de setembre de 2015, els estats membres van adoptar la decisió reubicar 120,000 refugiats que necessiten clarament protecció internacional d'Itàlia, Grècia i altres estats membres directament afectats per la crisi dels refugiats.

Més informació

MEMO / 15 / 5730: Preguntes i respostes: finançament addicional per fer front a la crisi dels refugiats

Comunicació de la Comissió Europea: Gestió de la crisi dels refugiats: mesures operatives i pressupostàries en el marc de l'Agenda Europea de Migració

El Programa Europeu sobre Migració: Documents legislatius, fitxes i materials de premsa

Web de la Direcció General de Migració i Assumptes d'Interior

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències