Connecteu-vos amb nosaltres

EU

Un de cada quatre nens en risc de pobresa a Europa

COMPARTIR:

publicat

on

Nen-pobresa-014Més d’un de cada quatre nens a Europa es troba en risc de pobresa i exclusió social, cosa que repercutirà en ells al llarg de la vida. El dilluns 23 de novembre, els eurodiputats debaten un informe que insta els països de la UE a impulsar els seus esforços per combatre la pobresa infantil i les desigualtats socials. A continuació, votaran l'informe l'endemà.

Un problema a tots els països
Sota el Convenció de l'ONU sobre els Drets de l'Infant, s'hauria de garantir a tots els nens el dret a l'educació, els serveis d'atenció sanitària, l'habitatge, l'oci i una dieta equilibrada. Tot i això, a Europa les coses semblen bastant diferents. D'acord amb Eurostat, al voltant de 26 milions de nens (menors de 18 anys) estaven en risc de pobresa i exclusió social el 2014. Això representa el 27.7% de tots els nens de la UE.

Els nens que viuen en la pobresa es poden trobar a tots els països de la UE, fins i tot si els percentatges varien. Els nens corren el major risc de pobresa a Romania (51%), Bulgària (45.2%) i Hongria (41.4%), mentre que el percentatge és molt inferior en països com Dinamarca (14.5%), Finlàndia (15.6%), Suècia ( 16.7%).
Regne Unit i Irlanda van pitjor que la mitjana de la UE del 27.7%, amb el 31.3% i el 33.9% (xifra del 2013), respectivament.

El problema de la desnutrició infantil també creix a Europa. D'acord amb Unicef, el percentatge de nens que no es poden permetre el luxe de menjar carn o peix cada segon dia s’ha duplicat a Estònia, Grècia i Itàlia des del 2008.

Exclusió social

La pobresa no és només una qüestió de diners. A més de la incapacitat de cobrir les necessitats bàsiques dels nens, com ara menjar, roba i habitatge, la pobresa també està relacionada amb l’exclusió social i la manca d’accés a una salut i una educació de qualitat. Els nens que viuen amb pares solters, especialment les mares solteres, també corren un major risc de pobresa.
Resposta del Parlament

L’autora de l’informe Inês Cristina Zuber, membre portuguesa del grup GUE / NGL, va dir: "Les polítiques d’austeritat van crear aquesta situació i ha anat empitjorant". Va afegir que els estats membres haurien de garantir l'accés a l'educació, la salut i els serveis de seguretat social per als nens i les seves famílies, així com combatre l'atur, promoure la seguretat laboral, una alimentació equilibrada i un habitatge adequat.

anunci

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències