Connecteu-vos amb nosaltres

La violència domèstica

Declaració conjunta pel Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra la Dona, 25 2015 novembre

COMPARTIR:

publicat

on

dia-internacional-eliminació-violència-dones_251112Amb motiu del Dia Internacional per a l'eliminació de la violència contra les dones el 25 de novembre, unim les nostres veus per posar fi a la violència contra les dones i les nenes. Primer vicepresident Frans Timmermans, alt representant de la Unió per a Afers Exteriors i Política de Seguretat i vicepresidenta de la Comissió Federica Mogherini, comissari de Cooperació Internacional i Desenvolupament Neven Mimica, comissari de Migracions, Afers Interiors i Ciutadania Dimitris Avramopoulos, comissari d'ajuda humanitària i gestió de crisi Christos Stylianides i la comissària de Justícia, Consumidors i Igualtat de Gènere, Věra Jourová, van fer la següent declaració.

“Avant del Dia Internacional per a l'eliminació de la violència contra les dones, unim les nostres veus per posar fi a la violència contra les dones i les nenes. Aquesta violència constitueix una violació flagrant dels drets humans i la discriminació de gènere que afecta tots els països d'Europa i del món.

"Condemnem fermament totes les formes de violència contra les dones i les nenes.

“Les xifres són alarmants: una de cada tres dones a la UE ha patit algun tipus de violència masclista a la seva vida. Hi ha massa noies casades o mutilades durant la infància dins de les nostres fronteres i més enllà. En molts països, més de la meitat de les dones assassinades són assassinades per una parella íntima, un familiar o un familiar, a casa seva. També són molt vulnerables a totes les formes de violència a les zones de conflicte i durant les crisis humanitàries.

“Enguany, hauríem de prestar especial atenció al nombre creixent de dones que demanen refugi o asil a la UE. Algunes han estat violades, colpejades o explotades sexualment durant el seu viatge, mentre que altres fugen de la violència de gènere als seus països d'origen. Estan arribant a Europa amb la necessitat d'un suport sensible al gènere, que hem de proporcionar.

"La lluita contra totes les formes de violència contra les dones i les nenes segueix sent una prioritat clau per a la Comissió, tant dins com fora de les fronteres de la UE. El 16 de novembre va entrar en vigor la Directiva de la UE sobre els drets de les víctimes, que reconeix les necessitats específiques de les víctimes de violència de gènere. Donem suport a l'adhesió de la UE al Conveni del Consell d'Europa sobre la prevenció i la lluita contra la violència contra les dones i la violència domèstica com un pas més per combatre eficaçment la violència contra les dones i les nenes a nivell nacional i europeu.

“Una altra forma de violència que s'adreça més específicament a dones i nenes és la violència sexual en els conflictes. Mentre celebrem el 15è aniversari de la fita Resolució 1325 del Consell de Seguretat de l'ONU sobre Dones, Pau i Seguretat, la UE i la comunitat internacional han d'intensificar els seus esforços per eliminar totes aquestes formes de violència i portar els autors davant la justícia.

anunci

“Creiem que no hi ha desenvolupament sostenible sense l'apoderament de les dones i això no es pot aconseguir sense eliminar totes les formes de violència contra totes les dones i nenes. És per això que la UE ha treballat dur per posar els drets de les dones al nucli dels nous Objectius de Desenvolupament Sostenible, inclosos objectius específics pel que fa a l'eliminació de la violència de gènere i les pràctiques nocives contra les dones i les nenes.

“A partir del gener de 2016, s'aplicarà un nou Pla d'acció de gènere 2016-2020 per a les relacions exteriors de la UE, aprovat pel Consell. La lluita contra totes les formes de violència contra les dones i les nenes és un dels objectius prioritaris. En un esforç per conscienciar, el Servei Europeu d'Acció Exterior ha llançat recentment una campanya diplomàtica centrada en totes les formes de violència contra els nens i les dones i, en particular, per posar fi al matrimoni infantil, precoç i forçat i a la mutilació genital femenina.

“Enguany, la Comissió Europea ha destinat uns 8 milions d'euros a projectes de prevenció i lluita contra la violència contra les dones i les nenes dins de la UE i 20 milions d'euros a la lluita contra les pràctiques nocives a l'estranger. La UE continua finançant projectes humanitaris que responen a la violència masclista en situacions d'emergència i crisi.

“Avui, l'edifici Berlaymont s'il·lumina de color taronja en suport de la campanya '16 dies d'activisme contra la violència masclista' del secretari general de l'ONU.

"La UE està fermament compromesa a reforçar els seus esforços per fer de la violència masclista un problema del passat".

Q&A: Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències