Connecteu-vos amb nosaltres

Cigarrets

#Cigarettes: Els diputats s'oposen a la renovació de la UE ofertes de lluita contra el contraban de tabac amb empreses

COMPARTIR:

publicat

on

cigarretSota el tabac reparteix les quatre empreses tabaqueres més grans junts van acordar el pagament de la UE i els seus estats membres un total de $ 2.15 milions de dòlars, durant la vida útil dels acords, deixar caure els procediments legals contra ells per recuperar els drets perduts pel comerç il·legal de cigarrets. Les empreses també van acordar activament per combatre el contraban i la falsificació de productes de tabac.

Els eurodiputats en compte que el comerç il·lícit de productes de tabac, i en particular el tràfic de contraban i falsificació de cigarrets, encara priva la UE i els seus Estats membres dels ingressos (duanes, IVA i els impostos especials) que ascendeix a més de 10 milions d '€ a l'any.

Els eurodiputats també es preocupen que els pagaments anuals de la indústria del tabac per ajudar a finançar el pressupost de l'Oficina Europea de Lluita contra el Frau (OLAF), com s'esmenta en els acords de tabac, podrien donar lloc a un conflicte d'interessos.

En lloc de renovar l'oferta de PMI, els eurodiputats insten a la Comissió a centrar-se en l'aplicació de la Directiva de la UE Tabac 2014, que preveu les eines més eficaces, com ara un sistema de traçabilitat i el seguiment interoperable per als cigarrets a la UE, que entrarà en vigor el 2019. Els Estats membres també han de ratificar un protocol de la Convenció Marc per al Control del Tabac (CMCT), que fa el mateix a nivell internacional.

Els eurodiputats subratllen que les Parts del Protocol de l'OMS estan obligats a protegir les seves polítiques de salut pública dels interessos comercials de la indústria del tabac i que no té l'obligació assignada a una de les parts ha de ser delegada en aquesta indústria.

Per superar la bretxa de temps fins que totes les disposicions de la Directiva sobre productes de tabac siguin plenament aplicables, els eurodiputats demanen a la Comissió que prepari noves normes addicionals relacionades amb els cigarrets "blancs barats", que faci un seguiment i rastreig dels productes de tabac PMI i que es plantegi accions legals contra qualsevol incautació il·legal d’aquest darrer.

Fons 

anunci

UE els Estats membres i la Comissió van entrar en acords amb els productors de tabac Philip Morris International (PMI) en 2004, Japan Tobacco en 2007, British American Tobacco (BAT) en 2010 i el tabac imperial a 2010 en què van acordar pagar un total col·lectiu de $ 2.15 milions de dòlars per a la UE i els estats membres a canvi de la UE deixant caure els procediments legals contra ells per la pèrdua dels drets causats pel comerç il·legal de cigarrets (PMI van acordar pagar $ 1.25 milions de dòlars durant anys 12, i la resta va ser aportat pels altres tres ). 90% dels ingressos d'aquestes ofertes va als Estats membres i 10% al pressupost de la UE, com a recursos propis.

Les empreses tabaqueres també es van comprometre a evitar que els seus productes caiguin en mans de delinqüents, mitjançant el subministrament de només quantitats requerides pel mercat legítim, tenint cura de vendre només als clients legítims i implementació d'un sistema de seguiment per ajudar les autoritats policials si els cigarrets es comercialitzen il·legalment .

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències