Connecteu-vos amb nosaltres

EU

#EUUrbanAgenda: Ciutats europees obtenen la seva veu en la formulació de polítiques de la UE

COMPARTIR:

publicat

on

urbanitzacióAvui (30 de maig), la reunió ministerial informal sobre qüestions urbanes ha acordat el Pacte d'Amsterdam, que estableix els principis de l'Agenda Urbana per a la UE. La Comissió participa a la reunió informal a Amsterdam dels 28 ministres encarregats d’assumptes urbans, juntament amb representants d’altres institucions de la UE i representants de ciutats europees, sobre l’agenda urbana de la UE.

L'objectiu de la reunió d'avui és avalar el "Pacte d'Amsterdam" que estableix l'Agenda Urbana per a la UE i en recull els principis clau.

El centre de l’agenda urbana per a la UE serà el desenvolupament de 12 associacions sobre 12 reptes urbans identificats[1]. Les associacions permetran a les ciutats, estats membres, institucions de la UE i grups d'interès, com ara ONG i socis comercials, treballar junts en igualtat de condicions per trobar maneres comunes de millorar les zones urbanes de la Unió Europea.

En línia amb el compromís de la Comissió amb Millor regulació, els plans d'acció dissenyats per les associacions se centraran en una implementació més eficaç i coherent de les polítiques existents de la UE a les ciutats en els camps del medi ambient, el transport i l'ocupació, per exemple. També se centrarà en facilitar l'accés al finançament de la UE, promoure combinacions de fons de la UE i millorar la base de coneixement en matèria urbana i l'intercanvi de bones pràctiques.

Ja han començat quatre associacions pilot: a la inclusió de migrants, coordinat per la ciutat d’Amsterdam; encès la qualitat de l'aire, coordinat pels Països Baixos; encès habitatges, coordinat per Eslovàquia; i en pobresa urbana, coordinat per Bèlgica i França. La resta de col·laboracions es posaran en marxa entre finals del 2016 i l’estiu del 2017.

Maroš Šefčovič, vicepresident responsable de la Unió de l'Energia, va dir: "Les ciutats són laboratoris vius en la transició cap a una economia baixa en carboni. La Comissió Europea treballa de la mà dels alcaldes i les autoritats regionals perquè puguin mostrar els bons exemples un incentiu i una font d'inspiració per als altres, tant a Europa com fora d'Europa ".

La comissària de política regional, Corina Crețu, va dir: "Les ciutats són centres de creativitat i motors de creixement europeu, però s'enfronten a reptes importants, com ara l'exclusió social, la contaminació atmosfèrica o l'atur. Hem d'abordar aquests problemes junts. El nostre compromís amb una agenda urbana demostra que posem els assumptes urbans a la nostra agenda i estem preparats per escoltar més les nostres ciutats quan es tracta del que els funciona i què cal millorar ".

Fons

anunci

Una Comissió del 2014 comunicació va establir les bases per a una agenda urbana per a la UE. Un posterior consulta pública va demostrar el desig entre els ciutadans de la UE que la Comissió participés més en qüestions urbanes.

A la Declaració de Riga, els estats membres van expressar el seu suport a l'Agenda Urbana per a la UE, igual que les institucions de la UE i moltes ciutats europees.

El Pacte d’Amsterdam estarà a l’ordre del dia del Consell d’Afers Generals el 21 de juny de 2016.

Més informació

Pacte d'Amsterdam

Programa de treball

Infografia sobre l'Agenda Urbana per a la UE

Portal de polítiques urbanes

Twitter: @MarosSefcovic  @CorinaCretuEU 

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències