Connecteu-vos amb nosaltres

EU

signa un acord de la Comissió amb la indústria sobre la seguretat cibernètica i intensifica els esforços per fer front a les amenaces informàtiques: #NIS

COMPARTIR:

publicat

on

la ciberdelinqüènciaLa Comissió ha llançat avui (5 de juliol) una nova associació públic-privada sobre ciberseguretat que s'espera generar 1.8 milions d'euros d'inversió l'any 2020. Això forma part d'una sèrie de noves iniciatives per equipar millor Europa contra els ciberatacs i per reforçar la competitivitat del seu sector de ciberseguretat.

D'acord amb una enquesta recent, almenys el 80% de les empreses europees han experimentat almenys un incident de ciberseguretat durant l'últim any i el nombre d'incidents de seguretat a totes les indústries del món va augmentar un 38% el 2015. Això perjudica les empreses europees, siguin petites o grans, i les amenaces. per soscavar la confiança en l'economia digital. Com a part del seu estratègia de mercat únic digital La Comissió vol reforçar la cooperació transfronterera i entre tots els actors i sectors actius en la ciberseguretat, i ajudar a desenvolupar tecnologies, productes i serveis innovadors i segurs a tota la UE.

El vicepresident del Mercat Únic Digital, Andrus Ansip, va dir: "Sense confiança i seguretat, no hi pot haver mercat únic digital. Europa ha d'estar preparada per fer front a les ciberamenaces que són cada cop més sofisticades i no reconeixen fronteres. Avui proposem mesures concretes per reforçar la resiliència d'Europa davant aquests atacs i assegurar la capacitat necessària per construir i expandir la nostra economia digital".

El comissari d'Economia i Societat Digitals, Günther H. Oettinger, va dir: “Europa necessita productes i serveis de ciberseguretat d'alta qualitat, assequibles i interoperables. Hi ha una gran oportunitat perquè la nostra indústria de la ciberseguretat competeixi en un mercat global de ràpid creixement. Fem una crida als estats membres i a tots els organismes de ciberseguretat a reforçar la cooperació i a posar en comú els seus coneixements, informació i experiència per augmentar la resiliència cibernètica d'Europa. L'associació fita en ciberseguretat signada avui amb la indústria és un pas important".

El pla d'acció d'avui inclou el llançament de la primera associació pública privada europea sobre ciberseguretat. La UE invertirà 450 milions d'euros en aquesta associació, en el marc del seu programa de recerca i innovació 2020 Horizon. S'espera que els actors del mercat de la ciberseguretat, representats per l'Organització Europea de Ciberseguretat (ECSO), inverteixin tres vegades més. Aquesta associació també inclourà membres de les administracions públiques nacionals, regionals i locals, centres de recerca i àmbits acadèmics. L'objectiu de l'associació és fomentar la cooperació en les primeres etapes del procés de recerca i innovació i construir solucions de ciberseguretat per a diversos sectors, com l'energia, la salut, el transport i les finances. El comissari Oettinger signa avui l'associació amb l'ECSO a Estrasburg (photos i Vídeos estar disponible al voltant de les 12 h CET).

La Comissió també estableix diferents mesures per fer front a la fragmentació del mercat de la ciberseguretat de la UE. Actualment, una empresa TIC pot haver de sotmetre's a diferents processos de certificació per vendre els seus productes i serveis en diversos estats membres. Per tant, la Comissió estudiarà un possible marc europeu de certificació per als productes de seguretat TIC.

Una infinitat de pimes europees innovadores han sorgit en nínxols de mercat (per exemple, la criptografia) i en mercats ben establerts amb nous models de negoci (per exemple, programari antivirus), però sovint no poden ampliar les seves operacions. La Comissió vol facilitar l'accés al finançament per a les empreses més petites que treballen en l'àmbit de la ciberseguretat i explorarà diferents opcions sota el Pla d'inversions de la UE.

anunci

La Directiva de Seguretat de la Xarxa i de la Informació, que s'espera que sigui adoptada pel Parlament Europeu demà, ja crea una xarxa d'equips de resposta a incidents de seguretat informàtica a tota la UE per tal de reaccionar ràpidament a les amenaces i incidents cibernètics. També estableix un "Grup de Cooperació" entre els estats membres, per donar suport i facilitar la cooperació estratègica, així com l'intercanvi d'informació, i per desenvolupar la confiança. La Comissió demana avui als estats membres que aprofitin al màxim aquests nous mecanismes i que enforteixin la coordinació quan i quan sigui possible. La Comissió proposarà com millorar la cooperació transfronterera en cas d'un ciberincident important. Atesa la velocitat amb què evoluciona el panorama de la ciberseguretat, la Comissió també avançarà la seva avaluació de l'Agència de la Unió Europea per a la Seguretat de la Xarxa i la Informació (ENISA). Aquesta avaluació avaluarà si el mandat i les capacitats d'ENISA segueixen sent adequats per assolir la seva missió de donar suport estats membres per augmentar la seva pròpia resiliència cibernètica. La Comissió també examina com enfortir i racionalitzar la cooperació en matèria de ciberseguretat entre diferents sectors de l'economia, inclosa la formació i l'educació en ciberseguretat.

Fons

El pla d'acció d'avui troba les seves arrels principals al 2015 estratègia de mercat únic digital, La 2013 Estratègia de ciberseguretat de la UE i el proper Directiva de seguretat de xarxes i informació (NIS).. Es basa en les recents comunicacions sobre Aplicació de l'Agenda Europea de Seguretat i Contrastar les amenaces híbrides.

Més informació

Preguntes i Respostes

Seguretat cibernètica

Indústria de la ciberseguretat

ENISA

Resultats de la consulta pública sobre PPP i mesures d'acompanyament

Documents aprovats avui

- Comunicació: Enfortir el sistema de ciberresiliència d'Europa i fomentar una indústria de ciberseguretat competitiva i innovadora

- Decisió de la Comissió d'establir una associació contractual públic-privada sobre ciberseguretat (cPPP)

- Document de treball del personal de la Comissió sobre cPPP i mesures d'acompanyament

- Document de treball del personal de la Comissió sobre l'avaluació de la ciberseguretat al Setè Programa Marc de Recerca i Desenvolupament Tecnològic (7PM) i al Programa Marc de Competitivitat i Innovació (CIP) de la UE

- Document de treball del personal de la Comissió sobre el procés de consulta

A les xarxes socials

#DigitalSingleMarket; #seguretat cibernètica; #PPP; #NIS

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències