Connecteu-vos amb nosaltres

EU

Comissió concedeix 11 milions d'euros en fons d'emergència a #Greece i #Italy

COMPARTIR:

publicat

on

20131008PHT21745_originalLa Comissió Europea ha atorgat avui (29 de juliol) 11 milions d'euros addicionals en finançament d'emergència a Grècia i Itàlia en el marc del Fons de Seguretat Interna (ISF) per reforçar la capacitat d'acollida i registre a Grècia i donar suport a les activitats de recerca i rescat d'Itàlia al mar.

S'atorguen 7.3 milions d'euros al Servei grec d'acollida i identificació per reforçar la capacitat dels serveis mèdics i d'acollida a Grècia i, en particular, a les illes de l'Egeu. S'atorguen 500,000 euros addicionals per millorar la xarxa de subministrament d'aigua i la connexió del sistema de clavegueram al Centre d'Acollida i Identificació de Samos. Amb aquest finançament addicional, l'ajuda d'emergència concedida per a activitats a Grècia suma uns 353 milions d'euros des de principis de 2015. Aquest finançament d'emergència s'afegeix als 509 milions d'euros ja assignats a Grècia en el marc dels programes nacionals per al període 2014-2020 (294.5 euros). m d'AMIF i 214.7 milions d'euros d'ISF).

S'atorguen 2.2 milions d'euros a la Guàrdia Costera italiana i donaran suport a les activitats de recerca i rescat al mar. En particular, el finançament donarà suport al subministrament d'aliments a bord per als migrants rescatats i ajudarà a finançar els costos del personal que opera en actius navals i als centres de coordinació operativa.

A més, s'atorga 1 milió d'euros a l'Armada italiana per donar suport a la compra d'equips i roba de protecció, per tal de fer front amb seguretat als controls mèdics dels migrants després del seu rescat al mar. Aquestes mesures fan que l'assistència d'emergència total concedida per la Comissió en el marc de l'AMIF i l'ISF des del 2015 per donar suport a les autoritats italianes i a les organitzacions internacionals que operen a Itàlia a 24.5 milions d'euros. Això se suma als 592.6 milions d'euros ja assignats a Itàlia en el marc dels programes nacionals per al període 2014-2020 (347.7 milions d'euros d'AMIF i 244.9 milions d'euros de l'ISF).

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències