Connecteu-vos amb nosaltres

EU

#refugees 554,000 han de ser reubicats d'Itàlia i Grècia a altres estats membres

COMPARTIR:

publicat

on

Les dones refugiadesEls eurodiputats de GUE/NGL han condemnat enèrgicament la proposta de la Comissió Europea de reubicar 54,000 refugiats de Turquia als estats membres de la UE, en lloc de reubicar refugiats d'Itàlia i Grècia tal com s'havia acordat anteriorment.

L'eurodiputada italiana Barbara Spinelli va dir: "Donc la benvinguda a la resposta de Ska Keller a la Comissió en aquest informe. M'agradaria destacar, però, que crec que la base legal de la Comissió per a aquesta proposta és incorrecta".

"De conformitat amb l'article 78, apartat 3, del Tractat de Funcionament de la Unió Europea, el Consell pot adoptar mesures provisionals, a proposta de la Comissió, en cas d'entrada sobtada de migrants, mentre que el Parlament només és consultat. per la urgència de la situació.

"El cert és que la proposta que estem discutint avui no és en cap cas el resultat d'una situació d'urgència sobtada. Per tant, estic convençut que el Parlament hauria d'haver estat implicat seguint el procediment normal de codecisió, tal com preveu l'article 78. 2) de l'esmentat Tractat. És un greu pas en fals insistir en el caràcter d'emergència de l'actual afluència de refugiats a la Unió".

El eurodiputat grec, Kostas Chrysogonos, afegeix: "Avui estem debatint un canvi a l'esquema de reassentament legal existent entre els estats membres de la UE. No obstant això, oblidem que aquest esquema no s'ha implementat i que Grècia i Itàlia són gairebé els únics que s'enfronten a una pandèmia. problema europeu".

Uns 60,000 refugiats es troben encallats a Grècia i el seu establiment i els seus costos de vida els cobreix majoritàriament l'estat grec, que al mateix temps és cridat per la Unió a respondre a l'enorme pes d'un deute públic excessivament elevat.

"L'actual Decisió del Consell preveu que 50,400 refugiats siguin reubicats des de Grècia al territori d'altres estats membres de la UE, però s'han conclòs menys de 3,000 reubicacions perquè els estats membres de destinació han plantejat diversos obstacles.

anunci

"Tots els estats membres haurien de rebre immediatament els refugiats que els han estat assignats. Si Europa vol continuar existint, necessitem solidaritat entre els seus membres", ha conclòs.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències