Connecteu-vos amb nosaltres

EU

direcció de la política al Consell de Seguretat de les Nacions Unides per la seva excel·lència, Nursultan Nazarbayev, president de la República de #Kazakhstan

COMPARTIR:

publicat

on

Dades interessants sobre Kazakhstan (1)La República del Kazakhstan va començar les seves funcions com a membre no permanent del Consell de Seguretat de les Nacions Unides l'1 de gener de 2017, durant els dos anys següents.  

Kazakhstan està agraït a tots els estats membres de l'ONU que han donat suport a la seva candidatura. Considerem la nostra elecció al Consell de Seguretat com una gran responsabilitat i una prova de la confiança de la comunitat internacional en el nostre compromís amb la pau. També ho veiem com un reconeixement dels nostres esforços per enfortir el paper de l'ONU en el manteniment de la pau i la seguretat globals. També donem la benvinguda a SE António Guterres, nou secretari general de les Nacions Unides, que va començar el seu mandat l'1 de gener. Kazakhstan comparteix i dóna suport plenament la seva visió, prioritats i esforços nobles, que estan totalment d'acord amb els ideals i principis que el Kazakhstan defensarà al Consell.

El 2 de març de 2017 es commemora el 25è aniversari de l'adhesió de la República del Kazakhstan a les Nacions Unides. Durant aquest darrer quart de segle, el nostre país ha demostrat la seva total fermesa als propòsits i objectius de la Carta de les Nacions Unides i a les normes i principis del dret internacional.

Kazakhstan treballarà de manera equilibrada i imparcial en tots els punts de l'ordre del dia tractats pel Consell, tenint en compte la importància cabdal de mantenir i enfortir la pau i la seguretat. Tenim la intenció de treballar en igualtat de condicions amb tots els membres del Consell de Seguretat per promoure el compromís i el consens per ajudar a assolir aquests objectius.

Farem tot el possible per restablir i desenvolupar la cooperació entre tots els estats membres de l'ONU, amb especial atenció a l'enfortiment de la confiança entre els membres permanents del Consell. El nostre país s'esforçarà per aconseguir una cooperació significativa amb el Consell de Seguretat i els seus òrgans subsidiaris, així com amb el Secretariat de l'ONU i els departaments pertinents per assolir l'agenda del Consell.

Intentarem enfortir la comprensió dels membres del Consell de Seguretat sobre la importància de crear un model renovat de relacions internacionals que reflecteixi amb precisió les realitats del segle XXI i configura una responsabilitat col·lectiva per afrontar els reptes globals i regionals. Basant-se en aquests principis rectors, Kazakhstan treballarà durant els propers dos anys en les prioritats següents.

PRIMER després d'haver tancat el lloc de proves nuclears de Semipalatinsk i ser el primer país que va renunciar al seu arsenal nuclear fa vint-i-cinc anys, l'objectiu principal de Kazakhstan és ajudar a garantir la supervivència de la humanitat a través d'un món lliure d'armes nuclears. Continuarem consolidant els esforços mundials per alliberar el planeta de les armes nuclears mitjançant l'enfortiment i l'ampliació del règim de no proliferació, i mitjançant el compliment estricte de la Resolució 1540 del Consell de Seguretat de l'ONU.

anunci

Tot i donar la benvinguda als acords assolits sobre el Programa Nuclear de l'Iran i encoratjar la seva implementació, Kazakhstan també creu que proporcionen un model per utilitzar-lo en situacions i crisis similars. Estem disposats a cooperar activament amb el Facilitador del Consell de la Resolució 2231 del Consell de Seguretat. En aquest context, Kazakhstan considera important la necessitat de trobar una solució urgent i constructiva a la qüestió de les armes nuclears a la península de Corea i proposa la represa immediata de la política multilateral. converses sobre el tema. El Kazakhstan demana a tots els estats membres, especialment als membres permanents del Consell de Seguretat, que es fixin l'objectiu d'eliminar el món de les armes nuclears abans del 100è aniversari de l'ONU el 2045.

SEGON. Els esforços del Kazakhstan al Consell de Seguretat tindran com a objectiu crear les condicions per eliminar l'amenaça d'una guerra global mitjançant la prevenció i la fi dels enfrontaments militars a nivell regional i global. Estem convençuts que la pau i la renúncia a la guerra com a mitjà per resoldre els problemes interestatals són essencials per a la supervivència de la humanitat.

En aquest context, Kazakhstan pretén promoure la implementació del meu manifest 'El Món. The 21st Century' que exposa com podem donar les condicions per acabar amb els conflictes i la violència. Kazakhstan demana més millores en el sistema de manteniment de la pau de les Nacions Unides i té la intenció de fer la seva pròpia contribució augmentant el nombre d'observadors militars i forces de pau desplegades a les missions de l'ONU. Durant el nostre temps al Consell, treballarem per a la solució pacífica de l'enfrontament i els conflictes palestino-israelians a l'Orient Mitjà, l'Afganistan i la CEI. També pretenem lluitar per la desescalada de les tensions a la península de Corea i la resolució de crisi a Àfrica i Àsia.

TERCER. Kazakhstan és el primer estat d'Àsia Central elegit per al Consell de Seguretat de l'ONU. Tenim la intenció d'utilitzar la nostra pertinença per promoure els interessos de tots els països de la nostra regió per garantir la seva estabilitat i seguretat, per respondre eficaçment als reptes i amenaces regionals, per enfortir la cooperació i promoure el seu creixement i desenvolupament. Estem convençuts que a Àsia Central es pot generar i provar un model de zona regional de pau, seguretat, cooperació i desenvolupament, basat en el respecte i l'equilibri dels interessos de totes les parts interessades.

Durant la nostra presidència del Consell, tenim la intenció d'iniciar debats àmplis, equilibrats, significatius i orientats a resultats sobre la situació a l'Afganistan i com promoure la pau, la seguretat i el desenvolupament a Àsia Central. Ens esforçarem per a l'adopció del document especial de resultats d'aquestes deliberacions. Volem veure, tan aviat com sigui possible, el retorn de l'Afganistan a la pau i l'estabilitat, i creiem que s'ha de donar una àmplia assistència per ajudar el país en el seu desenvolupament econòmic i social, en els seus esforços per contrarestar les amenaces a la seva seguretat i per reforçar la capacitat. -edifici. Estem disposats a treballar incansablement com a president del Comitè de l'Afganistan/Talibà de 1988.

QUART, el terrorisme internacional i l'extremisme violent són avui alguns dels principals i aguts reptes per a la pau i la seguretat globals. Les crisis a moltes regions del món són causades principalment per les activitats dels grups terroristes internacionals. Només amb els esforços combinats de tots els estats, organitzacions internacionals i regionals i altres parts interessades clau podem posar fi a aquesta xacra. Per aconseguir-ho, cal, sobretot, que s'intensifiqui el diàleg entre líders polítics i religiosos per ajudar a contrarestar l'extremisme violent i el radicalisme. Kazakhstan presidirà el Comitè 1267 del Consell de Seguretat sobre ISIL (Daesh) i Al-Qaida per ajudar a assolir aquests objectius. En aquest context, tenim previst convidar els estats membres de l'ONU i el Consell de Seguretat de l'ONU a desenvolupar el Codi de conducta d'Astanà per a les operacions antiterroristes internacionals. Creiem que això pot servir de base per a la formació de la Coalició Global Antiterrorista (Xarxa) sota els auspicis de l'ONU, que vaig proposar en la meva declaració a la 70a sessió de l'Assemblea General de l'ONU.

CINQUÈ. Una pau global sostenible no serà possible sense una pau i seguretat globals a l'Àfrica. Com a Estat observador de la Unió Africana i president del Comitè del Consell de Seguretat sobre Somàlia i Eritrea, Kazakhstan contribuirà als esforços internacionals per a la reconciliació nacional i la restauració de la pau a la regió de la Banya d'Àfrica, i també a tot el continent com a sencer.

SISÈ. Estem convençuts que l'estabilitat a llarg termini i la pau sostenible només es poden aconseguir si entenem la forta connexió entre la pau, la seguretat i el desenvolupament. Aquest Nexe Seguretat-Desenvolupament s'ha de basar en l'acció global per prevenir guerres i conflictes, protegir els drets humans, assolir els Objectius de Desenvolupament Sostenible i combatre el canvi climàtic, fins i tot mitjançant l'aplicació dels compromisos de totes les parts de l'Acord sobre el Clima de París. Kazakhstan està decidit a continuar contribuint al desenvolupament sostenible. Entre els passos pràctics que estem prenent, hi ha la celebració d''EXPO-2017' sobre el tema 'Energia del futur' a Astana aquest estiu. El nostre objectiu és ajudar a promoure l'energia sostenible i minimitzar les conseqüències del canvi climàtic, que són components importants de la diplomàcia preventiva.

SETÈ. Durant els propers dos anys, Kazakhstan donarà suport als esforços per millorar i adaptar el Consell de Seguretat i el sistema de les Nacions Unides perquè estigui més ben equipat per superar els reptes i les amenaces actuals per a la humanitat i per augmentar el seu paper de lideratge en els afers mundials. Les Nacions Unides, així com les altres estructures globals de la postguerra, han de satisfer les necessitats del segle XXI. Kazakhstan treballarà per millorar la cooperació entre totes les organitzacions regionals de seguretat col·lectiva d'Europa, Amèrica, Àsia i Àfrica.

Per consolidar els esforços i proporcionar la voluntat política col·lectiva per millorar la seguretat i l'estabilitat global i regional, i per reforçar la confiança entre els estats, proposem convocar cada any o cada dos anys, una reunió del Consell de Seguretat a nivell de Caps d'Estat i de Govern.

Els objectius i les tasques que s'estableixen en aquesta adreça de política descriuen les prioritats polítiques i els components pràctics per a la pertinença no permanent de Kazakhstan al Consell de Seguretat de l'ONU el 2017-2018.

Kazakhstan està decidit a treballar amb tots els estats membres del Consell en aquestes prioritats, sense conveniència política i d'una manera oberta, objectiva, equilibrada, responsable i constructiva. Kazakhstan compta amb el suport dels socis per a les seves iniciatives, que tenen l'important objectiu de fer que el món del segle XXI sigui segur, just i pròsper.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències