#enlargement UE: Albani, Bòsnia i Hercegovina ha de demostrar el seu compromís amb els valors de la UE i preservar l'estabilitat a la regió

eubalkansEls diputats europeus van adoptar avui (15 de febrer) al Ple, els informes de progrés sobre les reformes relacionades amb la UE a 2016 d'Albània, país candidat de la UE des de juny de 2014, amb negociacions d'adhesió i Bòsnia i Hercegovina, possible país candidat a la UE, la seva aplicació avaluada per la Comissió Europea.

El diputat de l'ALDE, Ilhan Kyuchyuk (Bulgària, Moviment pels Drets i les Llibertats), va fer referència als avenços aconseguits pel país per satisfer les cinc prioritats clau per a l'obertura de les negociacions d'adhesió:

"El Grup ALDE acull favorablement la recomanació de la Comissió per a l'obertura de negociacions d'adhesió amb Albània i totalment compatible amb l'adhesió del país a la UE. Les negociacions d'adhesió han de ser obert tan aviat com hi ha un progrés creïble i sostenible a l'aplicació de la reforma judicial i en la lluita contra la delinqüència organitzada i la corrupció.
Reptes que encara persisteixen i les pròximes eleccions parlamentàries de juny serà crucial per seguir avançant en el procés d'adhesió a la UE. La millor oportunitat per a Albània per mostrar el seu compromís cap a la UE és assegurar eleccions lliures i justes. Tots els actors i les institucions polítiques han de garantir que les eleccions es duran a terme de conformitat amb les normes internacionals i les organitzacions de la societat civil han de participar activament en la visió general de tot el procés electoral ".

El diputat de l'ALDE, Jozo Radoš (HNS, Croàcia), ponent alternatiu de Bòsnia i Hercegovina, va dir que les autoritats de Sarajevo necessiten millorar la manera com treballen les institucions estatals i superar les divisions ètniques i polítiques:

"Tot i Bòsnia i Hercegovina va presentar la seva sol·licitud d'adhesió a la UE el 2016, a causa dels bloquejos interns i la seva estructura complicada i asimètrica, les institucions estatals no estan funcionant correctament. El Parlament Europeu no va enviar una clara crida a una modificació ardent de l'estructura del país. ALDE està donant suport a Bòsnia i Hercegovina en el seu camí europeu, el que ajudarà a Bòsnia i Hercegovina a superar les seves dificultats i ajudar a construir l'estabilitat a Europa sud-oriental. Una major participació del Consell de la UE, sens dubte, seria convenient."

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , , , , , ,

categoria: Una primera pàgina, ampliació, EU

Deixa un comentari

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats *