Connecteu-vos amb nosaltres

Conferència de Regions Perifèriques Marítimes d'Europa (CRPM)

Els minuts secrets de la UE mostren quotes insostenibles de # pesca establertes amb una "escassa justificació"

COMPARTIR:

publicat

on

sobrepesca-resum-08022012-WEB_109842Les quotes de pesca de la UE es van establir superiors a les recomanades pels científics i la Comissió Europea sense una justificació econòmica o social suficient, segons ha revelat una sol·licitud d’accés a la informació. Això infringeix la llei de transparència de la UE i soscava la legislació de la UE en matèria de pesca.

Les actes del Consell, que suposadament detallarien el debat de dos dies i les proves que van donar lloc a que el 20% de les quotes del 2017 es fixessin per sobre de les proposades per la Comissió, només contenen un paràgraf que diu: "El Consell va arribar a un acord polític unànime"

Les proves justificatives són escasses o falten completament als documents proporcionats en resposta a la sol·licitud d’accés a la informació. En canvi, els països de la UE van fer diverses afirmacions no fonamentades segons les quals la retallada de quotes proposada per la Comissió tindria "efectes socioeconòmics insuportables" o simplement "inacceptables".

El cap executiu de ClientEarth, James Thornton, va dir: "Aquests documents mostren que el Consell continua transgredint la llei establint límits de captures insostenibles sense proves suficients. La llei és molt clara. La pesca s’ha de fer sostenible sense demora, tret que hi hagi proves convincents que això tindria greus conseqüències socials i econòmiques. Sense detalls en l’acta, hem de suposar que el Consell va passar per uns límits de captures insostenibles i insostenibles amb poca consideració per la llei, l’oceà o el futur d’indústries que depenen d’estocs de peixos saludables.

“Els països de la UE continuen pressionant amb èxit perquè moltes quotes per a espècies importants, incloses diverses existències de bacallà i lluç meridional, siguin insosteniblement elevades. La llei ho diu en tres anys, tots els peixos hauran de ser capturats a nivells sostenibles, sense excepcions. Els ministres de Pesca han d’avançar cap a límits de pesca sostenibles per evitar greus xocs per a la indústria i els consumidors el 2020 ”.

ClientEarth va sol·licitar l’accés a la informació per establir-ne el motiu tEl Consell de ministres va fixar quotes de pesca per a 2017 per a diverses poblacions superiors a les recomanacions científiques i la proposta de la Comissió.

Sense informació a l’acta i sense proves sòlides a les posicions de negociació dels països, sembla que els ministres permeten continuar la sobrepesca sense cap dubte i sense proves.

anunci

L'acta soscava la legislació pesquera i incompleix la llei de transparència de la UE, perquè no mostren com es va arribar a la decisió. De manera crucial, l’acta ha de documentar la discussió i les proves presentades per donar suport a arguments per obtenir quotes més elevades. Aquesta flexibilitat només és possible fins al 2020, després del qual s’han d’establir totes les quotes a nivells sostenibles.

ClientEarth demana al Consell les proves que falten per lluitar per una major transparència a la Unió Europea i considerarà les seves opcions legals en funció de la informació rebuda.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències