Connecteu-vos amb nosaltres

Conferència de Regions Perifèriques Marítimes d'Europa (CRPM)

#Oceana: la UE no arriba a un acord ambiciós sobre la gestió de la pesca del Mar del Nord

COMPARTIR:

publicat

on

Malgrat una votació optimista al setembre al ple del Parlament Europeu per posar fi a la sobrepesca, les tres institucions clau de la UE no van aconseguir un acord ambiciós en el negociacions finals, que hauria garantit una gestió veritablement sostenible de la pesca del Mar del Nord.

El Pla Multianual del Mar del Nord (NSMAP) cobreix gairebé un terç de totes les captures de peix a les aigües de la UE i inclou espècies com ara el bacallà, l'eglefin, el merlà, el llenguado, la solla i el llamàntol.

Durant els "trílegs", el Parlament Europeu, la Comissió i el Consell, van fer marxa enrere en la protecció del medi ambient i van arribar a un compromís insatisfactori per al pla, amb una proposta de rangs de límits de captura que no garantiran la recuperació total de totes les poblacions de peixos i continuaran fent possible la sobrepesca. A més, el pla no té en compte les anomenades espècies de captures accidentals i estableix objectius més baixos per a aquestes.

La Unió Europea té una obligació legal d'acord amb el Reglament de la Política Pesquera Comuna (PPC). reconstruir totes les poblacions de peixos capturats i aturar la sobrepesca el 2020.

L'acord final sobre el pla de gestió del Mar del Nord és decebedor. Les institucions de la UE estan fent els ulls grossos als requisits vinculants establerts per la PPC. Els futurs plans plurianuals han de ser més ferms en la recuperació de tots els nostres recursos pesquers, si la UE es pren seriosament a l'hora d'arribar al termini legal de 2020 per aturar la sobrepesca", va dir Lasse Gustavsson, director executiu d'Oceana a Europa.

El mar del Nord acull el calaix de pesca més important d'Europa amb captures anuals d'1.3 milions de tones. No obstant això, el 42% de les poblacions del mar del Nord encara estan sobreexplotades, incloent-hi l'eglefin i el merlanc. Els científics estimen que si es gestiona de manera sostenible, en els propers 10 anys les existències tenen el potencial de produir 1.45 milions de tones addicionals de peix anuals. Per exemple, les captures d'eglefin i bacallà al mar del Nord podrien augmentar fins a un 400%.

Oceana i diverses ONG més han demanat a pla més ambiciós i sòlid que abordaria el mancances del pla del mar Bàltic, que encara permet pescar per sobre de nivells sostenibles.

anunci

Més informació

#StopOverfishing

Pesca sostenible al Mar del Nord: eurodiputats i ministres arriben a un acord provisional  

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències