Connecteu-vos amb nosaltres

EU

Informes de la Comissió sobre avenços en compromisos mundials per a #SustainableUrbanDevelopment

publicat

on

En el Fòrum Urbà Mundial a Malàisia el febrer de 9, la Comissió va fer un balanç del que es va aconseguir en virtut dels tres compromisos presentats per la UE i els seus socis fa 15 mesos.

S'ha aconseguit un avenç significatiu en el marc de la tres compromisos ja que es van presentar a la reunió de l'ONU Habitat III a l'octubre de 2016, per aprofitar el poder de la ràpida urbanització. La cooperació ciutat-ciutat ara floreix als continents, s'han donat passos importants cap a una definició única de ciutats a nivell global i la UE mostra al món el camí cap a un desenvolupament urbà sostenible amb la implementació permanent de la seva Agenda urbana per a la UE.

En declaracions del Fòrum Urbà Mundial de Malàisia, la comissària de política regional, Corina Creţu, va dir: "Igual que la lluita contra el canvi climàtic, la UE està preparada per liderar el camí cap a ciutats netes, segures i pròsperes a tot el món. Europa i els seus socis estan donant resultats ràpid en aquests tres compromisos concrets, que contribueixen a configurar les ciutats del demà ".

El tres compromisos contribueixen a la implementació de la 2030 Agenda per al Desenvolupament Sostenible i la Acord de París. Formen part de la Nou Programa Urbà, també presentat fa 15 mesos. Cadascun d'aquests compromisos té un abast específic, els assoliments esperats i els resultats. Això és el que s'ha aconseguit des del final de 2016.

Compromís per lliurar el Nou Programa Urbà a través de l'Agenda Urbana per a la UE

Ja s'han elaborat tres plans d'acció de 12 en virtut de la Agenda urbana per a la UE, sobre la pobresa urbana, la integració dels migrants i la qualitat de l'aire. Inclouen recomanacions de política, bones pràctiques i projectes que es replicaran a tota la UE i al món. Es preveu que tots els plans d'acció es completin al final 2018.

Més enllà dels plans temàtics d'acció, la metodologia pròpia de l'Agenda Urbana per a la UE pot inspirar reformes en la forma en que les ciutats es regeixen per tot el món; posa a les ciutats, a les empreses, a les ONG i als representants dels estats membres i de les institucions comunitàries d'igualtat, per aconseguir un enfocament integrat i equilibrat del desenvolupament urbà sostenible.

Compromís per desenvolupar una definició global i harmonitzada de ciutats

Per facilitar el seguiment, l'avaluació comparativa i, finalment, la formulació de polítiques, és important que la mateixa definició de ciutats s'utilitzi globalment. La UE ha estat treballant en aquesta definició, que es presentarà a l'ONU al març de 2019, en associació amb l'Organització de les Nacions Unides per a l'Agricultura i l'Alimentació (FAO), l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmics (OCDE) I el Banc Mundial.

Fins ara, la Comissió ha reunit estimacions de la nivell d'urbanització de cada país al món i va proporcionar accés gratuït a aquestes dades per facilitar la comparació amb les definicions nacionals. Amb motiu del Fòrum Urbà Mundial, la Comissió, a través del seu Centre Comú d'Investigació, està publicant la base de dades global dels centres urbans; conté dades per a tots els centres urbans de 10,000 distribuïts per tot el món. És la dada més àmplia i completa de les ciutats publicades.

Actualment s'està realitzant una enquesta als països 20 per obtenir informació sobre la definició global. Els projectes pilots estan en curs en països 12 per comparar la definició global amb els nacionals i avaluar les diferències. En el curs de 2018, la Comissió i els seus socis treballaran en una eina gratuïta en línia per ajudar els països a provar aquesta definició en els seus territoris.

Compromís per millorar la cooperació entre ciutats en el camp del desenvolupament urbà sostenible[1]

La cooperació urbana internacional de la UE (IUC) es va iniciar a 2016 per donar suport a aquest compromís i desenvolupar la cooperació entre ciutats de tot el món.

Actualment hi ha xuntes 35 sota el programa, que inclou ciutats 70 (35 EU i 35 no comunitàries). Inclouen Frankfurt (Alemanya) i Yokahama (Japó); Bolonya (Itàlia) i Austin (EUA) i Almada (Portugal) i Belo Horizonte (Brasil). Totes les associacions estan treballant en plans d'acció locals sobre prioritats urbanes conjuntes, com l'accés a l'aigua, el transport o la salut, compartint coneixements i bones pràctiques per assolir els seus objectius comuns.

Es va iniciar una nova convocatòria al Fòrum Urbà Mundial per crear almenys 25 noves combinacions; es poden aplicar les ciutats online fins al mes de 9.

Més informació

Fòrum Urbà Mundial

Conferència Habitat III

Política urbana de la UE

La plataforma de dades urbanes del Joint Research Centre

Quadre de comandament territorial del Joint Research Centre

[1] L'abast del compromís abasta ciutats d'Argentina, Brasil, Xile, Colòmbia, Mèxic, Perú, Canadà, Xina, Índia, Japó, Estats Units i la Unió Europea.

interconnectivitat d'electricitat

Estudi EPO-IEA: un ràpid augment de la innovació en bateries que juga un paper clau en la transició d’energia neta

publicat

on

  • Els invents d’emmagatzematge d’electricitat mostren un creixement anual del 14% durant la darrera dècada, segons un estudi conjunt de l’Oficina Europea de Patents (OEB) i l’Agència Internacional de l’Energia (AIE)

  • La quantitat de bateries i altres tipus d’emmagatzematge d’energia necessita créixer cinquanta vegades el 2040 per posar el món en la pista cap als objectius climàtics i d’energia sostenible

  • Els vehicles elèctrics són ara els principals motors de la innovació en bateries

  • Els avenços en bateries de ions de liti recarregables se centren en la majoria d’invents nous

  • Els països asiàtics tenen un fort lideratge en la carrera mundial de tecnologia de bateries

  • Cal una innovació accelerada per impulsar la transició energètica neta d'Europa per assolir l'objectiu del Tracte Verd Europeu

La millora de la capacitat d’emmagatzemar electricitat està jugant un paper clau en la transició cap a tecnologies d’energia neta. Entre el 2005 i el 2018, l’activitat de patentar bateries i altres tecnologies d’emmagatzematge d’electricitat va créixer de forma simultània una taxa mitjana anual del 14% a tot el món, quatre vegades més ràpida que la mitjana de tots els camps tecnològics, segons un estudi conjunt publicat avui per l'Oficina Europea de Patents (EPO) i l'Agència Internacional de l'Energia (AIE).

L'informe, Innovació en l’emmagatzematge de bateries i electricitat: una anàlisi global basada en dades de patents, mostra que les bateries representen gairebé el 90% de tota l'activitat de patent en l'àrea d'emmagatzematge d'electricitat, i això l’augment de la innovació es deu principalment als avenços en les bateries recarregables de ions de liti utilitzades en dispositius electrònics de consum i cotxes elèctrics. La mobilitat elèctrica, en particular, afavoreix el desenvolupament de nous Ions de liti químiques destinades a millorar la potència produïda, la durabilitat, la velocitat de càrrega / descàrrega i la reciclabilitat. La necessitat també avança el progrés tecnològic per integrar grans quantitats d’energia renovable com l’energia eòlica i solar a les xarxes elèctriques.

L’estudi també mostra que Japó i Corea del Sud han establert un fort lideratge en tecnologia de bateries a nivell mundial i que el progrés tècnic i la producció en massa en una indústria cada cop més madura han provocat una caiguda significativa dels preus de les bateries en els darrers anys, gairebé un 90% des del 2010. en el cas de les bateries d’ió li per a vehicles elèctrics i aproximadament dos terços en el mateix període durant aplicacions estacionàries, inclosa la gestió de la xarxa elèctrica.

Desenvolupar un emmagatzematge d’electricitat millor i més barat és un repte important per al futur: Segons l’escenari de desenvolupament sostenible de l’AIE, que el món compleixi els objectius d’energia sostenible i climàtics, es requeriran prop de 10 gigawatts-hora de bateries i altres formes d’emmagatzematge d’energia a tot el món per al 000, 2040 vegades la mida del mercat actual. Es necessiten solucions d’emmagatzematge efectives per impulsar la transició energètica neta d’Europa per tal d’assolir l’objectiu del Tracte Verd Europeu: fer que el continent sigui neutre per al clima el 50.

"La tecnologia d'emmagatzematge d'electricitat és fonamental a l'hora de satisfer la demanda de mobilitat elèctrica i aconseguir el canvi cap a les energies renovables que és necessari si volem mitigar el canvi climàtic ", va dir El president de l'OEP, António Campinos. “L’augment ràpid i sostingut de la innovació d’emmagatzematge elèctric demostra que els inventors i les empreses s’enfronten al repte de la transició energètica. Les dades de patent revelen que, tot i que Àsia té un fort lideratge en aquesta indústria estratègica, els Estats Units i Europa poden comptar amb un ric ecosistema d’innovació, incloent un gran nombre de pimes i institucions de recerca, per ajudar-les a mantenir-se en la cursa per a la propera generació de bateries. "

"Les projeccions de l'AIE deixen clar que l'emmagatzematge d'energia haurà de créixer exponencialment en les pròximes dècades per permetre al món assolir els objectius internacionals de clima i energia sostenible. La innovació accelerada serà essencial per aconseguir aquest creixement ", va dir Fatih Birol, directora executiva de l'AIE. "En combinar els punts forts complementaris de l'AIE i l'OEB, aquest informe aporta nova llum sobre les tendències actuals d'innovació per ajudar els governs i les empreses a prendre decisions intel·ligents per al nostre futur energètic".

Augment de vehicles elèctrics que impulsen la innovació de l’ió Li

L’informe, que presenta les principals tendències en innovació d’emmagatzematge elèctric entre 2000 i 2018, mesurat en termes de famílies de patents internacionals, ho constata ió-liti (La tecnologia Li-ion), dominant en electrònica portàtil i vehicles elèctrics, ha alimentat la major part de la innovació de les bateries des del 2005. El 2018, els avenços en cèl·lules Li-ion van ser responsables del 45% de l'activitat de patentació relacionada amb les cèl·lules de bateria, en comparació amb només 7 % per a cèl·lules basades en altres químics.

El 2011, els vehicles elèctrics van superar l'electrònica de consum com a motor de creixement més gran relacionat amb la bateria d'ió Li (Veure gràfic: Nombre d'IPF relacionats amb aplicacions per a bateries). Aquesta tendència posa de manifest el treball en curs de la indústria de l’automòbil per descarbonitzar i desenvolupar tecnologies alternatives d’energia neta. Garantir que les bateries dels vehicles elèctrics siguin eficaços i fiables és crucial per afavorir la seva consumició pels consumidors després del 2020, després del qual s’aplicaran objectius d’emissions més estrictes a tota la UE als vehicles de combustible fòssil.

La proporció d’invents procedents de països europeus és relativament modesta en tots els camps de les tecnologies d’ion Li, però és el doble en camps emergents en comparació amb altres més consolidats, per exemple, generant un 11% d’invents tant en fosfat de ferro de liti (LFP) com en L’òxid d’alumini i liti-níquel-cobalt (NCA), que es considera una alternativa prometedora a les químiques actuals d’ions Li.

Les millores en els paquets de bateries per als cotxes elèctrics també han produït efectes positius sobre aplicacions estacionàries, inclosa la gestió de la xarxa elèctrica.

L'informe també mostra que l'activitat de patentar en la fabricació de cèl·lules de bateries i l'evolució de l'enginyeria relacionada amb cèl·lules s'ha multiplicat per tres en l'última dècada. Aquests dos camps junts van representar gairebé la meitat (47%) de tota l'activitat de patentació relacionada amb les cèl·lules de bateria el 2018, una clara indicació de la maduresa de la indústria i de la importància estratègica de desenvolupar una producció en massa eficient.

A més, altres tecnologies d’emmagatzematge, com ara els supercondensadors i les bateries de flux redox, també estan emergint ràpidament amb el potencial d’abordar alguns dels punts febles de les bateries d’ió Li.

Empreses asiàtiques al capdavant

L’estudi ho demostra Japó té un clar lideratge en la carrera mundial per la tecnologia de bateries, amb 1 4Quota del 0.9% de famílies de patents internacionals en tecnologia de bateries el 2000-2018, seguida de Corea del Sud amb un 17.4%, Europa (15.4%), els EUA (14.5%) i la Xina (6.9%). Les empreses asiàtiques representen nou dels deu primers sol·licitants mundials de patents relacionades amb bateries i dos terços dels 25 primers, que també inclouen sis empreses d’Europa i dues dels Estats Units. Els cinc primers candidats (Samsung, Panasonic, LG, Toyota i Bosch) van generar junts més d’una quarta part de totes les IPF entre el 2000 i el 2018. A Europa, la innovació en l’emmagatzematge d’electricitat està dominada per Alemanya, que només suposa més de la meitat de les famílies internacionals de patents en tecnologies de bateries originàries d’Europa (Veure gràfic: Orígens geogràfics de les IPF europees en tecnologia de bateries, 2000-2018).

Tot i que la innovació en tecnologia de bateries encara es concentra en gran part en un grup limitat d’empreses molt grans, als Estats Units i a Europa, les empreses més petites, les universitats i les organitzacions públiques d’investigació també tenen un paper important. Als Estats Units, les pimes representen el 34.4% i les universitats / organitzacions de recerca el 13.8% de les IPF presentades. Per a Europa, les xifres són del 15.9% i del 12.7% respectivament, en contrast amb el Japó (3.4% / 3.5%) i la República de Corea (4.6% / 9.0%).

Més informació

Llegiu el resum executiu

Llegiu l’estudi complet

Notes a l'editor

Sobre les famílies internacionals de patents

L’anàlisi de patents d’aquest informe es basa en el concepte de famílies de patents internacionals (IPF). Cada IPF representa una invenció única i inclou sol·licituds de patents presentades i publicades en almenys dos països o presentades i publicades per una oficina regional de patents, així com sol·licituds de patents internacionals publicades. Les IPF representen invencions que l’inventor considera prou importants com a protecció internacional i només un percentatge relativament petit d’aplicacions compleix aquest llindar. Per tant, aquest concepte es pot utilitzar com a base sòlida per comparar activitats internacionals d’innovació, ja que redueix els biaixos que poden sorgir en comparar sol·licituds de patents entre diferents oficines nacionals de patents.

Sobre l'OEP

Amb prop de 7 empleats, el Oficina Europea de Patents (OEP) és una de les institucions de servei públic més grans d’Europa. Amb seu a Munic, amb oficines a Berlín, Brussel·les, La Haia i Viena, l'OEP es va fundar amb l'objectiu de reforçar la cooperació en matèria de patents a Europa. Mitjançant el procediment centralitzat de concessió de patents de l'OEB, els inventors poden obtenir protecció de patent d'alta qualitat en fins a 44 països, que cobreixen un mercat d'uns 700 milions de persones. L’OEB és també l’autoritat líder mundial en informació de patents i cerca de patents.

Sobre l'Agència Internacional de l'Energia
El Agència Internacional de l'Energia (AIE) és el centre del diàleg mundial sobre energia, que proporciona anàlisis autoritzades, dades, recomanacions de polítiques i solucions del món real per ajudar els països a aconseguir una energia segura i sostenible per a tothom. Amb l’enfocament de tots els combustibles i totes les tecnologies, l’AIE propugna polítiques que millorin la fiabilitat, l’abordabilitat i la sostenibilitat de l’energia. L’AIE dóna suport a les transicions d’energia neta a tot el món per tal d’ajudar a assolir els objectius globals de sostenibilitat.

Contactes amb els mitjans de comunicació Oficina Europea de Patents

Luis Berenguer Giménez

Director principal Comunicació / Portaveu

Tel.: + 49 89 2399 1203
[Email protected]

Seguir llegint

EU

Estabilitat financera: la Comissió adopta una decisió limitada en el temps que dóna als participants del mercat el temps necessari per reduir l'exposició a les contraparts centrals del Regne Unit

publicat

on

La Comissió Europea ha adoptat una decisió limitada en el temps per donar als participants del mercat financer 18 mesos per reduir la seva exposició a les contraparts centrals del Regne Unit (PCC). Una contrapartida central és una entitat que redueix el risc sistèmic i millora l'estabilitat financera en situar-se entre les dues contraparts en un contracte de derivats (és a dir, actuant com a comprador pel venedor i venedor pel comprador del risc). El propòsit principal d'una PCC és gestionar el risc que podria sorgir si una de les contraparts incompleix l'acord.

La compensació central és clau per a l’estabilitat financera, mitigant el risc de crèdit per a les empreses financeres, reduint els riscos de contagi al sector financer i augmentant la transparència del mercat. El vicepresident executiu de Valdis Dombrovskis, que va funcionar per a les persones, va dir: “Les cases de compensació o PCC tenen un paper sistèmic en el nostre sistema financer. Estem adoptant aquesta decisió per protegir la nostra estabilitat financera, que és una de les nostres prioritats clau.

"Aquesta decisió limitada en el temps té una justificació molt pràctica, perquè proporciona als participants del mercat de la UE el temps que necessiten per reduir les seves exposicions excessives a les PCC amb seu al Regne Unit i a les CCP de la UE el temps necessari per desenvolupar la seva capacitat de compensació. Com a resultat, és una qüestió d’estabilitat financera ”.

La forta dependència del sistema financer de la UE en els serveis prestats per les PCC amb seu al Regne Unit planteja qüestions importants relacionades amb l’estabilitat financera i requereix una reducció de les exposicions de la UE a aquestes infraestructures.

En conseqüència, es recomana encaridament a la indústria que treballi junts en el desenvolupament d’estratègies que redueixin la seva dependència de les PCC del Regne Unit que són sistemàticament importants per a la Unió. L’1 de gener de 2021, el Regne Unit abandonarà el mercat únic. La decisió d’equivalència temporal té com a objectiu protegir l’estabilitat financera a la UE i donar als participants del mercat el temps necessari per reduir la seva exposició a les contrapartides centrals del Regne Unit.

El text està disponible aquí i hi ha una nota de premsa completa online.

Seguir llegint

EU

Estabilitat financera: entren en vigor les normes de la UE sobre contraparts centrals de tercers països

publicat

on

L'1 de gener de 2020, les noves normes de la UE segons el "Reglament europeu sobre infraestructures de mercat" o EMIR 2.2 sobre la supervisió de les contraparts centrals (PCC) de la UE i no comunitàries. Les CCP tenen un paper sistèmic en el sistema financer, ja que actuen com a comprador per a cada venedor i venedor per a cada comprador de derivats contractes. Per tal que les noves normes tinguessin ple efecte, calia complementar-les amb tres actes delegats.

Els actes s'han publicat avui al Diari Oficial de la Unió Europea i entraran en vigor avui (22 de setembre). Aquestes noves normes milloraran la capacitat de la UE per gestionar i abordar els riscos externs per al sistema financer. També contribuiran a la resistència de la infraestructura del mercat financer, que és important per promoure el paper internacional de l'euro i enfortir l'autonomia estratègica oberta d'Europa.

Els actes delegats especifiquen, entre altres coses, com l'Autoritat Europea de Valors i Mercats (ESMA) pot supervisar les PCC no comunitàries, en funció del grau de risc sistèmic que suposi per al sistema financer de la UE o per a qualsevol dels seus estats membres. Estableixen criteris sobre com l’ESMA hauria de dividir les CCP de tercers països en funció de la seva importància sistèmica i com hauria d’avaluar si el compliment de les normes de tercers països per part de les CCP és comparable a les normes de la UE.

Una economia que funciona per a les persones El vicepresident executiu de Valdis Dombrovskis va dir: "Protegir l'estabilitat financera és una de les nostres prioritats clau i els PCC tenen un paper sistèmic en el nostre sistema financer. Hem de tenir regles predicibles, proporcionades i efectives per fer front als riscos relacionats amb les PCC no comunitàries. Això està en línia amb els esforços internacionals per aportar estabilitat i transparència als mercats mundials de derivats ".

Per obtenir més informació, consulteu aquí i aquí.

Seguir llegint
anunci

Facebook

Twitter

Tendències