Connecteu-vos amb nosaltres

EU

# Intel·ligència Artificial: la Comissió analitza l'impacte ètic i social amb les organitzacions filosòfiques i no confessionals

COMPARTIR:

publicat

on

La Comissió Europea ha acollit una reunió d'alt nivell amb 12 representants d'organitzacions filosòfiques i no confessionals d'arreu d'Europa, com a part del diàleg habitual amb esglésies, religions, organitzacions filosòfiques i no confessionals previst a l'article 17 del Tractat de Lisboa. Aquesta novena reunió anual d'alt nivell va tractar el tema 'Intel·ligència artificial: abordant reptes ètics i socials'. La reunió va ser presidida pel vicepresident Andrus Ansip.

El vicepresident primer Frans Timmermans, responsable del Diàleg de l'article 17, va dir: "Les nostres societats es troben enmig d'una revolució digital sense precedents que afectarà totes les persones que viuen al planeta. Aquesta revolució comporta noves promeses i nous riscos de interrupció. Tenim Hem vist recentment que el món digital es va moure més ràpid que la discussió ètica sobre què es pot i s'ha de permetre en línia. No podem arriscar-nos que passi el mateix amb la intel·ligència artificial i l'automatització. Hem de tenir el control d'aquesta transformació i assegurar-nos que sigui així. utilitzat per fomentar els nostres valors i defensar el nostre model social”.

El vicepresident del Mercat Únic Digital, Andrus Ansip, va dir: "Des d'una millor atenció sanitària fins a un transport més segur, els beneficis de la intel·ligència artificial són molts i Europa hauria d'aconseguir-los. Juntament amb l'augment de les inversions, estem desenvolupant directrius ètiques per al desenvolupament de la intel·ligència artificial per a bé. i per a tots. Això requereix un debat obert sobre qüestions clau com la importància de la diversitat i l'equilibri de gènere en la IA per evitar decisions esbiaixades. La reunió i la recent creació de l'Aliança Europea d'IA contribueixen a aquest ampli debat".

La reunió d'alt nivell va ser una ocasió per abordar dues qüestions importants relacionades amb la intel·ligència artificial (IA). En primer lloc, la reunió va analitzar l'impacte potencial de la IA en els drets fonamentals, en particular pel que fa a la privadesa, la dignitat, la protecció del consumidor i la no discriminació. En segon lloc, es va abordar la dimensió social de la IA mirant en particular l'impacte de la IA en la inclusió social i en el futur del treball.

El vicepresident Ansip va animar els participants a continuar la seva implicació en aquest tema contribuint a les iniciatives en curs de la Comissió sobre IA, en particular a través de la Aliança AI europea que es va posar en marxa la setmana passada. L'AI Alliance és una comunitat de parts interessades reunides a través d'un fòrum en línia per participar en una discussió àmplia i oberta sobre tots els aspectes del desenvolupament de la intel·ligència artificial i els seus impactes.

Facilitar el diàleg de múltiples parts interessades sobre com avançar en la innovació de la IA per augmentar la confiança i l'adopció, i per informar les futures discussions sobre polítiques, és un compromís assumit com a part del recent Visió comuna de Charlevoix del G7 per al futur de la intel·ligència artificial. També és un element clau de la Enfocament europeu en IA i la Declaració de cooperació sobre IA signat per 28 països europeus.

Fons

anunci

La reunió d'avui d'alt nivell amb representants de les organitzacions filosòfiques i aconfessionals és la novena de la sèrie de reunions que la Comissió va iniciar l'any 2009 quan el diàleg amb esglésies, religions, organitzacions filosòfiques i aconfessionals es va consagrar al Tractat de Lisboa (Art 17). TFUE). El diàleg està sota la responsabilitat del primer vicepresident Timmermans. Cada any, aquestes trobades es dediquen a diferents temes d'actualitat. En anys anteriors, el primer vicepresident Timmermans ha convidat els participants a debats valuosos 'Viure junts i estar bé en desacord' en 2015, 'Migració, integració i valors europeus' en 2016, i 'El futur d'Europa' en 2017.

El 25 d'abril de 2018, la Comissió Europea va llançar una iniciativa europea sobre intel·ligència artificial (IA). La Comissió proposa un enfocament de tres vessants per augmentar la inversió pública i privada en IA, preparar-se per als canvis socioeconòmics i garantir un marc ètic i legal adequat. La Comissió està especialment preocupada perquè ningú es quedi enrere en la transformació digital i que aquestes noves tecnologies es basen en valors. Com amb qualsevol tecnologia transformadora, algunes aplicacions d'IA poden plantejar noves qüestions ètiques i legals.

Com a part d'aquesta iniciativa, a finals de 2018 es desenvoluparan directrius ètiques sobre IA, basades en la Carta dels Drets Fonamentals de la UE, tenint en compte principis com la protecció de dades i la transparència, i basant-se en el treball del Grup Europeu d'Ètica. en Ciència i Noves Tecnologies.

Per ajudar a desenvolupar aquestes directrius i oferir recomanacions, la Comissió ha nomenat un grup d'experts en IA.

Més informació

Comunicació "Intel·ligència artificial per a Europa" es pot trobar aquí.

Per unir-se a l'Aliança Europea d'IA.

Comissió Europea' diàleg amb esglésies, comunitats religioses i organitzacions filosòfiques i no confessionals a la pàgina d'inici de la DG Justícia sobre drets fonamentals.

Llista de participants a la reunió

 • Sr. Henri BARTHOLOMEEUSEN, President del Centre d'Action Laïque (CAL)
 • Sr. Michael BAUER, vicepresident de la Federació Humanista Europea, Humanistischer Verband Deutschlands Bayern (CEO)
 • Sr. Max BOJARSKI, Gran Orient de Polònia, Vicepresident del Congrés de Laicitat
 • Sra Martine CERF, secretària general d'Egalité Laïcité Europe (EGALE)
 • Sra Raluca CIOCIAN-ARDELEANU, Vicepresidenta de l'Associació Romanesa Secular-Humanista
 • Jean DE BRUEKER, president de la Contribution des Obédiences Maçonniques Adogmatiques et Libérales à la Construction Européenne (COMALACE)
 • Giulio ERCOLESSI, president de la Federació Humanista Europea (EHF)
 • Sra. Marie-Claude KERVELLA-BOUX, Presidenta de l'Institut Maçonnique Européen, Gran Mestre de la Gran Lògia de les Dones de França
 • Marc MENSCHAERT, president de l'Aliança Maçònica Europea (Alliance Maçonnique Européenne – AME)
 • Pr. Laszlo NEMES, Associació Humanista Hongaresa, Professor a la Universitat Eszterházy Károly, Eger (Hongria)
 • Keith Porteous WOOD, director executiu de la National Secular Society (Regne Unit).
 • Claude WACHTELAER, president de l'Associació Europea per al Lliure Pensament (AEPL)

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències