Connecteu-vos amb nosaltres

EU

# EUBudget2019 - Centreu-vos en els joves, la migració i la innovació

COMPARTIR:

publicat

on

Els eurodiputats han fixat el pressupost global de la UE per al 2019 en 166.34 milions d’euros per a compromisos i 149.3 milions d’euros en pagaments. Les negociacions amb el Consell es fan al novembre.

En el seu resolució pressupostàriaEls eurodiputats reafirmen les seves prioritats: "creixement sostenible, innovació, competitivitat, seguretat, abordar les causes profundes dels refugiats i els fluxos migratoris, gestionar els fluxos de refugiats i migracions, la lluita contra el canvi climàtic i la transició cap a l'energia sostenible, i un enfocament particular en els joves ".

La joventut, el creixement i l'ocupació

Els eurodiputats van augmentar el programa Erasmus + en 362 milions d'euros. També van afegir 346.7 milions d’euros per a la Iniciativa d’Ocupació Juvenil, elevant el total del 2019 a 580 milions d’euros per ajudar els joves que busquen feina desesperadament.

Rebutgen les "retallades injustificades de 794 milions d'euros" del Consell a la secció del pressupost de la UE compromesa a impulsar el creixement i crear llocs de treball. Això representa poc més de la meitat de les retallades generals proposades pel Consell, segons diuen els eurodiputats, i assenyalen que aquestes retallades "als programes amb el valor afegit europeu més alt, per exemple, aquells a Horizon 2020 i el Mecanisme de connexió a Europa (CEF) van en contra de les prioritats polítiques declarades del Consell ”.

Per tant, van decidir restaurar completament el finançament de projectes d'infraestructures i el programa Horitzó 2020, que recolza projectes de recerca, sumant 256.9 milions d'euros. Tots dos programes havien sofert retallades com a part de les mesures per ajudar a finançar la garantia de la UE per al Fons Europeu d'Inversions Estratègiques (FEIS). El Parlament va augmentar encara més Horitzó 2020 en altres 65 milions d'euros i la despesa relacionada amb el clima en horitzó 2020, CEF i Heading 2programes per 97.3 milions d’euros més.

Altres addicions importants inclouen:

  • 74.7 milions d’euros per a programes i agències relacionats amb la seguretat;
  • 50 milions d’euros en suport de la UE als estats membres afectats per la pesta porcina africana;
  • 28.9 milions d’euros per donar suport a les petites i mitjanes empreses (pimes).

Crisi de refugiats i migracions, retallant fons per a Turquia

anunci

Els eurodiputats han reforçat certes línies pressupostàries amb un vincle clar amb les causes fonamentals de la migració al barri immediat i ampli de la UE, com l’Instrument de cooperació al desenvolupament (+ 147.5 milions d’euros), l’Instrument de veïnatge europeu (fons per al barri sud i Palestina, + 146 milions d’euros), així com suport de preadhesió als Balcans occidentals (+ 56.3 milions d’euros). Per a les accions per afrontar els reptes migratoris a la UE, els eurodiputats han reforçat el Fons d'Asil, Migració i Integració (AMIF) amb 33 milions d'euros.

Els eurodiputats insisteixen que la quota del pressupost de la UE en el segon tram dels 3 milions d'euros Facilitat per als refugiats a Turquia (FRT) no ha de superar els 1 milions d’euros per tal de mantenir la mateixa ràtio del pressupost de la UE i de les contribucions dels estats membres que per al primer tram. Com a €Ja s’utilitzaven 550m del pressupost de la UE de 2018, el Parlament va reduir la proposta de la Comissió del 2019 en 1 mil milions d’euros, cosa que va suposar una contribució de 450 milions d’euros (els estats membres volen una contribució de 2 mil milions d’euros del pressupost de la UE - i, per tant, la Comissió va pressupostar 1.45 milions d’euros per a la FRT el 2019) .

Pel que fa al suport de preadhesió a Turquia, els eurodiputats van decidir no revertir les retallades realitzades pel Consell, reduint encara més part dels fons de preadhesió en 66.8 milions d’euros, arribant, en total, a una reducció de 213.5 milions d’euros per sota de la Comissió proposta en fons destinats a Turquia, per manca de respecte als valors de la UE.

La ponent Daniele Viotti (S&D, IT) va dir: "Amb aquest ambiciós pressupost, pretenem afrontar els grans reptes per a nosaltres i per al nostre continent: el creixement, la solidaritat entre els estats membres, però també la solidaritat amb els ciutadans, així com el tema de la migració, que encara està al capdavant de l'agenda quan es reuneixen els governs de la UE i continua sent una preocupació important per als nostres ciutadans ".

“Després hi ha el nostre repte més gran; el suport a les generacions més joves, que és el focus principal d’aquest pressupost. En particular, amb el programa Erasmus +, que no només és simbòlic per a la nostra Europa, sinó que, en els propers anys, s’ha de convertir en un projecte al qual tots els joves puguin adherir-se. I hi ha la Garantia Juvenil, perquè la preocupació més gran per a tots nosaltres és l’atur juvenil, que encara és inacceptablement elevat en alguns estats membres ".

Mireu aquí el vídeo del seu discurs plenari.

La resolució sobre la posició del Parlament sobre el pressupost de la UE per al 2019 es va aprovar per 389 vots a favor, 158 i 123 abstencions.

Propers passos

La votació del ple arrenca 21 dies de converses de "conciliació" amb el Consell, amb l'objectiu d'aconseguir un acord entre les dues institucions a temps perquè el Parlament voti el pressupost de l'any vinent i el signi el 29 de novembre el seu president.

Què són els crèdits de compromís i de pagament?

Atesa la necessitat de gestionar accions plurianuals (per exemple, finançament de projectes de recerca de dos a tres anys), el pressupost de la UE distingeix entre els crèdits de compromís (el cost de totes les obligacions legals contractades durant l'exercici actual, que pot tenir conseqüències en els anys següents) i crèdits de pagament (diners realment pagats durant l'any en curs, possiblement per aplicar compromisos contractats en anys anteriors).

Més informació

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències