El tribunal de la UE convoca l'audició de novembre 27 sobre el cas de reversió #Brexit

| Novembre 8, 2018

Els jutges de la cort més alta de la Unió Europea escoltaran un cas sobre el procés de Brexit el novembre de 27, revisant si Gran Bretanya pot retirar unilateralment la seva decisió d'abandonar la UE, va dir el Tribunal de Justícia en un comunicat el dimarts (6 de novembre) escriu Alastair Macdonald.

El cas va ser elevat als jutges luxemburguesos per un tribunal escocès, on les persones oposades a Brexit van demanar una resolució que aclarís la interpretació de l'article 50 del tractat de la UE, segons el qual Londres va donar dos anys de notificació de la seva sortida.

No està clar quan el TJUE pot dictar una sentència definitiva.

El primer ministre britànic, Theresa May, insisteix que la Gran Bretanya sortirà de la UE al març, però s'enfronta a una batalla al parlament en les pròximes setmanes per aprovar un possible tractat destinat a facilitar la sortida del país i limitar la interrupció del moviment.

etiquetes: , , ,

categoria: Una primera pàgina, Brexit, EU, UK