#Carney del Banc d'Anglaterra torna a les crítiques dels escenaris #Brexit

| Desembre 6, 2018

Governador de Bank of England (BoE), Mark Carney (A la foto) va defensar les projeccions del banc central pel potencial impacte econòmic important de Brexit, que va enfuriar a alguns legisladors opositors als plans del primer ministre Theresa May de sortir de la Unió Europea, escriure David Milliken, Huw Jones, Sarah Young i Amy O'Brien.

La BoE va dir la setmana passada que, en el pitjor dels casos, Gran Bretanya podria patir un impacte encara més gran a la seva economia que durant la crisi financera mundial.

Carney va dir als legisladors el dimarts (desembre de 4) que els escenaris establerts per la BoE reflectien treballs preparatoris per assegurar que els bancs i altres prestadors estiguessin preparats per a Brexit, i que no eren pronòstics.

"No hi ha crisi d'examen. No ens quedem a dormir tota la nit i escriviu una carta al Comitè del Tresor ", va dir Carney als legisladors en una audiència al parlament. "Has demanat alguna cosa que teníem, i l'hi vam portar, i nosaltres l'hi vam donar".

L'ex governador de BoE Mervyn King es va unir a la crítica el dimarts quan va lamentar la participació del banc central en el que va dir que era un intent d'espantar el país sobre Brexit.

"Em deixa entendre que el Banc d'Anglaterra innecessàriament s'inscriu en aquest projecte", va dir King en un article publicat a Bloomberg.

Carney va destacar que els escenaris de pitjors casos eren "esdeveniments de baixa probabilitat en el context de Brexit", que el banc central necessitava considerar per assegurar-se que el sistema bancari de Gran Bretanya pogués resistir qualsevol xoc de Brexit.

"El que vostè ha de treure dels escenaris pitjors de Brexit és que el sistema bancari del Regne Unit té el capital, detallat per separat la liquiditat, la capacitat de resistència global per suportar-ho i formar part de la solució no el problema", va dir.

Menys de quatre mesos abans de Brexit, no queda clar si la Gran Bretanya deixarà la UE amb un acord de transició per suavitzar el xoc econòmic.

May va acordar un pla amb els líders de la UE el mes passat, però s'enfronta a una profunda oposició al parlament, fins i tot des del propi partit conservador de maig. El pla s'enfronta a una votació clau el desembre de 11.

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , , , , , ,

categoria: Una primera pàgina, Brexit, EU, UK

Els comentaris estan tancats.