Projecte #BELLA: una nova carretera de dades digitals aproparà Europa i Amèrica Llatina

El contracte per construir un cable de fibra òptica sota l’Oceà Atlàntic que connectarà Amèrica Llatina i Europa ja està en vigor. Aquest nou cable transatlàntic està programat per ser utilitzat a 2020 i funcionarà entre Portugal i Brasil. Proporciona una alta connectivitat de banda ampla, avançarà en els intercanvis comercials, científics i culturals entre els dos continents.

Un participant clau en el projecte és el BELLA (Construït l'Europa Link to Latin America), un consorci internacional de xarxes de recerca i educació, el principal inversor de la qual és la Comissió Europea amb una aportació d'aproximadament 26.5 milions d'euros. 2020 Horizon, Copèrnic, i el regional Instrument de Cooperació al Desenvolupament.

La comissària de Cooperació i Desenvolupament Internacional Neven Mimica, Comissari de Mercat Interior, Indústria, Emprenedoria i Pimes, Elżbieta Bieńkowska, comissària de Recerca, Ciència i Innovació, Mariya Gabriel, i el comissari de Economia i Societat Digital, Carlos Moedas, va dir en una declaració conjunta: "Amèrica Llatina i Europa mai no han estat tan estretament connectats: ens complau veure que aquest cable intercontinental es converteix en realitat. La nova carretera digital donarà suport a la innovació per millorar els serveis d’observació de la terra, serà un pas endavant en la creació d’un àrea de recerca comuna entre la UE i Amèrica Llatina i abordarà la bretxa digital d’Amèrica Llatina amb Europa i dins de la regió. els propers anys. Aquest projecte també reflecteix el compromís de la UE de treballar conjuntament amb Amèrica Llatina cap a la implementació de l'Agenda 2030. "

A més de facilitar la col·laboració en àrees com ara el cloud computing, la telemedicina, les empreses i les comunitats de recerca i educació, aquesta nova connexió submarina reforçarà la captació de dades d'observació de la terra i permetrà descobrir nous coneixements científics. A més, donarà suport a la interconnexió entre els països llatinoamericans.

Per a més informació, vegeu aquí.

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , , ,

categoria: Una primera pàgina, Brasil, EU, Comissió Europea, Latin America, Portugal

Els comentaris estan tancats.