La majoria de les persones dels estats membres de la zona euro diuen que #Euro és bo per a l'economia

La majoria dels enquestats als estats membres de la UE que encara no han adoptat l'euro pensen que la moneda comuna ha tingut un impacte positiu en aquells països que ja l'utilitzen, com mostra l'últim Flash Eurobarometer.

En total, 56% dels enquestats dels set Estats membres (Bulgària, Croàcia, Txeca, Hongria, Polònia, Romania i Suècia) comparteixen aquest punt de vista, un punt percentual en el darrer any i un total de quatre punts percentuals des de 2016.

Aquesta visió és més forta a Hongria (70%), Romania (62%), Polònia (54%) i Bulgària (53%). Gairebé la meitat també creu que la introducció de l’euro tindria conseqüències positives per al propi país (45%, -1) i per a elles (47%, cap canvi).

En total, 55% vol que l'euro es converteixi en la seva moneda tan aviat com sigui possible o després d’un temps (+ 2), enfront de 42% que prefereixi que es faci tan tard com sigui possible o mai (-2). La majoria dels enquestats a Hongria (66%), Romania (61%) i Croàcia (49%) estan a favor d'introduir l'euro.

77% de la població d'aquests set Estats membres ja ha utilitzat bitllets de moneda o monedes en euros (+ 1 punt percentual des de l'any passat). 49% se sent ben informat sobre la moneda única (+ 1) i 81% pensa que personalment aconseguirien adaptar-se a la substitució de la moneda nacional per l'euro (+ 2).

Un Eurobaròmetre estàndard publicat el desembre de 2018 mostra que 75% de la població de la zona de l'euro està ara a favor de l'euro, el nivell més alt des de la introducció de la moneda única. Aquest Eurobaròmetre Flash es va dur a terme als set estats membres de la zona de l’euro que es comprometen legalment a adoptar l’euro: Bulgària, Txeca, Croàcia, Hongria, Polònia, Romania i Suècia.

El Flash Eurobaromemter està disponible aquí.

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , ,

categoria: Una primera pàgina, adhesió, EU, euro, Eurozona

Els comentaris estan tancats.