#Brexit - Barnier demana que EU-27 mantingui la calma, s'adhereixi als seus principis i mostri unitat

| Juliol 25, 2019

Com a resposta a la declaració del primer ministre britànic, Boris Johnson, a la Cambra dels comuns, es detallen les seves prioritats per al govern i endurir encara més el seu compromís de deixar la UE a l'octubre de 31, Michel Barnier (A la foto) - El cap de negociació de la UE - va enviar un missatge als estats membres de la UE-27, que els van exhortar a mantenir la calma, a respectar els principis de la UE-27 i a demostrar solidaritat i unitat, escriu Catalina Feore.

Barnier va escriure que l'objectiu de la declaració del primer ministre era augmentar la pressió sobre la UE-27 donant una alta prioritat a la preparació de cap acord. El cap de negociació va demanar als estats que esperessin "noves reaccions polítiques i econòmiques", possiblement donant a entendre que amb una petita majoria de quatre persones, no seria difícil descarrilar aquest enfocament.

La Comissió Europea i la UE-27 sempre han controlat molt aquest procés; fent-se ressò de la carta de felicitació de Donald Tusk al primer ministre, on el president del Consell Europeu va escriure que esperava sobre la cooperació futura "en detall", Barnier va escriure als estats membres que compartirà l'anàlisi de la Comissió sobre les noves propostes del Regne Unit. tan aviat com els rebi, abans de signar-lo i desitjar-los "tot el millor per a l'estiu".

Declaració del primer ministre Johnson

Com ha dit repetidament durant la campanya dirigida pels conservadors, el nou primer ministre es compromet a abandonar la UE, tracte o cap acord, a l'octubre de 31.

Malgrat la complexió del nou gabinet "Brexit", es va elaborar una taula sobre la forma en què els membres del gabinet van votar en els diversos vots sobre l'Acord de retir per part de l'Institut per al govern. De l’actual gabinet, només dos dels membres de 32 van votar en contra de l’acord en la seva tercera iteració: Priti Patel i Theresa Villiers.


Mentre que Johnson va afirmar que preferiria sortir amb un acord. Va prendre una posició intransigent a l’avantatge de la frontera irlandesa, que va descriure ahir davant el número 10 com a "antidemocràtica", i ha afegit que, en qualsevol cas, un termini que la UE ja ha rebutjat hauria, en qualsevol cas , sigueu insuficient i heu demanat l’abolició de l’avantatge. Va afirmar que altres arranjaments són perfectament possibles, i compatibles amb l'acord de Belfast o el divendres sant, al qual, per descomptat, estem fermament compromesos.

Barnier, en la seva carta als Estats membres, descriu l’eliminació de l’acabament com a inacceptable, i no dins del seu mandat, com va acordar els estats membres de la UE-27.

Johnson també va demanar a la UE que "replantegi la seva negativa actual de fer cap canvi a l’acord de retirada", però ha afegit que, tot i que el Regne Unit no estava tan llest com hauria de ser: "En els dies 98 que ens queden hem de turbo- cobrar els nostres preparatius per assegurar-nos que hi hagi tan poca interrupció com sigui possible a la nostra vida nacional. Crec que és possible amb l’esforç nacional que els britànics han fet abans i tornaran a fer. En aquestes circumstàncies, per descomptat, també tindríem a la seva disposició els 39 mil milions de dòlars en l’acord de retir per ajudar-vos a fer front a qualsevol conseqüència. "

El cap de negociació de la UE, el president de la Comissió Europea, el grup directiu Brexit del Parlament Europeu i el Consell Europeu, en el seu acord per ampliar l'article 50, han deixat clar que la renegociació de l'acord de retirada no és una opció. No obstant això, totes les parts han deixat clar que estarien obertes a fer canvis en la declaració política que presentava el futur per a les relacions UE-Regne Unit.

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , ,

categoria: Una primera pàgina, Brexit, partit conservador, EU, les article, UK

Els comentaris estan tancats.