Els dubtes sobre # Erasmus + després de la sortida de la UE

Els governs escocès i galès han plantejat serioses preocupacions sobre l’impacte d’un Brexit ‘sense acord’ en el popular programa d’intercanvi d’estudiants Erasmus + a tot Europa.

En una carta al secretari d'Estat d'Educació Gavin Williamson, el ministre escocès i de l'educació superior, Richard Lochhead, i el ministre de l'educació gal·lès, Kirsty Williams, argumenten el cas per continuar la participació al programa.

Afirmen que deixar la UE sense acord, i sense que el govern del Regne Unit arribés a un acord alternatiu de tercer país o un altre acord, els universitats, col·legis i escoles de tot el Regne Unit no podrien presentar sol·licituds per participar a l'últim any del programa Erasmus + actual. a 2020.

Entre 2014 i 2018, més d’estudiants i personal de 15,000 d’Escòcia van obtenir els avantatges del règim dirigit per la UE, que permet fer estudis temporals finançats a l’estranger com a part dels seus cursos escocesos.

Lochhead va dir: "Milers d'estudiants escocesos es beneficien d'Erasmus + anualment, proporcionalment més que en qualsevol altre país del Regne Unit. Els governs escocès i galès tenen clar que hem de seguir sent un participant complet a Erasmus +.

"També estic alarmat de sentir que el Departament d'Educació del Regne Unit podria plantejar-se un programa de substitució Erasmus + només per a Anglaterra - sense possiblement cap finançament conseqüent per a que les Administracions Devolucionades (DA) implementin els seus propis arranjaments. És per això que hem escrit al govern del Regne Unit que demana mesures urgents i garanties que els estudiants escocesos no es perdiran.

"És la preferència del govern escocès romandre a la UE, però en el cas d'un brexit 'no-acord' perjudicial, els estudiants podrien veure la porta a aquest fantàstic intercanvi cultural i educatiu tancat. És inacceptable que restin menys de 12 setmanes fins que el govern del Regne Unit tingui previst treure el Regne Unit fora de la UE sense un acord establert, encara no hi ha cap pla d’acords alternatius. "

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , , , , , ,

categoria: Una primera pàgina, Brexit, Educació, Erasmus +, EU, EU, Escòcia, UK, Wales

Els comentaris estan tancats.