845 milions de persones encara necessiten l'accés a #DrinkingWater per assolir l'objectiu de 2030 #UN

| Agost 30, 2019

Set països encara proporcionen menys de la meitat de la seva població a l’aigua potable bàsica, mentre que altres països 40 no disposen de serveis bàsics de sanejament per a almenys el 50% de ciutadans.

Arriba a la llum després d’un nou estudi titulat Països de futur, revela les nacions més i menys progressistes basades en indicadors socials, ambientals i econòmics clau.

Es va informar que la proporció de la població mundial que utilitzava serveis d'aigua potable és de 71% en 2017, i un 19% addicional en serveis bàsics. Això significa que 785 milions de persones encara no tenien accés fins i tot a aigua potable bàsica segons les darreres xifres disponibles.

Dels països avaluats per 146, només quatre proporcionen al 100% de la població accés almenys a aigua potable bàsica i sanejament bàsic: Nova Zelanda, Israel, Qatar i Singapur.

L’ONU ha demanat l’accés universal i igualitari als serveis de consum potents i assequibles per part de 2030, per reduir els riscos per a la salut que es puguin evitar a l’aigua contaminada o contaminada. Aquests riscos inclouen malalties infeccioses com el còlera, l’hepatitis A i la febre tifoide.

L’anàlisi revela que els països amb pobres subministraments d’aigua experimenten un nombre més elevat de morts per malalties infeccioses en comparació amb països amb millors provisions.

Als països on menys del 70% de les persones tenen accés a l’aigua potable bàsica, es va registrar una mitjana de morts de 486 per 100,000 persones a 2018, en comparació amb només 88.3 morts per 100,000 persones de països amb millors serveis d’aigua potable.

Entre els països 146 amb dades disponibles sobre el subministrament d'aigua, la República Centreafricana va experimentar la majoria de morts per malalties infeccioses a 2018, i 1,209.3 va informar per 100,000 persones. Només el 54% de la població té accés a almenys aigua potable bàsica i el 25% té accés a instal·lacions bàsiques de sanejament.

Els països amb pobres dotacions d'aigua també experimenten una taxa de mortalitat infantil més elevada. Els països on menys del 70% de la població tenen accés a l’aigua potable bàsica van denunciar 486 morts infantils per naixements vius 1,000, en comparació amb només 88.3 morts per 1,000 nascuts vius en altres localitats.

Països amb més pobres subministraments d'aigua:

País

Accés a l'Aigua potable com a mínim (% de la població)

Accés a les instal·lacions bàsiques de sanejament bàsic (% de la població)

% de població amb accés a aigua potable bàsica i sanejament bàsic

eritrea

19.29

11.26

2.17

Ethiopia

39.12

7.08

2.77

Txad

42.54

9.55

4.06

madagascar

50.62

9.69

4.91

Níger

45.8

12.9

5.93

A més de valorar les instal·lacions de subministrament i sanejament d'aigua, Països de futur analitza els informes de les Nacions Unides, el Global Gender Gap Report, UNICEF i organitzacions no governamentals per revelar quins països han avançat més cap a la igualtat global durant els últims cinc anys.

L'anàlisi mostra que Noruega és el país més progressista, que ha tancat un 83.5% de la seva bretxa de gènere i que ha anotat 90.26 assenyala 100 a l'Índex de progrés social. Això mesura indicadors que s’alimenten de les necessitats humanes bàsiques, fonaments del benestar i de l’oportunitat.

Si es compara amb els límits objectius per a qüestions clau, el món té un rendiment inferior en molts aspectes del progrés social en relació amb els recursos econòmics. L’àrea més gran de baix rendiment és l’aigua i el sanejament, que només ha vist una millora menor (+ punts 1.61) durant els últims cinc anys.

La investigació es publica abans de la Setmana Mundial de l'Aigua, organitzada per l'Institut Internacional de l'Aigua d'Estocolm i comença el 25th August. L’esdeveniment té com a objectiu abordar temes globals de l’aigua com ara el subministrament, la contaminació i el sanejament i objectius relacionats amb el desenvolupament internacional.

Els resultats de la investigació.

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , , , , , , , , , ,

categoria: Una primera pàgina, EU, Nacions Unides, Aigua

Els comentaris estan tancats.