#FishMicronutrients "escorcollant per les mans" de persones desnutrites

| Setembre 27, 2019

Milions de persones pateixen desnutrició malgrat que algunes de les espècies de peixos més nutritives del món són capturades a prop de casa, segons una nova investigació publicada a Naturalesa.

Els nens de moltes zones costaneres tropicals són especialment vulnerables i podrien veure millores importants per a la salut si només una part del peix capturat a prop es desviava a la seva dieta.

A més dels àcids grassos omega-3, els peixos també són una font d'importants micronutrients, per exemple ferro, zinc i calci. No obstant això, més de 2 mil milions de persones a tot el món pateixen deficiències de micronutrients, que estan relacionades amb la mortalitat materna, el creixement de trucades i la preeclàmpsia. En algunes nacions d'Àfrica, s'estima que aquestes deficiències redueixen el PIB fins a un 11%.

Aquesta nova investigació suggereix que ja s’estan pescant suficients nutrients fora dels oceans per reduir substancialment la desnutrició i, en un moment en què se’ns demana al món que reflexioni amb més deteniment sobre on i com produïm el nostre aliment, pot ser que la pesca no sigui la resposta.

La professora principal Christina Hicks, del Centre de Medi Ambient de la Universitat Lancaster, va dir: "Gairebé la meitat de la població mundial viu a 100km de la costa. La meitat d'aquests països presenten riscos de deficiència moderada a severa; tot i així, la nostra investigació demostra que els nutrients que actualment es pesquen de les seves aigües superen els requeriments dietètics per a tots els menors de cinc anys dins de la seva banda costanera. Si aquestes captures fossin més accessibles a nivell local, podrien tenir un impacte enorme en la seguretat alimentària mundial i combatre la malaltia relacionada amb la malnutrició en milions de persones. ”

L’equip de recerca dirigit per la Universitat Lancaster, va recollir dades sobre la concentració de set nutrients en més de 350 espècies de peixos marins i va desenvolupar un model estadístic per predir quina nutrició conté qualsevol espècie determinada de peix, en funció de la seva dieta, la temperatura de l’aigua del mar i despesa energètica.

Aquest model predictiu, dirigit per Aaron MacNeil, de la Universitat Dalhousie, va permetre als investigadors predir amb precisió la probable composició de nutrients de milers d’espècies de peixos que mai abans s’havien analitzat nutricionalment.

Utilitzant les dades actuals dels desembarcaments de peixos, van utilitzar aquest model per quantificar la distribució global de nutrients disponibles de la pesca marina existent. A continuació, es va comparar aquesta informació amb la prevalença de deficiències de nutrients a tot el món.

Els resultats van mostrar que es disposaven de nutrients importants en els peixos que ja eren capturats, però no arribaven a moltes poblacions locals, que sovint eren les més necessitades.

Per exemple, la quantitat de peixos actualment capturats a la costa occidental africana, on la gent pateix alts nivells de deficiències de zinc, ferro i vitamina A, era suficient per satisfer les necessitats nutricionals de la gent que es troba a 100km del mar.

Algunes parts d'Àsia, el Pacífic i el Carib eren només algunes de les altres regions costaneres que mostraven un patró similar de desnutrició elevada malgrat que hi ha suficients nutrients de peix a la captura local.

Els investigadors asseguren que hi ha una imatge complexa de la pesca internacional i il·legal, el comerç de marisc (juntament amb les pràctiques i normes culturals) entre les persones desnutrites i els nutrients més que no adequats del peix a la porta.

Andrew Thorne-Lyman, nutricionista i coautor de l'escola de salut pública Johns Hopkins Bloomberg, va dir: "Molts consideren que el peix és una proteïna, però els nostres resultats suggereixen que en realitat és una font important de moltes vitamines, minerals i àcids grassos. que sovint veiem que falten en les dietes de poblacions pobres arreu del món. És el moment en què els responsables de la seguretat alimentària reconeixin els aliments rics en nutrients que es troben sota els seus nassos i reflexionin sobre què es pot fer per augmentar l'accés al peix d'aquestes poblacions. "

La doctora Philippa Cohen, de WorldFish, va dir: “La nostra investigació demostra clarament que cal tenir en compte la forma de distribució dels peixos. Actualment, moltes de les pesqueries del món aconsegueixen obtenir més ingressos, sovint dirigint els seus esforços a captar les espècies amb un preu més elevat i traslladar els desembarcaments de peixos cap a la desembocadura dels rics a les ciutats o alimentar animals de companyia i bestiar en països més rics. Està relliscant entre les mans de pescadors a petita escala i persones desnutrites. Hem de trobar una manera de posar la nutrició humana en el nucli de les polítiques pesqueres. "

L’estudi posa de manifest la necessitat de polítiques de peix centrades en la millora de la nutrició en lloc de simplement augmentar els volums d’aliments produïts o els ingressos generats per l’exportació de peix.

El professor associat Aaron MacNeil, de l’Ocean Frontier Institute de la Universitat Dalhousie, va dir: “A mesura que la demanda de recursos oceànics ha augmentat fins al límit d’allò que es pot collir de forma sostenible, projectes com aquest demostren que hi ha oportunitats de pescar estratègicament per afrontar els reptes fonamentals. a la salut i al benestar humans.

“Aquesta investigació global mostra com la ciència marina interdisciplinària es pot utilitzar per abordar directament les amenaces a la salut humana a escala local. La capacitat dels ciutadans de resoldre problemes locals mitjançant recursos locals és enorme i no hauríem pogut fer-ho sense un equip tan divers d’investigadors que treballin junts. ”

Es publica el document "Aprofitant la pesca mundial per combatre les deficiències de micronutrients" Naturalesa (3rd Octubre 2019) estarà disponible aquí

Més informació.

La recerca va ser finançada pel Consell Europeu de Recerca (ERC), el Australian Research Council (ARC), la Royal Society University Research Fellowship (URF), el Consell de Recerca en Ciències Naturals i Enginyeria del Canadà (NSERC), el Centre australià d’Internacionals Agrícoles. Recerca (ACIAR) i l'Agència de Desenvolupament Internacional dels Estats Units (USAID). El treball es va dur a terme com a part del programa de recerca CGIAR (CRP) sobre sistemes agroalimentaris de peix (FISH) dirigit per WorldFish, amb el suport de col·laboradors del fons fiduciari CGIAR.

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , , ,

categoria: Una primera pàgina, Dieta, EU, salut, UK, món

Els comentaris estan tancats.