#Brexit - Declaració de David Sassoli, president del Parlament Europeu

| Octubre 9, 2019
Declaració de David Sassoli (A la foto), president del Parlament Europeu després de la seva reunió amb el primer ministre britànic, Boris Johnson.

"Acabo de tenir una reunió amb el primer ministre Johnson. Vaig venir aquí amb la confiança de poder sentir propostes que poguessin tirar endavant les negociacions. Tot i això, he de notar que no s’ha avançat.

"Com ja sabeu, un acord entre la UE i el Regne Unit requereix no només un vot positiu i significatiu de la Cambra dels Comuns, sinó també l'aprovació del Parlament Europeu.

"Per tant, és important que el primer ministre del Regne Unit escolti directament el Parlament Europeu sobre la seva aproximació al Brexit. Estic agraït amb el senyor Johnson per donar-me aquesta oportunitat.

“El nostre enfocament és molt senzill. Creiem que un Brexit ordenat, que el Regne Unit deixa amb un acord, és de molt el millor resultat. L’acord que pensàvem que s’havia acordat amb el Regne Unit l’any passat era un text que el PE podria haver donat suport. Va resoldre tots els problemes associats a la retirada del Regne Unit de la UE. Va proporcionar seguretat als ciutadans i empreses. Es esperava una futura relació UE-Regne Unit. Tal com estan les coses, segueix sent el millor acord possible.

“Tal com li vaig explicar al senyor Johnson, el Parlament no acceptarà cap acord a cap preu. No estarem d’acord en un acord que minvi l’acord del divendres sant i el procés de pau o comprometi la integritat del nostre mercat únic. Això es va concretar en la nostra resolució aprovada amb una immensa majoria al setembre.

"Hem examinat les propostes del Regne Unit per substituir el fons original i la nostra resposta és que queda molt lluny d'allò que el Parlament podria acordar. A més, no són immediatament operables.

"Ja ho sé, les negociacions, i el Parlament, a través del seu grup de direcció Brexit, està informat plenament per Michel Barnier del progrés d'aquestes converses.

"Hi ha dues alternatives a un acord en aquest moment: una extensió o cap acord.

“En una extensió, el Parlament està obert a aquesta possibilitat, si hi hauria una bona raó o propòsit. Però demanar una pròrroga és qüestió del Regne Unit i no és el meu lloc comentar les controvèrsies polítiques o qüestions legals que es debaten al Regne Unit.

"Pel que fa a cap tracte, tenim molt clar que aquest seria un resultat molt negatiu. Es perjudicarà econòmicament ambdues parts, en particular al Regne Unit. Tindrà conseqüències molt greus a l’illa d’Irlanda. Augmentarà la incertesa per als negocis i sobretot per als ciutadans. "Sense acord" seria clarament la responsabilitat del govern del Regne Unit.

“En els ciutadans, continuarem garantint que en tots els escenaris es protegeixin els seus drets.

"Espero que es pugui evitar un resultat sense acord, però, si no, la UE ha adoptat les mesures necessàries per preparar-se per a aquest resultat.

"Continuo sentint la meva fe en bon sentit i responsabilitat, però entre els amics, el deure exigeix ​​que ens expliquem la veritat.

"Gràcies."

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , , , , ,

categoria: Una primera pàgina, Brexit, partit conservador, EU, Parlament Europeu, UK

Els comentaris estan tancats.