Connecteu-vos amb nosaltres

normes de l'impost de societats

#FairTaxation: la UE actualitza la llista de #TaxJurisdictions no cooperatives

COMPARTIR:

publicat

on

EU finance ministers today (18 February) updated the EU list of non-cooperative tax jurisdictions. Four countries or territories- Cayman Islands, Palau, Panama and Seychelles – have been added to the list of non-cooperative tax jurisdictions, as they failed to comply with the required standards within the deadline. These join the eight jurisdictions –American Samoa, Fiji, Guam, Samoa, Oman, Trinidad and Tobago, Vanuatu and US Virgin Islands – that were already on the list and remain non-compliant. By contrast, over half of the countries covered by the 2019 listing exercise have been completely delisted, as they are now in line with all of the tax good governance standards.

Following the update, Economy Commissioner Paolo Gentiloni said: “The EU list of non-cooperative tax jurisdictions is helping to deliver real improvements in global tax transparency. To date, we have examined 95 countries’ tax systems and the majority of these now comply with our good governance standards. This process has led to the elimination of over 120 harmful tax regimes worldwide – and dozens of countries have started to apply tax transparency standards. Our citizens expect the wealthiest individuals and corporations to pay their fair share in tax and any jurisdiction that enables them to avoid doing that must face the consequences. Today’s decisions show that the EU is serious about making that happen.”

En el marc del procés de llistat de la UE, les jurisdiccions s’avaluen segons tres criteris principals: transparència fiscal, fiscalitat justa i activitat econòmica real. A aquells que no coincideixin amb algun d’aquests criteris, se’ls demana que es comprometi a solucionar les deficiències en un termini fixat.

Propers passos

La Comissió i els estats membres continuaran el diàleg amb aquelles jurisdiccions de la llista i l'annex II (jurisdiccions amb compromisos pendents) abans de la propera actualització de la llista de la UE a l'octubre del 2020. Una altra prioritat és controlar els països que han estat suprimits. assegurar-se que apliquen en la pràctica un bon govern fiscal. El llistat de la UE continua sent un procés dinàmic, que es continuarà desenvolupant durant els propers anys per seguir al ritme dels desenvolupaments internacionals.

Fons

El diàleg i la divulgació són una part central de l’exercici de llista de la UE. La Comissió dóna un considerable suport a tercers països per reforçar la lluita contra l'abús fiscal, així com assistència tècnica a aquells que ho necessitin. Això és particularment beneficiós per als països en desenvolupament, que es veuen desproporcionadament afectats per l'abús fiscal global i els fluxos financers il·lícits. En aquest context, l 'exercici de llista de la UE contribueix als objectius bàsics de la Objectius de Desenvolupament Sostenible. De les 40 jurisdiccions que s’han avaluat des de l’última actualització important de la llista de la UE el març del 2019, gairebé una dotzena van complir els requisits i van quedar completament eliminades. Això mostra els resultats positius que pot proporcionar el procés de llistat de la UE.

anunci

En termes de conseqüències, més enllà dels danys reputacionals de la seva llista, les jurisdiccions enumerades estan subjectes a mesures defensives tant a nivell comunitari com estatal. A nivell de la UE, es tracta de la distribució de fons de la UE. A nivell nacional, els Estats membres haurien d’aplicar també les mesures contràries, d’acord amb un enfocament coordinat que han acordat.

Més informació

Llista comunitària comunitària de jurisdiccions de països tercers amb fins fiscals

 

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències