Connecteu-vos amb nosaltres

Corona virus

La Comissió convida a fer comentaris sobre la proposta actualitzada sobre normes simplificades per a #StateAid combinada amb el suport de la UE 

COMPARTIR:

publicat

on

La Comissió Europea convida els estats membres i altres parts interessades a comentar la seva proposta actualitzada per eximir del control previ de la Comissió en virtut de les normes d'ajuda estatal de la UE les ajudes concedides a través de fons nacionals per a projectes recolzats en el marc de determinats programes de gestió centralitzada de la UE. Els estats membres ja han estat consultats sobre un projecte de proposta anterior.

Amb l'objectiu de millorar la interacció entre les normes de finançament de la UE i les normes d'ajuts estatals de la UE, la Comissió proposa racionalitzar les normes sobre ajudes estatals aplicables al finançament nacional de projectes o productes financers, que entren en l'àmbit de determinats programes de la UE. Les normes sobre finançament de la UE i les normes sobre ajudes estatals aplicables a aquests tipus de finançament s'han d'alinear per evitar complexitats innecessàries i, alhora, preservar la competència al mercat únic de la UE.

Eximir les ajudes en aquests àmbits de l'obligació de notificar i aprovar prèviament la Comissió suposarà una simplificació important. Això és possible gràcies a les garanties incloses en els programes de la UE gestionats de manera centralitzada per la Comissió. En particular, el suport concedit en el context d'aquests programes té com a objectiu un objectiu d'interès comú, s'adreça a una fallada del mercat o objectius de cohesió socioeconòmica i es limita a la quantitat mínima necessària.

La proposta actualitzada de la Comissió, subjecta ara a una segona consulta pública, aborda les preocupacions clau plantejades per les parts interessades en la primera consulta. En particular, els canvis a la proposta tenen com a objectiu millorar la claredat i alinear encara més les normes amb les normes de finançament pertinents de la UE. La consulta pública llançada busca les opinions de les parts interessades rellevants (inclosos els estats membres) sobre la proposta de revisió del GBER. Es convida a les parts interessades a presentar comentaris sobre la consulta d'avui abans del 6 de juliol de 2020.

La Comissió té com a objectiu adoptar el text revisat final a temps per al proper marc financer plurianual, per garantir que totes les normes s'estableixin amb prou antelació abans que comenci el nou període de finançament el 2021.

La vicepresidenta executiva Margrethe Vestager (a la foto), responsable de la política de competència, va dir: "Amb l'objectiu de millorar la interacció entre les normes de finançament de la UE i les normes d'ajuts estatals de la UE, la nostra proposta és racionalitzar les normes d'ajuda estatal aplicables al finançament nacional de projectes o productes financers l'abast de determinats programes de la UE. Això facilitarà la combinació de fons nacionals i de la UE eximint determinades ajudes de la notificació i control previs segons les normes de la UE sobre ajudes estatals. Tot i que ara hi ha normes temporals específiques per a les ajudes per fer front a les conseqüències econòmiques del brot de coronavirus, és especialment rellevant que el finançament que no provoqui distorsions indegudes de la competència pugui arribar ràpidament a les empreses que operen al mercat únic. Animem a totes les autoritats públiques, empreses i altres grups d'interès a participar en aquesta important consulta, que és la segona d'aquesta iniciativa".

El comunicat de premsa complet està disponible online

anunci

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències