Connecteu-vos amb nosaltres

coronavirus

#EBA - El supervisor afirma que el sector bancari de la UE va entrar en crisi amb posicions de capital sòlides i una millor qualitat dels actius

publicat

on

L'Autoritat Bancària Europea (ABE) ha publicat avui (9 de juny) el setè exercici de transparència a tota la UE. Aquesta divulgació de dades addicionals respon a l’esclat de COVID-19 i proporciona als participants del mercat dades a nivell bancari a partir del 31 de desembre de 2019, abans de l’inici de la crisi. Les dades confirmen que el sector bancari de la UE ha entrat en crisi amb posicions de capital sòlides i una millor qualitat dels actius, però també mostra la dispersió significativa entre els bancs.

Relació CET1

Relació de morositat

Ràtio de palanquejament

(transicional)

(completament carregat)

(completament introduït)

25è pct

13.9%

13.4%

1.2%

4.9%

Mitjana ponderada

15.1%

14.8%

2.7%

5.5%

75è pct

18.5%

18.4%

4.3%

8.4%

En comentar la publicació dels resultats, el president de l’EBA, Jose Manuel Campa (a la foto) va dir: “L’ABE considera que és crucial proporcionar als participants del mercat informació contínua sobre les exposicions i la qualitat dels actius dels bancs, sobretot en moments d’incertesa augmentada. La difusió de les dades dels bancs complementa el nostre seguiment continu dels riscos i vulnerabilitats del sector bancari i contribueix a preservar l’estabilitat financera al mercat únic ”.

En el context d’una crisi sanitària sense precedents, les dades de transparència de tota la UE confirmen que els bancs han entrat en aquest període desafiant en una posició més forta que en crisis anteriors en línia amb les de l’EBA.Nota temàtica sobre els primers coneixements sobre els impactes de Covid-19'. En comparació amb la crisi financera mundial del 2008-2009, els bancs tenen ara amortidors de capital i liquiditat més grans.

Els bancs de la UE van informar que van augmentar les ràtios de capital el 2019. La ràtio de capital total ponderat CET1 de la UE es va situar en el 14.8% a partir del quart trimestre de 4, uns 2019 punts bàsics per sobre del tercer trimestre de 40. La tendència va ser recolzada per majors capitals, però també per contractar quantitats d’exposició al risc (REA) ). A desembre de 3, el 2019% dels bancs van presentar una ràtio de capital totalment carregada CET2019 superior al 75% i tots els bancs van presentar una ràtio superior a l’1%, molt per sobre dels requisits regulatoris. En comparació amb el trimestre anterior, l'interval intercuartil es va mantenir estable.

La ràtio de palanquejament totalment introduïda ponderada de la UE es va situar en el 5.5% a desembre de 2019. La ràtio de palanquejament va augmentar en 30 punts bàsics en comparació amb el trimestre anterior, impulsada per l’augment del capital i la disminució de les exposicions. La ràtio de palanquejament més baixa registrada va ser del 4.7% a nivell de país i de l’1.6% a nivell bancari.

La qualitat dels actius dels bancs de la UE ha estat en una tendència de millora en els darrers anys. A partir del quart trimestre de 4, la ràtio de morositat mitjana ponderada de la UE va disminuir fins al 2019%, 2.7 punts bàsics per sota de la del tercer trimestre de 20. La ràtio del quart trimestre de 3 va ser la més baixa des que l’EBA va introduir una definició harmonitzada de morositat a tots els països europeus. La dispersió de la ràtio de morositat entre països es va mantenir àmplia, amb pocs bancs que encara presentaven ràtios de dos dígits, tot i que en l'últim trimestre l'interval intercuartil es va comprimir en 2019 bps, fins al 4%.

  • L’ABE va ajornar l’exercici de proves d’estrès a tota la UE fins al 2021 per permetre als bancs centrar-se en les seves operacions bàsiques i garantir-ne la continuïtat, inclòs el suport als seus clients.
  • L’ABE realitza exercicis de transparència a nivell de tota la UE anualment des del 2011. L’exercici de transparència forma part dels esforços en curs de l’ABE per fomentar la transparència i la disciplina del mercat al mercat financer de la UE i complementa les divulgacions pròpies del Pilar 3 dels bancs. tal com s’estableix a la directiva de requisits de capital de la UE (CRD). A diferència de les proves d’estrès, els exercicis de transparència són exercicis purament de divulgació en què només es publiquen dades banc per banc i no s’apliquen xocs a les dades reals.
  • L’exercici de transparència de la primavera de 2020 cobreix 127 bancs de 27 països de l’EEE i les dades es publiquen al nivell més alt de consolidació el setembre de 2019 i el desembre de 2019. L’exercici de transparència es basa totalment en les dades d’informes de supervisió.
  • Juntament amb el conjunt de dades, l’EBA també proporciona un document que ressalta les estadístiques clau derivades del conjunt de dades i una àmplia gamma d’eines interactives que permeten als usuaris comparar i visualitzar dades mitjançant mapes a nivell de país i de banc per banc.

 

coronavirus

Últimes novetats sobre la propagació mundial del coronavirus

publicat

on

By

El nombre global de morts per coronavirus va superar els 2 milions, ja que les nacions de tot el món intenten adquirir múltiples vacunes i detectar noves variants del COVID-19. Vegeu COVID-19: MacroVitals aquí per a un localitzador de casos i resum de notícies, escriu Devika Syamnath i Charles Regnier.

EUROPA

* Algunes nacions de la UE reben menys dosis de les esperades de vacunes, ja que Pfizer retarda els enviaments, mentre Turquia i la Xina avancen amb les inoculacions.

* És probable que la gent de tot el món digui que sí a l’hora de rebre una vacuna, però es desconfiarà més dels tirs fets a la Xina o a Rússia que els desenvolupats a Alemanya o als Estats Units, segons una enquesta internacional.

* Gran Bretanya està endurint els controls fronterers per bloquejar noves variants de COVID-19.

* Rússia obrirà completament les escoles a partir de la setmana que ve, ja que el balanç nacional va superar els 3.5 milions.

* Grècia afluixarà algunes restriccions de bloqueig, van dir els funcionaris, mentre que el nombre acumulat de morts de França es va apropar als 70,000.

* Catalunya va ajornar les eleccions parlamentàries previstes per al 14 de febrer fins al 30 de maig a mesura que van augmentar els casos.

ÀSIA-PACÍFIC

* Els senadors filipins van qüestionar la preferència del govern per la vacuna xinesa COVID-19 després que les últimes dades demostressin que tenia una taxa d'eficàcia inferior.

* Nepal va concedir l’aprovació de la vacuna COVISHIELD d’AstraZeneca, després d’una reunió amb la veïna Índia, un dels principals fabricants del tret.

AMERICAS

* La variant britànica del coronavirus podria convertir-se en la variant dominant als Estats Units al març, van advertir els CDC nord-americans.

* L'Organització Mundial de la Salut (OMS) es va abstenir d'aconsellar proves de vacunació contra COVID-19 o immunitat com a condició per als viatges internacionals.

* Alguns residents de residències de gent gran dels Estats Units s’enfronten a retards en les vacunes tot i el risc extrem.

* S'espera que els primers lots modestos de vacunes surtin sota el pla COVAX per als països més pobres el primer trimestre d'aquest any, va dir el principal científic de l'OMS.

ORIENT MITJÀ I ÀFRICA

* Les empreses mineres de Sud-àfrica donaran suport al govern en el desplegament de vacunes mentre la nació lluita contra un augment de les infeccions, va dir l'organisme de la indústria.

* Milions de dosis de vacunes garantides per la Unió Africana s'assignaran segons la mida de la població dels països, va dir el president sud-africà, Cyril Ramaphosa.

* El parlament libanès va aprovar una llei per obrir el camí a les ofertes de vacunes.

DESENVOLUPAMENT MÈDIC

* La Comissió Europea està treballant en un certificat de vacuna, anomenat "Vaxproof", que podria ajudar a restablir els viatges transfronterers, segons van dir funcionaris de la UE.

* El Canadà va dir que la decisió de Pfizer de tallar temporalment els enviaments d'algunes vacunes COVID-19 va ser lamentable, però que no hauria de complir el seu programa d'inoculació.

IMPACTE ECONOMMIC

* Els preus de les accions i del petroli van caure divendres pressionats per la intensificació dels bloquejos i les febles dades de vendes al detall als EUA, mentre que el dòlar estava en camí de publicar la setmana més forta en més de dos mesos. [MKTS / GLOB]

* Les vendes al detall als Estats Units van caure per tercer mes consecutiu al desembre, ja que les mesures renovades per frenar la propagació del COVID-19 van provocar pèrdues de llocs de treball, una altra prova que l'economia ferida va perdre una velocitat considerable a finals del 2020.

Seguir llegint

coronavirus

Retard de la UE en els esforços de vacunació

publicat

on

Penseu en això: el dia que el Regne Unit va anunciar que havia donat el coronavirus a 1.5 milions de ciutadans, hi havia alguns estats membres de la UE que encara no havien vacunat cap dels seus ciutadans, escriu Martin Banks.

Aquests van incloure els Països Baixos, que sempre han presumit del seu sistema sanitari, però la veïna Bèlgica també va coincidir gairebé amb els holandesos pel que fa al desplegament (o no) de la vacuna.

Sí, aquesta és la mateixa Bèlgica on realment es produeix la vacuna desenvolupada per Pfizer amb el seu soci alemany BioNTech, la primera vacuna homologada per al seu ús al món.

Desenes de milers de vacunes Pfizer han estat abocades a Puurs, una petita ciutat situada a la província belga d'Anvers.

Aquesta és la bona notícia.

La mala notícia és que gairebé ningú s'ha trobat davant dels ciutadans belgues.

El dia que el Regne Unit va dir que 1.5 milions de britànics havien tingut el cop de Pfizer, la petita Bèlgica encara havia de llançar formalment la seva campanya de vacunació.

Com va dir una vegada un columnista de diaris britànics: "No es podia inventar".

A diferència de molts dels "problemes" que han ocupat el nostre temps en els darrers anys (el Brexit, la crisi econòmica ...), aquest - la pandèmia - realment és important.

És, literalment, una qüestió de vida o mort i per això també importa la resposta.

Llavors, què passa exactament?

Bé, deixem-ho clar: el Regne Unit va sortir molt ràpidament de la vacuna per als seus habitants. El que també és dolorosament clar és que la UE - o, potser hauríem de dir que els seus estats membres (ara són 27 després de la retirada del Regne Unit, per no oblidar-ho) - ha estat dolorosament lenta en el seu desplegament.

Es podria argumentar que això es deu en part al fet que la UE 27 es va veure obligada a esperar a que l'Agència Europea del Medicament donés l'aprovació abans que es pogués iniciar cap llançament.

El recentment 'independent' Regne Unit té la seva pròpia autoritat d'autorització, com fan la majoria dels estats membres de la UE. Però com que ja no està lligada a la UE, el Regne Unit va poder aprovar la vacuna molt més ràpidament del que evidentment era l'EMA. Posteriorment, també va poder iniciar el llançament molt abans.

Però hi ha més que això. El Regne Unit, tot el que penseu del Brexit, ha fet una maleïda bona feina fins ara.

Fins i tot s’ha assenyalat a partir de la seva experiència en temps de guerra com a part de la seva determinació a vacunar el màxim de ciutadans amb una o més de les vacunes aprovades i el més aviat possible.

I Europa? Bé, fins ara, el rendiment dels estats membres de la UE ha estat lamentable en comparació.

Ara, l’EMA ha aprovat dues vacunes, la vacuna Pfizer BioNTech i una altra desenvolupada per Moderna.

Però milions de persones arreu d’Europa, inclosa la de Bèlgica, on es produeix el jab Pfizer, es queixen de la lentitud de la implantació. Imagineu el desgavellat que els belgues havien de ser veure com els paquets de la vacuna s’enviaven de la fàbrica flamenca i s’enviaven , a través del Canal de la Mànega, al Regne Unit mentre ells (els belgues) encara esperaven que un sol belga rebés un cop de puny.

La comissió europea es proposa afirmar que ha fet el seu granet de sorra a l’hora d’acordar els contractes amb empreses farmacèutiques com Pfizer i, més recentment, Moderna (amb més probabilitats de seguir-ho aviat).

Un portaveu de la comissió va dir a aquest lloc que havia "fet els tractes" i ara correspon als estats membres acordar amb cada empresa farmacèutica quantes vacunes volen i gestionar la distribució d'aquestes als seus pobles.

És, potser alguns argumenten, un punt raonable.

La salut pública és, al cap i a la fi, principalment una competència nacional. Però també és clar que la pandèmia COVID-19 ha provat els poders relativament limitats assignats a la Unió pel Tractat sobre el funcionament de la UE i el marc legal de 2013 per a les amenaces transfrontereres per a la salut.

Normalment, el "joc de les culpes" està en marxa, però el fet és que els 450 milions d'habitants d'Europa necessiten desesperadament saber que aquestes vacunes els estaran disponibles ràpidament.

Ara mateix, la Unió Europea i els seus estats membres estan molt avergonyits pel Regne Unit (i alguns altres països, com Israel) i han d’injectar amb urgència una urgència molt necessària en els seus esforços de desplegament de vacunes.

Si això és el que pot fer un país (el Regne Unit) quan ha sortit de les "restriccions" de la Unió Europea, realment us fa témer el futur de la UE.

Seguir llegint

coronavirus

El segon any de pandèmia "podria ser fins i tot més dur": l'OMS és Ryan

publicat

on

By

QUI
El segon any de la pandèmia COVID-19 pot ser més dur que el primer, donat que el nou coronavirus s'està estenent, especialment a l'hemisferi nord a mesura que circulen més variants infeccioses, va dir dimecres (13 de gener) l'Organització Mundial de la Salut (OMS), escriu Stephanie Nebehay a Ginebra i John Miller a Zuric.

"Anem a un segon any d'això, fins i tot podria ser més dur tenint en compte la dinàmica de transmissió i alguns dels problemes que estem veient", va dir Mike Ryan, el màxim responsable d'emergències de l'OMS, durant un acte a les xarxes socials.

El nombre mundial de morts s’acosta als 2 milions de persones des que va començar la pandèmia, amb 91.5 milions de persones infectades.

L'OMS, en la seva última actualització epidemiològica publicada durant la nit, va dir que després de dues setmanes de menys casos es van informar, la setmana passada es van informar d'uns cinc milions de casos nous, probablement el resultat d'una decadència de les defenses durant la temporada de vacances en què la gent i el virus - es van reunir.

“Certament, a l’hemisferi nord, sobretot a Europa i Amèrica del Nord, hem vist aquest tipus de tempesta perfecta de la temporada: fredor, gent que entra, augment de la barreja social i una combinació de factors que han impulsat una transmissió més gran a molts i molts països, ”, Va dir Ryan.

Maria Van Kerkhove, responsable tècnica de l'OMS de COVID-19, va advertir: "Després de les vacances, en alguns països la situació empitjorarà molt abans que millori".

Enmig de les creixents pors de la variant més contagiosa del coronavirus detectada per primera vegada a Gran Bretanya, però ara consolidada a tot el món, els governs de tota Europa van anunciar dimecres restriccions més estretes i més llargues del coronavirus.

Això inclou els requisits d’oficina a casa i el tancament de botigues a Suïssa, un ampli estat d’emergència italià COVID-19 i els esforços alemanys per reduir encara més els contactes entre persones culpables dels esforços fallits, fins ara, per controlar el coronavirus.

"Em preocupa que romandrem en aquest patró de pic i baix i pic i baix, i podrem fer-ho millor", va dir Van Kerkhove.

Va demanar mantenir el distanciament físic i va afegir: "Com més lluny, millor ... però assegureu-vos que mantingueu aquesta distància de la gent de fora de la vostra llar immediata".

Seguir llegint
anunci

Twitter

Facebook

Tendències