Connecteu-vos amb nosaltres

Corona virus

#EUPharmaceuticalStrategy: la Comissió Europea llança una consulta pública en línia

COMPARTIR:

publicat

on

La Comissió Europea ha llançat una consulta pública en línia sobre el Estratègia farmacèutica per a Europa. La consulta tindrà una durada de tres mesos i constarà de preguntes que se centraran en temes clau: autonomia estratègica i fabricació de medicaments, accés a medicaments assequibles, innovació i sostenibilitat ambiental i reptes de salut.

Els resultats de la consulta pública contribuiran a l'elaboració, a la tardor, de l'Estratègia Farmacèutica, que es preveu aprovar a finals d'any. L'estratègia té com a objectiu crear un sistema "a prova de futur" que aprofiti els beneficis de la digitalització i promogui la innovació, especialment en àrees de necessitats no satisfetes, com ara els antimicrobians, els medicaments per a nens i els medicaments per a malalties rares.

També pretén reduir la dependència de la UE de les importacions de tercers països. Reduirà l'impacte dels medicaments en el medi ambient i abordarà la resistència als antimicrobians. La crisi actual de la COVID-19 ha demostrat que la UE ha de garantir que els medicaments, incloses les vacunes, puguin estar disponibles en totes les circumstàncies.

La comissària de Salut i Seguretat Alimentària Stella Kyriakides (a la foto) va dir: "L'estratègia farmacèutica per a Europa és una pedra angular de la nostra política en l'àmbit de la salut durant els propers cinc anys, i aquesta és l'oportunitat per a totes les parts interessades d'ajudar-nos a donar-hi forma. Faig una crida a les associacions de pacients, la indústria, les administracions públiques, el món acadèmic i el públic en general perquè hi contribueixin. Amb aquesta estratègia, que presentaré a finals d'any, donarem resposta als reptes amplificats per la pandèmia de la COVID-19 i a totes les qüestions estructurals d'accés, assequibilitat i autonomia estratègica de la nostra Unió en matèria de medicaments. Hem de garantir que tots els pacients tinguin accés a una atenció òptima i medicaments assequibles. Junts marcarem la diferència".

Un comunicat de premsa és disponible en línia.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències