Connecteu-vos amb nosaltres

Economia

Commission llança #YouthEmploymentSupport: un pont cap a llocs de treball per a la propera generació

COMPARTIR:

publicat

on

La Comissió està aprofitant aquesta oportunitat per incorporar les transicions ecològiques i digitals a l'ADN de les polítiques de joventut i ocupació de la UE. Amb NextGenerationEU i el futur pressupost de la UE, la Comissió ja va proposar importants oportunitats de finançament de la UE per a l'ocupació juvenil. Ara correspon als Estats membres prioritzar aquestes inversions. S'han de gastar almenys 22 milions d'euros en suport a l'ocupació juvenil.

Valdis Dombrovskis, vicepresident executiu d'Una economia que funciona per a les persones, va dir: "És més important que mai que ajudem la propera generació d'europeus a prosperar i pujar a l'escala laboral, especialment en aquest moment de crisi. Proposem camins clars i concrets perquè els nostres joves tinguin les oportunitats professionals que es mereixen. Les propostes d'avui també estableixen el finançament de la UE disponible per ajudar els Estats membres a impulsar l'ocupació juvenil. Invertint en els joves d'avui, ajudarem a crear un mercat laboral competitiu, resilient i inclusiu per al demà".

El comissari d'Ocupació i Drets Socials, Nicolas Schmit, va dir: "Ara és el moment de dur a terme les reformes molt necessàries de les mesures de suport que oferim als joves. Els devem als milions de graduats i als que donen els seus primers passos al mercat laboral per mobilitzar tot el suport possible. Els nostres joves es mereixen les millors oportunitats possibles per desenvolupar tot el seu potencial".

Suport a l'ocupació juvenil: un pont cap a llocs de treball per a la propera generació

El paquet de suport a l'ocupació juvenil es basa en quatre eixos que, conjuntament, ofereixen un pont cap a llocs de treball per a la propera generació:

anunci
  • La UE va crear la Garantia Juvenil el 2013 i des de llavors ha construït ponts amb el mercat laboral per a uns 24 milions de joves. La proposta de la Comissió de recomanació del Consell sobre a Pont cap a la feina reforça la Garantia Juvenil i augmenta l'atenció als joves vulnerables a tota la UE, que ara cobreix persones d'entre 15 i 29 anys. La Recomanació manté el compromís que si t'apuntes a la Garantia Juvenil, rebràs una oferta d'ocupació, educació i aprenentatge. o formació en un termini de quatre mesos. Bridge to Jobs serà més inclusiu per evitar qualsevol forma de discriminació, amb una difusió més àmplia als grups més vulnerables, com ara els joves de minories racials i ètniques, els joves amb discapacitat o els joves que viuen en algunes zones rurals, remotes o urbanes desfavorides. . Enllaçarà amb les necessitats de les empreses, proporcionant les competències necessàries -en particular les de transició verda i digital- i cursos de preparació breus; i oferirà assessorament, orientació i tutoria a mida.
  •  La proposta de la Comissió de recomanació del Consell sobre l'educació i la formació professional pretén fer sistemes més moderns, atractius, flexibles i aptes per a l'economia digital i verda. L'educació i la formació professional més àgils i centrades en l'aprenent prepararan els joves per als seus primers llocs de treball i donaran a més oportunitats d'adults per millorar o canviar les seves carreres. Ajudarà els proveïdors d'educació i formació professional a convertir-se en centres d'excel·lència professional, alhora que donen suport a la diversitat i la inclusió.
  •  A renovat impuls per a l'aprenentatge beneficiarà tant als empresaris com als joves, afegint una mà d'obra qualificada a una àmplia gamma de sectors. L'Aliança Europea per a l'Aprenentatge ha posat a la seva disposició més de 900,000 oportunitats. L'Aliança renovada promourà coalicions nacionals, donarà suport a les pimes i reforçarà la implicació dels agents socials: sindicats i organitzacions d'empresaris. L'objectiu és mantenir l'oferta d'aprenentatge ara, ja que els aprenents que formem ara seran treballadors altament qualificats d'aquí a uns anys.
  •  Addicional mesures de suport a l'ocupació juvenil incloure incentius a l'ocupació i la creació d'empreses a curt termini, i la creació de capacitats, xarxes de joves emprenedors i centres de formació interempresarials a mitjà termini.

Podeu trobar més detalls sobre cadascuna d'aquestes mesures a la pàgina Q&A adjunt.

La Comissió insta els estats membres a augmentar el suport a l'ocupació juvenil fent ús del finançament important disponible sota NextGenerationEU i el futur pressupost de la UE. Per exemple, la UE pot ajudar a finançar:

  • Ajuts i préstecs per a la posada en marxa per a joves emprenedors, programes de mentoria i vivers d'empreses.
  • Bonificacions per a les pimes que contracten aprenents.
  • Sessions formatives per adquirir noves competències necessàries en el mercat laboral.
  • Creació de capacitats dels serveis públics d'ocupació.
  • Formació en gestió de carrera en l'educació formal.
  • Inversions en infraestructura i tecnologia d'aprenentatge digital.

Fons

Després de la crisi financera mundial del 2008, l'atur juvenil va augmentar del 16.0% el 2008 a un màxim del 24.4% el 2013. Les xifres van baixar des d'aleshores, amb mínims històrics del 14.9%, just abans de la pandèmia. No obstant això, l'atur juvenil s'ha mantingut sempre més del doble que l'atur general. Les últimes xifres mostren que l'atur juvenil es va situar en el 15.4% a la UE l'abril del 2020. Molts temen que hi hagi un augment just davant nostre.

Els estats membres disposen d'importants fons de la UE per implementar reformes impulsades per les iniciatives presentades avui. El Fons Social Europeu Plus serà un recurs financer clau de la UE per donar suport a la implementació de les mesures de suport a l'ocupació juvenil. Com a part del Pla de Recuperació per a Europa, el Mecanisme de Recuperació i Resiliència i REACT-EU oferiran suport financer addicional per a l'ocupació juvenil.

Més informació

Preguntes i respostes sobre el suport a l'ocupació juvenil: un pont cap a llocs de treball per a la propera generació

Fitxa de suport a l'ocupació juvenil

Comunicació "Suport a l'ocupació juvenil: un pont cap a l'ocupació per a la propera generació"

Proposta de la Comissió per a una recomanació del Consell sobre un pont cap a l'ocupació: reforç de la Garantia Juvenil

Proposta de la Comissió de Recomanació del Consell sobre Educació i Formació Professional

Fitxa informativa sobre Educació i Formació Professional

Seguir Valdis Dombrovskis i Nicolas Schmit a Twitter

Subscriviu-vos al correu electrònic gratuït de la Comissió Europea butlletí de notícies sobre ocupació, afers socials i inclusió

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències