Connecteu-vos amb nosaltres

Brexit

Brexit: la Comissió Europea dóna als participants del mercat 18 mesos per reduir la seva exposició a les operacions de compensació del Regne Unit

publicat

on

La Comissió Europea ha adoptat avui (21 de setembre) una decisió limitada en el termini de donar als participants del mercat financer 18 mesos per reduir la seva exposició a les contraparts centrals del Regne Unit (PCC). El termini és el senyal més clar que la UE té la intenció de traslladar el negoci de "compensació" fora de Londres i cap a la zona euro.

La mesura serà un cop dur a Londres, que és l’actual líder mundial en la neteja d’un negoci per valor de diversos milions. El London Clearing House (LCH) neteja gairebé un bilió d'euros de contractes denominats en euros al dia i representa les tres quartes parts del mercat mundial. La compensació ofereix una manera de mediar entre compradors i venedors, es creu que tenint un negoci de compensació més gran es redueixen els costos de les transaccions. Quan el Banc Central Europeu de Frankfurt va intentar insistir que tots els comerços amb euros es feien a l'interior de la zona euro, George Osborne, llavors canceller del Ministeri de Finances del Regne Unit, va desafiar amb èxit al Tribunal de Justícia Europeu.

En el passat, la Borsa de Londres va advertir que es podrien perdre fins a 83,000 llocs de treball si aquest negoci es traslladés a un altre lloc. També hi hauria influències en altres àrees, com ara la gestió de riscos i el compliment.

Una economia que funciona per a les persones El vicepresident executiu de Valdis Dombrovskis (a la foto) va dir: “Les cases de compensació o PCC tenen un paper sistèmic en el nostre sistema financer. Estem adoptant aquesta decisió per protegir la nostra estabilitat financera, que és una de les nostres prioritats clau. Aquesta decisió limitada en el temps té un fonament molt pràctic, ja que proporciona als participants del mercat de la UE el temps necessari per reduir les seves exposicions excessives a les contrapartides centrals del Regne Unit i a les contrapartides centralitzadores de la UE el temps per desenvolupar la seva capacitat de compensació. Com a resultat, les exposicions seran més equilibrades. És una qüestió d’estabilitat financera ”.

Fons

Una contrapartida central és una entitat que redueix el risc sistèmic i millora l'estabilitat financera en situar-se entre les dues contraparts en un contracte de derivats (és a dir, actuant com a comprador pel venedor i venedor pel comprador del risc). El propòsit principal d'una PCC és gestionar el risc que podria sorgir si una de les contraparts incompleix l'acord. La compensació central és clau per a l’estabilitat financera, mitigant el risc de crèdit per a les empreses financeres, reduint els riscos de contagi al sector financer i augmentant la transparència del mercat.

La forta dependència del sistema financer de la UE en els serveis prestats per les PCC amb seu al Regne Unit planteja qüestions importants relacionades amb l’estabilitat financera i requereix una reducció de les exposicions de la UE a aquestes infraestructures. En conseqüència, es recomana encaridament a la indústria que treballi junts en el desenvolupament d’estratègies que redueixin la seva dependència de les PCC del Regne Unit que són sistemàticament importants per a la Unió. L’1 de gener de 2021, el Regne Unit abandonarà el mercat únic.

La decisió d’equivalència temporal d’avui té com a objectiu protegir l’estabilitat financera a la UE i donar als participants del mercat el temps necessari per reduir la seva exposició a les contrapartides centrals del Regne Unit. Basant-se en una anàlisi realitzada amb el Banc Central Europeu, el Consell de Resolució Únic i les Autoritats de Supervisió Europea, la Comissió va identificar que podrien sorgir riscos d’estabilitat financera en l’àmbit de la compensació central de derivats a través de les PCC establertes al Regne Unit (PCC del Regne Unit) ) si hi hagués una interrupció sobtada dels serveis que ofereixen als participants del mercat de la UE.

Això es va abordar a la Comunicació de la Comissió de 9 de juliol de 2020, on es va recomanar als participants del mercat que es preparessin per a tots els escenaris, inclòs el que no hi haurà cap altra decisió d'equivalència en aquest àmbit.

Brexit

"Carnisseria del Brexit": els camions mariscs protesten a Londres pels retards en l'exportació

publicat

on

By

Més de 20 camions de marisc estacionats a les carreteres properes al parlament britànic i a la residència del primer ministre Boris Johnson a Downing Street per protestar contra la burocràcia post-Brexit que ha restringit les exportacions a la Unió Europea, escriure

Molts pescadors no han pogut exportar a la UE des que es van introduir certificats de captures, controls sanitaris i declaracions duaneres a principis d’aquest any, cosa que va endarrerir els lliuraments i va provocar que els compradors europeus els rebutgessin.

Camions amb consignes com ara "carnisseria del Brexit" i "un govern incompetent que destrueix la indústria del marisc" van aparcar a metres de l'oficina de Johnson Downing Street al centre de Londres. La policia demanava detalls als camioners.

"Creiem que el sistema podria col·lapsar potencialment", va dir Gary Hodgson, director de Venture Seafoods, que exporta crancs i llagostes vius i processats a la UE.

"El primer ministre Boris Johnson ha de ser honest amb nosaltres, amb ell mateix i amb el públic britànic sobre els problemes de la indústria", va dir a Reuters. Un operador, va dir, va necessitar 400 pàgines de documentació d’exportació la setmana passada per entrar a Europa.

David Rosie de la DR Collin & Son, que dóna feina a 200 persones, solia enviar un o dos camions per nit a França que portaven cranc viu, llamàntol i llagosta per valor d’uns 150,000 lliures (203,000 dòlars). Va dir que no havia exportat ni una caixa aquest any.

Els pescadors, va dir, "van perdre els seus mitjans de vida en un rellotge de rellotge" quan la Gran Bretanya va deixar l'òrbita de la UE la nit de Cap d'Any.

En virtut d’un acord assolit el mes passat, el comerç britànic amb la UE continua lliure d’aranzels i quotes. Però la creació d’una frontera duanera completa significa que cal revisar les mercaderies i emplenar els tràmits, trencant els sistemes de lliurament exprés.

La indústria càrnia britànica adverteix del caos fronterer perquè els retards detenen les exportacions

Utilitzant una frase que ha enfurismat a molts empresaris, Johnson va descriure els canvis com a "problemes dentals" i va dir que havien estat agreujats per la pandèmia COVID-19.

Johnson va dir que s'havia creat un fons addicional de 23 milions de lliures (31.24 milions de dòlars) per compensar les empreses que "sense culpa seva han experimentat retards burocràtics, dificultats per fer arribar els seus productes on hi ha un comprador genuí a l'altra banda del canal" .

El govern va dir que aquest efectiu addicional va suposar una inversió de 100 milions de lliures esterlines en la indústria durant els pròxims anys i gairebé 200 milions de lliures esterlines proporcionades al govern escocès per minimitzar les interrupcions.

El Departament de Medi Ambient, Alimentació i Afers Rurals de Gran Bretanya (Defra) va dir que, a més del suport financer, estava treballant amb la indústria i la UE per abordar problemes de documentació.

"La nostra prioritat és garantir que les mercaderies puguin continuar fluint sense problemes cap al mercat", va dir un portaveu del govern en un comunicat enviat per correu electrònic.

La pesca només aporta el 0.1% del PIB de Gran Bretanya si s’inclou el processament, però per a les comunitats costaneres és una línia de vida i una forma de vida tradicional.

L’associació Scotland Food & Drink afirma que els exportadors podrien perdre més d’un milió de lliures al dia.

Moltes de les comunitats costaneres van votar a favor del Brexit, però van dir que no esperaven aquest impacte.

Allan Miller, propietari d'AM Shellfish a Aberdeen, Escòcia, va dir que els temps per a les seves entregues de cranc marró viu, llagosta i gambes s'havien duplicat des de les 24 hores. Això va significar preus més baixos i alguns dels productes no van sobreviure, va dir.

“Parles de 48 a 50 hores. És una bogeria ”, va dir.

Seguir llegint

Brexit

Els pescadors escocesos desembarquen peixos a Dinamarca per evitar els tràmits posteriors al Brexit

publicat

on

By

Els pescadors escocesos han recorregut cada vegada més a les subhastes de peix a Dinamarca durant les dues primeres setmanes de l'any per evitar que els enviaments a la Unió Europea estiguin bloquejats per la burocràcia posterior al Brexit, escriu .

Una subhasta de peix a Hanstholm, a la costa oest de Dinamarca, ha venut fins ara 525 tones de peix procedent de vaixells pesquers escocesos, més del doble en comparació amb el mateix període de l'any passat.

"Hem tingut una gran quantitat de consultes de pescadors escocesos sobre el desembarcament de les seves captures a Hanstholm", va dir divendres (16 de gener) a Reuters Jesper Kongsted, que dirigeix ​​la subhasta. "Això és molt bo per al nostre negoci".

Algunes empreses pesqueres escoceses diuen que s’enfronten a la ruïna, ja que diversos països de la UE van rebutjar les exportacions del Regne Unit després que les noves demandes duaneres retardessin l’arribada dels seus productes frescos.

Com a resultat, els preus de les subhastes de peix a Escòcia van caure a principis d'any. Kongsted va dir que dos germans escocesos havien guanyat 300,000 corones daneses addicionals (48,788 dòlars) venent 22 tones de lluç a Hanstholm en lloc de fer-ho en una subhasta a Peterhead a Escòcia.

“La nostra indústria s’enfronta a pèrdues financeres en augment. Molts vaixells pesquers estan lligats al mur del moll ", va dir divendres Elspeth Macdonald, cap de la Federació de Pescadors d'Escòcia, en una carta al primer ministre Boris Johnson.

"Alguns fan ara un viatge d'anada i tornada de 72 hores per aterrar peix a Dinamarca, com l'única manera de garantir que les seves captures tindran un preu just i, de fet, trobaran el seu camí al mercat mentre siguin prou frescos per satisfer les demandes dels clients", va dir Macdonald .

La introducció de certificats sanitaris, declaracions duaneres i controls des que Gran Bretanya va abandonar el mercat únic de la UE a principis d'aquest any ha afectat els sistemes de lliurament d'algunes empreses pesqueres.

Aquesta setmana, alguns pescadors escocesos van amenaçar amb llençar mariscs podrits fora del parlament britànic a Londres.

(1 dòlar = 6.1490 corones daneses)

Seguir llegint

Brexit

El Regne Unit pot superar els problemes de la dentició de la pesca post-Brexit, diu el ministre

publicat

on

By

Gran Bretanya creu que pot resoldre els "problemes de dentició" posteriors al Brexit que han impedit als pescadors escocesos exportar mercaderies a la Unió Europea a causa de retards en la duana, va dir el ministre d'Alimentació i Medi Ambient, George Eustice (a la foto), escriu Kate Holton i Paul Sandle.

Alguns importadors de la UE han rebutjat les càrregues de camions de peix escocès des de l’1 de gener després de la necessitat de certificats de captures, controls sanitaris i declaracions d’exportació que van suposar que havien trigat massa a arribar, cosa que va enfadar els pescadors que s’enfronten a la ruïna financera si no es pot reprendre el comerç.

Eustice va dir al parlament que el seu personal havia mantingut reunions amb funcionaris holandesos, francesos i irlandesos per intentar "resoldre alguns d'aquests problemes de dentició".

"Només són problemes de dentició", va dir. "Quan la gent s'acostumi a fer servir els tràmits, els productes flueixen".

Eustice va dir que sense cap període de gràcia per introduir les regles, la indústria s’havia d’adaptar a elles en temps real, tractant qüestions com el color de tinta que es pot utilitzar per omplir els formularis. Va afegir que, mentre el govern estava pensant en compensar els sectors afectats pels canvis posteriors al Brexit, ara se centrava a solucionar els retards per als pescadors.

Els proveïdors de logística, que ara lluiten per lliurar mercaderies a temps, han dit que el canvi a la vida fora del mercat únic i la unió duanera és molt més significatiu i, tot i que els terminis de lliurament poden millorar, ara costarà més i trigarà més a exportar-se.

Per aconseguir productes frescos als mercats de la UE, ara els proveïdors de logística han de resumir la càrrega, donant codis de productes bàsics, tipus de producte, pes brut, el nombre de caixes i valor, a més d’altres detalls. Els errors poden significar retards més llargs i afecten els importadors francesos que també han estat afectats per la burocràcia.

Seguir llegint
anunci

Twitter

Facebook

Tendències