Connecteu-vos amb nosaltres

ciberespionatge

Els països de la UE posen a prova la seva capacitat de cooperació en cas d’atacs cibernètics

COMPARTIR:

publicat

on

Els estats membres de la UE, l'Agència Europea de Ciberseguretat (ENISA) i la Comissió Europea s'han reunit per provar i avaluar les seves capacitats de cooperació i resiliència en cas de crisi de ciberseguretat. L’exercici, organitzat pels Països Baixos amb el suport d’ENISA, és una fita clau per a la finalització dels procediments operatius rellevants. Aquests darrers es desenvolupen en el marc del Grup de cooperació NIS, sota el lideratge de França i Itàlia, i tenen com a objectiu un intercanvi d'informació més coordinat i una resposta als incidents entre les autoritats de la ciberseguretat de la UE.

A més, els estats membres, amb el suport d’ENISA, han llançat avui la xarxa d’organització d’enllaç de cibercrisis (CyCLONe) destinada a facilitar la cooperació en cas d’incidents cibernètics perjudicials.

El comissari del mercat interior, Thierry Breton, va dir: “La nova xarxa d’organització d’enllaços amb cibercrisis indica una vegada més una excel·lent cooperació entre els estats membres i les institucions de la UE per garantir que les nostres xarxes i sistemes crítics siguin cibersegurs. La ciberseguretat és una responsabilitat compartida i hauríem de treballar col·lectivament en la preparació i implementació de plans de resposta d'emergència ràpida, per exemple en cas d'un incident o crisi cibernètica a gran escala ".

El director executiu d'ENISA, Juhan Lepassaar, va afegir: "Les cibercrisis no tenen fronteres. L'Agència de Ciberseguretat de la UE es compromet a donar suport a la Unió en la seva resposta als incidents cibernètics. És important que les agències nacionals de ciberseguretat es reuneixin per coordinar la presa de decisions a tots els nivells. El grup CyCLONe aborda aquest enllaç que falta".

La xarxa CyCLONe garantirà que la informació flueixi de manera més eficient entre les diferents estructures de ciberseguretat dels estats membres i permetrà coordinar millor les estratègies de resposta nacionals i les avaluacions d’impacte. A més, l 'exercici organitzat fa un seguiment del Recomanació de la Comissió en un Resposta coordinada a incidents i crisis de ciberseguretat a gran escala (Pla) que es va adoptar el 2017.

Hi ha més informació disponible aquí Nota de premsa ENISA. Podeu trobar més informació sobre l’estratègia de ciberseguretat de la UE Q & A i això fullet.

anunci

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències