Connecteu-vos amb nosaltres

Conferència de Regions Perifèriques Marítimes d'Europa (CRPM)

La CRPM dóna la benvinguda a l’Estratègia d’energia renovable a l’altura i demana un enfocament territorial

publicat

on

La Conferència de Regions Marítimes Perifèriques (CRPM) dóna la benvinguda a l’Estratègia d’energia renovable en alta mar de la Comissió Europea: un pas endavant molt necessari per aprofitar el potencial inexplotat del mar, però subratlla que l’estratègia només tindrà èxit si es basa en els punts forts, l’experiència i l’experiència. de regions.

El sector offshore renovable és clau per assolir una Europa neutral en el clima i per impulsar la competitivitat i la recuperació econòmica de les regions, tant marítimes com interiors. La CRPM acull amb satisfacció l’enfocament holístic de l’Estratègia d’energia renovable offshore de la UE, que reconeix que el desenvolupament i el desplegament d’energies renovables offshore poden beneficiar un gran nombre de regions i territoris i proporcionar una transició justa i una diversificació econòmica. La CRPM, però, subratlla que la implicació de les autoritats regionals, així com els mitjans financers i polítics adequats i el reconeixement de les seves especificitats, són claus per garantir una transició energètica justa per a tothom, tal com s’afirma en la seva política recent adoptada posició política.

La CRPM es complau que l'estratègia reconegui la necessitat de tenir solucions a mida en funció de la maduresa tecnològica i les especificitats de les conques marines. Un enfocament basat en el lloc serà crucial per garantir el potencial de totes les conques marines i de totes les regions. El vicepresident de la CRPM de Clima i Energia, Richard Sjölund, va dir: "L'estratègia no ha d'oblidar de promoure una transició equilibrada que garanteixi l'accés a l'energia neta a totes les regions i als seus ciutadans. La cooperació transfronterera i la coordinació transfronterera de les conques marines amb països no pertanyents a la UE seran claus per assolir els objectius de l’Estratègia i del Tracte Verd Europeu. "

La CRPM celebra la inclusió de les autoritats regionals al Fòrum Industrial d'Energies Netes per a les Energies Renovables, però demana que sigui un motor per al canvi i no només un fòrum de discussió. La secretària general de la CRPM, Eleni Marianou, va dir: "L'estratègia és un bon punt de partida per aprofitar el potencial de les regions membres de la CRPM que des de fa temps han estat pioneres en el desenvolupament d'energies renovables marines. La CRPM espera que s'escolti la seva veu i experiència i que el Fòrum Industrial d'Energies Netes sobre Renovables serveixi per a aquest propòsit ".

@CPMR_Europe

La Conferència de Regions Marítimes Perifèriques (CRPM) representa més de 150 autoritats regionals de 24 països de tota Europa i més enllà. Organitzada en 6 comissions geogràfiques, la CRPM treballa per garantir un desenvolupament territorial equilibrat al centre de la Unió Europea i les seves polítiques.

Conferència de Regions Perifèriques Marítimes d'Europa (CRPM)

El comissari Sinkevičius afronta les amenaces ambientals a la regió del Bàltic

publicat

on

Avui (28 de setembre), el comissari de Medi Ambient, Oceans i Pesca, Virginijus Sinkevičius, organitza una conferència d'alt nivell 'Our Baltic' per fer front a les amenaces ambientals a la regió del Bàltic. La conferència se centrarà en la manera de reduir la pressió sobre el mar Bàltic i augmentar els compromisos existents per protegir-lo, així com emprendre noves accions per fer front a aquests problemes.

El comissari Sinkevičius va dir: "Cal actuar al Bàltic per millorar el seu estat i preservar la seva biodiversitat. És per això que vaig prendre la iniciativa de posar a la taula els responsables de la presa de decisions i veure com podem reduir la contaminació i les escombraries, promoure una pesca sostenible i implementar un enfocament comú per reduir les aportacions de nutrients. Espero les nostres discussions durant aquest esdeveniment d’alt nivell ”.

Les amenaces més predominants al mar Bàltic provenen de l'excés de nutrients que condueixen a l'eutrofització, una alta pressió pesquera sobre algunes poblacions del passat, escombraries marines, contaminants i contaminants, inclosos els productes farmacèutics. Tindrà com a objectiu traduir les ambicions de la Comissió definides al Acord Verd Europeu, El Biodiversitat i Farm to Fork Estratègies en mesures europees concretes per a conques marines específiques. L'esdeveniment combinarà una sessió ministerial d'alt nivell i debats amb les parts interessades. Els ministres de Medi Ambient, Agricultura i Pesca dels vuit estats membres de la UE a la regió (Dinamarca, Estònia, Finlàndia, Alemanya, Letònia, Lituània, Polònia i Suècia) també signaran una declaració ministerial que es basarà en la reforçada aplicació de la legislació existent de la UE a aquests països i es comprometen a assolir nous objectius acordats en les noves estratègies de la UE.

Podeu seguir l'esdeveniment en línia aquí. La versió més recent del programa i més detalls estan disponibles a lloc web.

Seguir llegint

Conferència de Regions Perifèriques Marítimes d'Europa (CRPM)

La Comissió aprova un pla maltès de 720,000 € per donar suport als pescadors #BluefinTuna

publicat

on

La Comissió Europea ha aprovat un esquema maltès de 720,000 euros per donar suport als pescadors de tonyina vermella autònoms afectats pel brot de coronavirus. El pla es va aprovar en virtut de les ajudes estatals Marc temporal. El suport públic es concretarà en subvencions directes. L’ajut es calcularà en funció de la quota assignada pel Departament de Pesca i Aqüicultura als pescadors de tonyina vermella el 2020.

L’objectiu del programa és compensar la caiguda del preu de la tonyina vermella al mercat i, per tant, ajudar a aquells pescadors a continuar les seves activitats després del brot. La Comissió va trobar que l'esquema maltès s'ajusta a les condicions establertes en el marc temporal. En particular, les subvencions no superaran els 120,000 € per beneficiari. La Comissió va concloure que la mesura és necessària, adequada i proporcionada per solucionar una greu pertorbació de l’economia d’un estat membre, d’acord amb l’article 107 (3) (b) del TFUE i les condicions establertes en el marc temporal.

Sobre aquesta base, la Comissió va aprovar la mesura d'acord amb les normes d'ajuda estatal de la UE. Es pot trobar més informació sobre el Marc temporal i altres accions de la Comissió per abordar l'impacte econòmic de la pandèmia de coronavirus. aquí. La versió no confidencial de la decisió estarà disponible amb el número de cas SA.57984 del document Registre d'ajudes estatals sobre la Comissió competència Un cop s'hagi resolt algun problema de confidencialitat.

Seguir llegint

Conferència de Regions Perifèriques Marítimes d'Europa (CRPM)

Què hi haurà de futur per al futur dels oceans: la UE llança una consulta sobre #InternationalOceanGovernance

publicat

on

La UE ha posat en marxa una consulta dirigida avaluar les necessitats de desenvolupament i les opcions per a la web Agenda internacional de governança oceànica de la UE. L’alt representant / vicepresident, Josep Borrell, va dir: “La protecció dels nostres oceans és un repte global que requereix una resposta col·lectiva. La Unió Europea està fent la seva part i està disposada a fer-ne més. Estem decidits a continuar complint la nostra responsabilitat envers els nostres ciutadans i a treballar amb socis d’arreu del món. Tots volem oceans sostenibles i sans i que millorin el seu govern. ”

El comissari de Medi Ambient, Oceans i Pesca, Virginijus Sinkevičius, va afegir: “La UE està plenament compromesa amb la promoció de la governança oceànica. Som un soci fiable per enfortir el marc internacional, un dels principals donants en la construcció de capacitats, un ferm defensor de la ciència oceànica i un soci comercial per a una "economia blava" sostenible. Aquesta consulta ajudarà la UE a liderar la consecució dels objectius globals de sostenibilitat de l'oceà ".

La consulta té com a objectiu identificar les accions rellevants a la llum dels reptes i oportunitats actuals per aconseguir objectius globals de sostenibilitat per als oceans, en particular en suport al Acord Verd Europeu i l’objectiu de desenvolupament sostenible sobre els oceans (SDG14) en el marc de l’Agenda 2030.

Seguir llegint
anunci

Facebook

Twitter

Tendències