Connecteu-vos amb nosaltres

Conferència de Regions Perifèriques Marítimes d'Europa (CRPM)

La CRPM dóna la benvinguda a l’Estratègia d’energia renovable a l’altura i demana un enfocament territorial

COMPARTIR:

publicat

on

La Conferència de Regions Marítimes Perifèriques (CRPM) dóna la benvinguda a l’Estratègia d’energia renovable en alta mar de la Comissió Europea: un pas endavant molt necessari per aprofitar el potencial inexplotat del mar, però subratlla que l’estratègia només tindrà èxit si es basa en els punts forts, l’experiència i l’experiència. de regions.

El sector offshore renovable és clau per assolir una Europa neutral en el clima i per impulsar la competitivitat i la recuperació econòmica de les regions, tant marítimes com interiors. La CRPM acull amb satisfacció l’enfocament holístic de l’Estratègia d’energia renovable offshore de la UE, que reconeix que el desenvolupament i el desplegament d’energies renovables offshore poden beneficiar un gran nombre de regions i territoris i proporcionar una transició justa i una diversificació econòmica. La CRPM, però, subratlla que la implicació de les autoritats regionals, així com els mitjans financers i polítics adequats i el reconeixement de les seves especificitats, són claus per garantir una transició energètica justa per a tothom, tal com s’afirma en la seva política recent adoptada posició política.

La CRPM es complau que l'estratègia reconegui la necessitat de tenir solucions a mida en funció de la maduresa tecnològica i les especificitats de les conques marines. Un enfocament basat en el lloc serà crucial per garantir el potencial de totes les conques marines i de totes les regions. El vicepresident de la CRPM de Clima i Energia, Richard Sjölund, va dir: "L'estratègia no ha d'oblidar de promoure una transició equilibrada que garanteixi l'accés a l'energia neta a totes les regions i als seus ciutadans. La cooperació transfronterera i la coordinació transfronterera de les conques marines amb països no pertanyents a la UE seran claus per assolir els objectius de l’Estratègia i del Tracte Verd Europeu. "

La CRPM celebra la inclusió de les autoritats regionals al Fòrum Industrial d'Energies Netes per a les Energies Renovables, però demana que sigui un motor per al canvi i no només un fòrum de discussió. La secretària general de la CRPM, Eleni Marianou, va dir: "L'estratègia és un bon punt de partida per aprofitar el potencial de les regions membres de la CRPM que des de fa temps han estat pioneres en el desenvolupament d'energies renovables marines. La CRPM espera que s'escolti la seva veu i experiència i que el Fòrum Industrial d'Energies Netes sobre Renovables serveixi per a aquest propòsit ".

@CPMR_Europa

La Conferència de Regions Marítimes Perifèriques (CRPM) representa més de 150 autoritats regionals de 24 països de tota Europa i més enllà. Organitzada en 6 comissions geogràfiques, la CRPM treballa per garantir un desenvolupament territorial equilibrat al centre de la Unió Europea i les seves polítiques.

anunci

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències