Connecteu-vos amb nosaltres

economia digital

#DigitalServicesAct, #DigitalMarketsAct: és hora que la nostra democràcia es posi al dia amb la tecnologia, diu Margrethe Vestager al plenari del CESE

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

Les properes iniciatives de la Comissió Europea per regular els mercats i serveis digitals garantiran que els proveïdors assumeixin la responsabilitat dels serveis que ofereixen i que els gegants digitals no imposin les seves pròpies normes als mercats europeus, va dir la vicepresidenta executiva de la Comissió, Margrethe Vestager.

La Llei de serveis digitals de la Comissió Europea i la Llei de mercats digitals, que s’espera que es publiquin en breu, ajudaran la democràcia europea a posar-se al dia amb els darrers vint anys de desenvolupament digital, definint com s’haurien de proporcionar els serveis digitals i funcionar els mercats digitals, va dir ahir Vestager (3). Desembre) al ple del Comitè Econòmic i Social Europeu durant un debat sobre Una Europa apta per a l’era digital.

La presidenta del CESE, Christa Schweng, ha subratllat que la transició digital ha esdevingut més important que mai com un dels dos blocs bàsics de la recuperació d'Europa de la crisi del COVID-19, juntament amb la transició verda.

anunci

El president del CESE va citar un estudi recent que estimava que el 2030 la contribució acumulativa del PIB addicional de les noves tecnologies digitals podria ascendir a 2.2 bilions d’euros a la UE, l’equivalent al PIB combinat d’Espanya i els Països Baixos per al 2019.

Schweng va dir: "Necessitem un enfocament europeu centrat en l'humà de la digitalització. Sense la confiança dels ciutadans i les empreses no podrem aprofitar les oportunitats que ofereix la digitalització. Per a això, és important construir un Dataspace europeu autèntic on les nostres dades estan protegides i es garanteix la privadesa i l'autodeterminació. També hem de construir la sobirania tecnològica de la UE mantenint el comerç digital mundial ".

Vestager va esbossar els elements clau de l’estratègia digital de la Comissió, el seu enfocament a aprofitar la inversió privada, la seva dependència d’iniciatives estrella (en competències digitals, serveis públics digitals i ciberseguretat) i la construcció i desplegament de capacitats digitals.

anunci

"Ara la llei de serveis digitals s'assegurarà que els proveïdors de serveis digitals assumeixin la responsabilitat i siguin responsables dels serveis que proporcionen i que es pugui reconstruir la confiança", va dir Vestager. "El problema en línia del contingut il·legal i dels productes que no compleixen les regles que tenim per als productes físics són els dos. S'han de corregir tots dos i s'han de corregir a escala europea".

"La llei sobre els mercats digitals", va continuar remarcant, "dirà a les empreses gegants: és més que benvingut fer negocis a Europa, és més que benvingut a tenir èxit, però hi ha una llista de coses a fer i no fer" Quan arribeu a aquesta posició de porter perquè hi hagi una competència justa i serveixi als consumidors de la millor manera possible. El punt fonamental aquí és que el mercat ens ha de servir com a consumidors i que volem una tecnologia en la qual puguem confiar de debò. "

Stefano Mallia, president del Grup d'Empresaris del CESE, va dir: "Els empresaris europeus recolzen fermament l'objectiu clau de restaurar la sobirania digital d'Europa. Tenim la ferma opinió que invertir en digitalització és la millor manera de sortir de la UE i els seus estats membres de les dificultats econòmiques actuals, recolzar la recuperació i crear nous llocs de treball ".

Va expressar el suport de la comunitat empresarial per l'objectiu de la Comissió d'inversió anual de més de 20 milions d'euros en IA durant la propera dècada i va citar un estudi recent publicat de McKinsey que demostra que, tot i que només una quarta part de les empreses a nivell mundial estan informant de l'impacte de l'ús de la IA, aquest impacte sembla provenir principalment de la generació de nous ingressos en lloc de la reducció de costos, una troballa que val la pena explorar en les converses entre la Comissió, els empresaris i els sindicats.

Oliver Röpke, president del Grup de Treballadors del CESE, va dir: "Com a representants dels treballadors, estem convençuts que la digitalització és una oportunitat més enllà de la pandèmia actual per tenir millors llocs de treball i condicions de treball. No obstant això, són necessàries normes clares i justes per evitar la digitalització plataformes per evitar la legislació i crear una versió de telèfon intel·ligent de 19th capitalisme del segle. Per garantir que puguem treure profit de l'enorme potencial de la digitalització, hem d'implicar plenament els agents socials a través d'un marc clar amb els drets d'informació, consulta i participació dels treballadors consagrats a tots els nivells ".

També va dir que trobar formes justes i efectives de gravar l’economia digital era un pla fonamental per garantir una redistribució adequada de la riquesa a mesura que es desenvolupaven les noves tecnologies i s’estenia la robotització.

Seamus Boland, president del grup EESC Diversity Europe Group, va destacar que la pandèmia havia revelat i precipitat la digitalització de les nostres vides i, al mateix temps, va posar de manifest la situació de les persones que no sabien utilitzar la tecnologia.

"La digitalització s'ha de completar d'una manera justa i que comporti tothom", va dir. "Crec fermament que Europa gestionarà amb èxit la transformació a l'era digital si basem-nos en els nostres punts forts i en els nostres valors. Totes les mirades estan posades a Europa per liderar aquest camí, de manera que la normativa de la UE es converteixi en l'estàndard mundial. Així ho és no només per fer que “Europa s’adapti a l’era digital”, sinó que també faci que l’era digital s’adapti a Europa i al món ”.

economia digital

La Comissió proposa un camí cap a la dècada digital per aconseguir la transformació digital de la UE el 2030

publicat

on

El 15 de setembre, la Comissió va proposar un camí cap a la dècada digital, un pla concret per aconseguir la transformació digital de la nostra societat i economia per al 2030. La proposta de camí cap a la dècada digital es traduirà les ambicions digitals de la UE per al 2030 en un mecanisme de lliurament concret. Establirà un marc de governança basat en un mecanisme de cooperació anual amb els estats membres per arribar al 2030 Objectius de la dècada digital a nivell de la Unió en les àrees de competències digitals, infraestructures digitals, digitalització d’empreses i serveis públics. També pretén identificar i implementar projectes digitals a gran escala que impliquin la Comissió i els estats membres. La pandèmia va destacar el paper central que juga la tecnologia digital en la construcció d’un futur pròsper i sostenible. En particular, la crisi va exposar una divisió entre les empreses amb capacitat digital i les que encara no han adoptat solucions digitals i va posar de manifest la bretxa entre zones urbanes, rurals i remotes ben connectades. La digitalització ofereix moltes oportunitats noves al mercat europeu, on més de 500,000 vacants per a ciberseguretat i experts en dades van quedar sense cobrir el 2020. En línia amb els valors europeus, el camí cap a la dècada digital hauria de reforçar el nostre lideratge digital i promoure polítiques digitals centrades en els humans i sostenibles apoderar els ciutadans i les empreses. Hi ha més informació disponible el comunicat de premsa, Q & A full de dades. L'adreça sobre l'estat de la unió del president von der Leyen també està disponible online.

anunci

Seguir llegint

economia digital

Euro digital: la Comissió celebra el llançament del projecte de l'euro digital per part del BCE

publicat

on

La Comissió celebra la decisió del Consell de Govern del Banc Central Europeu (BCE) de posar en marxa el projecte de l'euro digital i iniciar la seva fase d'investigació. Aquesta fase examinarà diverses opcions de disseny, requisits dels usuaris i com els intermediaris financers podrien proporcionar serveis basats en un euro digital. L’euro digital, una forma digital de diners dels bancs centrals, oferiria més opcions als consumidors i empreses en situacions en què no es pugui utilitzar efectiu físic. Donaria suport a un sector de pagaments ben integrat per donar resposta a les noves necessitats de pagament a Europa.

Tenint en compte la digitalització, els canvis ràpids en el panorama dels pagaments i l’aparició dels actius criptogràfics, l’euro digital seria un complement a l’efectiu, que hauria de romandre àmpliament disponible i usable. Donaria suport a diversos objectius polítics establerts a la Comissió més àmplia finances digitals i estratègies de pagaments al detall que inclouen la digitalització de l'economia europea, augmenten el paper internacional de l'euro i donen suport a l'autonomia estratègica oberta de la UE. Basant-se en la cooperació tècnica amb el BCE iniciada al gener, la Comissió continuarà treballant estretament amb el BCE i les institucions de la UE durant tota la fase d’investigació per analitzar i provar les diverses opcions de disseny amb vista als objectius de la política.

anunci

Seguir llegint

economia digital

Es llança un nou recurs digital per donar suport a la salut, l’atenció social i la innovació del sector

publicat

on

Aconseguir la innovació és un nou recurs desenvolupat per Life Sciences Hub Wales per informar i orientar aquells que treballen en la indústria, la salut i la innovació en atenció social. Resumeix la investigació clau, proporciona informació crítica i ofereix noves perspectives dels líders de pensament intersectorials.

Aquest nou recurs digital revisa la riquesa de coneixement disponible sobre innovació en salut i atenció social per dotar a aquells que ho necessiten de la informació més rellevant i important. Life Sciences Hub Wales ha treballat estretament amb col·laboradors que abasten salut, indústria, acadèmia i atenció social.

Molts grups d’interès perceben la innovació com a essencial per catalitzar els canvis a tot el sistema i modificar la diferència entre pacients i persones. Una enquesta recent encarregada per Life Sciences Hub Wales per a Beaufort Research va trobar que el 97% de l'atenció sanitària i social considerava que la innovació era molt important, juntament amb el 91% de la indústria.

anunci

Tot i això, les barreres poden dificultar la innovació, inclosa la manca de llenguatge comú, recursos i compromís entre sectors. Life Sciences Hub Wales ha creat el recurs Achieving Innovation per ajudar a afrontar aquests reptes, identificant solucions i respostes basades en l'evidència per ajudar a navegar per l'ecosistema de la innovació i protegir els nostres sistemes d'assistència sanitària i social.

El recurs s’ha d’actualitzar regularment amb material nou i es llança amb:

Cari-Anne Quinn, CEO de Life Sciences Hub Wales, va dir: "Aquest nou recurs pot jugar un paper clau en ajudar els grups d'interès de totes les procedències a navegar pels ecosistemes de salut i assistència social a Gal·les i més enllà. Els innovadors tenen la clau per a la transformació a gran escala de la salut, l'atenció i el benestar a Gal·les i aquest recurs els ajudarà a aconseguir-ho ".

anunci

Eluned Morgan, ministre de Sanitat i Serveis Socials, va dir: “La innovació juga un paper fonamental per donar suport als nostres sectors de salut i assistència social a Gal·les per oferir noves idees i tecnologies en col·laboració amb la indústria. Dono la benvinguda a Life Sciences Hub Wales, el nou recurs "Aconseguir innovació" com a eina clau per als innovadors que treballen per superar reptes reals i captar noves oportunitats apassionants. Quan vam establir i finançar Life Science Hub Wales, la innovació era el centre del seu ethos; aquest ethos ha jugat un paper clau en la nostra recuperació i resposta a l’impacte de COVID-19 ”.

El doctor Chris Subbe, consultor de medicina aguda, respiratòria i d'atenció crítica a la Junta de Salut de la Universitat Betsi Cadwaladr i professor clínic sènior a la Universitat de Bangor, va dir: “Estava encantat de contribuir al recurs Achieving Innovation explorant la importància de fer de la innovació un hàbit quotidià.

En aquest moment de pressions excepcionals sobre la nostra capacitat per proporcionar una atenció de qualitat, hem de trobar maneres de desenvolupar talent i idees des d’on vinguin. Aquest nou recurs hauria de capacitar els innovadors multidisciplinaris de la indústria i de l’àmbit sanitari amb la informació, el context i el llenguatge necessaris. "

Darren Hughes, director de la Confederació del NHS de Gal·les, va dir: "Donem la benvinguda al nou recurs Achieving Innovation del Life Sciences Hub Wales, ja que hem vist l'impacte de la innovació i la transformació de serveis en resposta a la pandèmia Covid-19. El recurs dóna suport a una comprensió més profunda de la innovació i complementa el nostre informe de diverses agències elaborat per la Universitat de Swansea, L’informe d’estudi d’innovació i transformació del NHS Wales COVID-19, que parteix d’una àmplia base d’evidències d’experiències del personal de tot el NHS de Gal·les, examinant per què i com van innovar i examinant recomanacions pràctiques per impulsar aquesta agenda.

"En iniciar la recuperació, és imprescindible aprofitar l'oportunitat de millorar la prestació del servei, l'eficiència, els resultats dels pacients, el benestar del personal i fomentar una cultura d'aprenentatge i compartir bones pràctiques a través de les fronteres organitzatives".

El recurs arriba en un moment apassionant per a la innovació a Gal·les, amb el llançament de les acadèmies d’aprenentatge intensiu a principis del 2021. Aquestes primeres acadèmies del món, que ofereixen cursos impartits centrats en la innovació, investigació i assessorament a mida, són les primeres del món. serveis, amb Life Sciences Hub Wales donant suport a socis rellevants.

Si voleu explorar el recurs Achieving Innovation, clica aquí

Sobre Life Sciences Hub Wales

Life Sciences Hub Wales té com a objectiu convertir Gal·les en el lloc preferit per a la innovació en salut, atenció i benestar. Ajudem a avançar en la innovació i a crear una col·laboració significativa entre la indústria, la salut, l’atenció social, el govern i les organitzacions de recerca.

Volem ajudar a transformar tant la salut com el benestar econòmic de la nació:

  • Accelerar el desenvolupament i l'adopció de solucions innovadores que donin suport a les necessitats de salut i atenció social de Gal·les, i;
  • col·laborar amb la indústria per avançar en la millora econòmica en el sector de les ciències de la vida i impulsar el creixement empresarial i l'ocupació a Gal·les.

Ho fem treballant estretament amb companys de salut i assistència social per entendre els reptes i les pressions que pot afrontar una organització. Un cop identificats, després treballem amb la indústria per ajudar a obtenir i donar suport al desenvolupament de solucions innovadores per respondre amb agilitat a aquests reptes.

El nostre equip ofereix assessorament, senyalització i suport a mida per accelerar tots els viatges d’innovació, ja sigui donant suport a un metge amb una idea brillant o a una organització multinacional de ciències de la vida.

Life Sciences Hub Wales ajuda a catalitzar el canvi a tot el sistema convocant i orquestrant un ecosistema d’innovació intersectorial. Aquestes connexions ens permeten crear valuoses oportunitats de connexió i de treball en xarxa.

Per obtenir més informació, feu clic aquí.

Sobre el recurs per assolir la innovació

El recurs es llança amb:

  • Vuit idees per aconseguir la innovació- article que recopila idees i temes clau de tot el recurs.
  • directori resumint el suport i les organitzacions disponibles a Gal·les.
  • A revisió narrativa d’evidències d’innovació i literatura.
  • A revisió de la política de l'enfocament del govern gal·lès sobre la innovació.
  • blocs escrit per líders de tota la salut, indústria i atenció social centrats en la innovació.
  • Podcasts on els líders de pensament debaten sobre els reptes i les oportunitats de la innovació.

Referència de l'enquesta:

"Una enquesta recent encarregada per Life Sciences Hub Wales per a Beaufort Research va trobar que el 97% de l'atenció sanitària i social considerava que la innovació era molt important, juntament amb el 91% de la indústria ".

Beaufort Research va rebre l’encàrrec de Life Sciences Hub Wales de realitzar una enquesta anònima sobre les percepcions intersectorials de les parts interessades al voltant de l’organització i del sector més ampli de les ciències de la vida a principis de 2021. Això es va emprendre per ajudar a informar la futura direcció estratègica de Life Sciences Hub Wales.

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències