Connecteu-vos amb nosaltres

Defensa

La presidència del Consell i el Parlament Europeu arriben a un acord provisional sobre l'eliminació de contingut terrorista en línia

publicat

on

La UE treballa per evitar que els terroristes facin servir Internet per radicalitzar, reclutar i incitar a la violència. Avui (10 de desembre), la Presidència del Consell i el Parlament Europeu han arribat a un acord provisional sobre un projecte de reglament sobre la difusió de contingut terrorista en línia.

L'objectiu de la legislació és eliminar ràpidament el contingut terrorista en línia i establir un instrument comú per a tots els estats membres a aquest efecte. Les normes proposades s’aplicaran als proveïdors de serveis d’allotjament que ofereixen serveis a la UE, tinguin o no el seu establiment principal als estats membres. La cooperació voluntària amb aquestes empreses continuarà, però la legislació proporcionarà eines addicionals perquè els estats membres puguin aplicar la retirada ràpida del contingut terrorista quan sigui necessari. L’esborrany de legislació preveu un abast clar i una definició uniforme clara del contingut terrorista per tal de respectar plenament els drets fonamentals protegits en l’ordenament jurídic de la UE i, en particular, els garantits a la Carta de Drets Fonamentals de la UE.

Ordres de retirada

Les autoritats competents dels estats membres podran emetre ordres d’eliminació als proveïdors de serveis, eliminar el contingut terrorista o inhabilitar-ne l’accés a tots els estats membres. Els proveïdors de serveis hauran d’eliminar o desactivar l’accés al contingut en un termini d’una hora. Les autoritats competents dels estats membres on s’estableix el proveïdor de serveis reben el dret d’examinar les ordres de retirada emeses per altres estats membres.

Es facilitarà la cooperació amb els proveïdors de serveis mitjançant l’establiment de punts de contacte per facilitar el tractament de les ordres de retirada.

Correspondrà als estats membres establir les normes sobre sancions en cas d’incompliment de la legislació.

Mesures específiques per part dels proveïdors de serveis

Els proveïdors de serveis d’allotjament exposats a contingut terrorista hauran de prendre mesures específiques per fer front a l’ús indegut dels seus serveis i protegir els seus serveis contra la difusió de contingut terrorista. L'esborrany del reglament és molt clar que la decisió sobre l'elecció de les mesures correspon al proveïdor de serveis d'allotjament.

Els proveïdors de serveis que hagin actuat contra la difusió de contingut terrorista en un any determinat hauran de fer públics informes de transparència sobre les accions realitzades durant aquest període.

Les normes proposades també garanteixen que es respectin els drets dels usuaris i empreses normals, inclosa la llibertat d’expressió i informació i la llibertat d’empresa. Això inclou solucions efectives tant per als usuaris el contingut dels quals s'hagi eliminat com per als proveïdors de serveis que presentin una reclamació.

Fons

Aquesta proposta va ser presentada per la Comissió Europea el 12 de setembre de 2018, després d’una convocatòria dels líders de la UE el juny d’aquest mateix any.

La proposta es basa en el treball del Fòrum d'Internet de la UE, llançat el desembre de 2015 com a marc de cooperació voluntària entre els estats membres i representants de les principals empreses d'Internet per detectar i abordar contingut terrorista en línia. La cooperació a través d’aquest fòrum no ha estat suficient per abordar el problema i, l’1 de març de 2018, la Comissió va adoptar una recomanació sobre mesures per combatre eficaçment el contingut il·legal en línia.

Resposta a l'amenaça terrorista i els atacs terroristes recents a Europa (informació general)

coronavirus

Inicials vacunes contra DOD COVID-19 en curs a tota la regió d’USEUCOM

publicat

on

La ronda inicial de vacunacions contra el COVID-19 està en curs
per al personal amb prioritat del Departament de Defensa (DOD) que serveix a la Àrea de responsabilitat del Comandament Europeu dels EUA (USEUCOM).

El programa de vacunació contra DOD va començar a Europa el 28 de desembre, quan es va celebrar el Moderna
es va administrar vacuna a treballadors sanitaris que servien a tres exèrcits dels EUA
instal·lacions de tractament mèdic ubicades a Baviera.

Tres centres mèdics de DOD al Regne Unit també van començar a donar el
vacuna als pacients aquesta setmana. Instal·lacions mèdiques DOD addicionals a Alemanya
i el Regne Unit està previst que comenci a inocular personal
setmana. La setmana vinent hi haurà clíniques DOD a Itàlia, Espanya, Bèlgica i Portugal
previst rebre el primer enviament de la vacuna.

Aquesta fase inicial de distribució de vacunes a la regió USEUCOM és una
primer pas important cap al pla general de DOD que anima a tot el personal
vacunar-se.

"La vacunació de tothom ens permet tornar, essencialment, a un sentit
de normalitat en termes de com interactuem els uns amb els altres ", va dir el brig.
Mark Thompson, comandant general del Comandament Regional de Salut d'Europa.

Thompson va dir que la fase inicial trigarà aproximadament un mes a completar-se perquè
del període de temps de 28 dies entre la primera i la segona dosi de Moderna
vacuna.

Per més informació, consulteu la pàgina web de distribució de vacunes COVID-19 d’USEUCOM

Quant a USEUCOM

El Comandament Europeu dels Estats Units (USEUCOM) és responsable de les operacions militars dels EUA
a tot Europa, parts d’Àsia i Orient Mitjà, l’Àrtic i l’Atlàntic
Oceà. USEUCOM està format per més de 64,000 militars i civils
personal i treballa estretament amb els aliats i socis de l’OTAN. L'ordre és
un dels dos comandaments de combatents geogràfics desplegats cap als Estats Units a la seu central
a Stuttgart, Alemanya. Per obtenir més informació sobre USEUCOM, feu clic aquí.

Seguir llegint

coronavirus

Distribució de vacunes USEUCOM COVID-19

publicat

on

Les instal·lacions de tractament mèdic a Europa rebran l’enviament inicial de la vacuna COVID-19 a 28 ubicacions de nou països de l’àrea de responsabilitat de l’USEUCOM a partir d’aquesta setmana. Les dosis inicials de la vacuna s’administraran d’acord amb el pla de distribució de vacunes basat en la fase del Departament de Defensa (DoD) per vacunar el personal militar i civil dels EUA en un ordre prioritari.

Després de la distribució inicial i a mesura que hi hagi més vacunes disponibles, hi haurà personal addicional que tindrà accés a la vacuna. "Tot i que la velocitat amb què es va desenvolupar aquesta vacuna no té precedents, la investigació exhaustiva que demostra la seva seguretat i eficàcia és convincent", va dir el capità de la Marina dels Estats Units. Mark Kobelja, cirurgià general d’USEUCOM. "Animo a tot el personal elegible a rebre aquesta vacuna quan s'ofereixi".

Les autoritats sanitàries fomenten la continuïtat de l’adhesió de tothom als requisits de protecció de la salut per portar màscares adequades, practicar el distanciament físic, rentar-se les mans i una restricció adequada del moviment de conformitat amb les normes de DoD i de la nació d’acollida. Es pot trobar la informació més recent de l’USEUCOM sobre COVID-19 i el pla de distribució de vacunes trobat aquí.

Quant a USEUCOM

El Comandament Europeu dels Estats Units (USEUCOM) és responsable de les operacions militars nord-americanes a tota Europa, parts d’Àsia i Orient Mitjà, l’Àrtic i l’Atlàntic. USEUCOM està format per més de 64,000 militars i civils i treballa estretament amb aliats i socis de l'OTAN. El comandament és un dels dos comandaments de combatents geogràfics desplegats cap als Estats Units amb seu a Stuttgart, Alemanya. Per obtenir més informació sobre USEUCOM, feu clic aquí.

Seguir llegint

Crim

Les institucions europees d’auditoria comparteixen la seva tasca sobre ciberseguretat

publicat

on

Com que el nivell d’amenaça per al ciberdelinqüència i els ciberatacs ha anat augmentant en els darrers anys, els auditors de tota la Unió Europea han prestat una atenció creixent a la resistència dels sistemes d’informació crítics i de les infraestructures digitals. El Compendi d’Auditoria sobre ciberseguretat, publicat avui pel Comitè de contacte de les institucions d’auditoria suprema de la UE (EFS), proporciona una visió general de la seva tasca d’auditoria rellevant en aquest camp.

Els incidents cibernètics poden ser intencionals o no intencionals i abasten des de la divulgació accidental d’informació fins a atacs a empreses i infraestructures crítiques, el robatori de dades personals o fins i tot la interferència en processos democràtics, incloses les eleccions, i campanyes generals de desinformació per influir en els debats públics. La ciberseguretat ja era fonamental per a les nostres societats abans que COVID-19 arribés. Però les conseqüències de la pandèmia que enfrontem agreujaran encara més les ciberamenaces. Moltes activitats empresarials i serveis públics han passat de les oficines físiques al teletreball, mentre que les "notícies falses" i les teories de la conspiració s'han estès més que mai.

Protegir els sistemes d'informació crítics i les infraestructures digitals contra els ciberatacs s'ha convertit en un repte estratègic cada vegada més gran per a la UE i els seus estats membres. La qüestió ja no és si es produiran ciberatacs, sinó com i quan es produiran. Això ens concerneix a tots: particulars, empreses i autoritats públiques.

“La crisi del COVID-19 ha estat posant a prova el teixit econòmic i social de les nostres societats. Atesa la nostra dependència de les tecnologies de la informació, una "cibercrisi" podria resultar ser la següent pandèmia ", va dir el president del Tribunal de Comptes Europeu (CEA), Klaus-Heiner Lehne. “La recerca de l’autonomia digital i l’enfrontament als reptes que plantegen les ciberamenaces i les campanyes de desinformació externa, sens dubte, continuaran formant part de la nostra vida quotidiana i romandran a l’agenda política en la propera dècada. Per tant, és essencial donar a conèixer les recents troballes d'auditoria sobre ciberseguretat a tots els estats membres de la UE ".

Per tant, les EFS europees han adaptat la seva tasca d'auditoria sobre ciberseguretat recentment, amb especial atenció a la protecció de dades, la preparació del sistema per als ciberatacs i la protecció dels sistemes essencials de serveis públics. Això s’ha d’establir en un context en què la UE pretén convertir-se en l’entorn digital més segur del món. De fet, la Comissió Europea i l’alt representant de la Unió per a afers exteriors i política de seguretat, de fet, acaben de presentar-ne un de nou Estratègia de ciberseguretat de la UE, que té com a objectiu reforçar la resistència col·lectiva d’Europa contra les ciberamenaces.

El Compendi publicat el 17 de desembre proporciona informació de fons sobre ciberseguretat, principals iniciatives estratègiques i bases legals rellevants a la UE. També il·lustra els principals reptes a què s’enfronten la UE i els seus estats membres, com ara les amenaces als drets dels ciutadans de la UE per un ús indegut de les dades personals, el risc per a les institucions de no poder oferir serveis públics essencials o enfrontar-se a un rendiment limitat després dels ciberatacs.

El Compendi parteix dels resultats de les auditories realitzades per la CEA i les EFS de dotze estats membres de la UE: Dinamarca, Estònia, Irlanda, França, Letònia, Lituània, Hongria, Països Baixos, Polònia, Portugal, Finlàndia i Suècia.

Fons

Aquesta auditoria Compendi és un producte de la cooperació entre les EFS de la UE i els seus estats membres en el marc del comitè de contacte de la UE. Està dissenyat per ser una font d'informació per a tothom interessat en aquest important camp polític. Actualment està disponible en anglès a la UE Web del comitè de contacte, i més tard estarà disponible en altres idiomes de la UE.

Aquesta és la tercera edició de l'Auditoria del Comitè de Contacte Compendi. La primera edició a L'atur juvenil i la integració dels joves al mercat laboral es va publicar el juny de 2018. El segon a La salut pública a la UE es va emetre el desembre de 2019.

El Comitè de contacte és una assemblea autònoma, independent i no política dels caps de les EFS de la UE i dels seus estats membres. Proporciona un fòrum per debatre i tractar qüestions d’interès comú relacionades amb la UE. En reforçar el diàleg i la cooperació entre els seus membres, el comitè de contacte contribueix a una auditoria externa eficaç i independent de les polítiques i programes de la UE

Seguir llegint
anunci

Twitter

Facebook

Tendències