Connecteu-vos amb nosaltres

medi ambient

El pla d’inversions a Europa recolza la construcció i explotació de nous parcs eòlics a Portugal

publicat

on

El Banc Europeu d’Inversions (BEI) subministrarà 65 milions d’euros a EDP Renováveis ​​SA (EDPR) per finançar la construcció i explotació de dos parcs eòlics terrestres als districtes portuguesos de Coimbra i Guarda. La contribució del BEI està avalada per una garantia proporcionada pel Fons Europeu d'Inversions Estratègiques (EFSI), el pilar principal del pla d’inversions per a Europa. Es preveu que els parcs eòlics tinguin una capacitat total de 125 MW i creen aproximadament 560 llocs de treball durant la fase de construcció del projecte.

Un cop operatius, els parcs eòlics contribuiran a que Portugal compleixi els seus objectius del pla energètic i climàtic, així com l'objectiu vinculant de la Comissió de tenir almenys el 32% del consum final d'energia procedent de fonts renovables per al 2030.

El comissari d'Economia, Paolo Gentiloni, va dir: "Aquest acord entre el BEI i EDP Renováveis, recolzat pel Pla d'inversions per a Europa, és un guanyador tant per al clima com per a l'economia. El finançament, recolzat pel Fons Europeu d’Inversions Estratègiques, finançarà nous parcs eòlics terrestres a l’oest i el nord de Portugal, ajudant el país a assolir els seus ambiciosos objectius del pla energètic i climàtic i creant nous llocs de treball en el procés. ”

El Pla d'inversió per a Europa fins ara ha mobilitzat 535 milions d’euros d’inversió a tota la UE, dels quals el 16% per a projectes relacionats amb l’energia. El comunicat de premsa està disponible aquí.

medi ambient

Els Estats Units tornen a unir-se a l'Acord de París - Declaració del vicepresident executiu Frans Timmermans i de l'alt representant / vicepresident Josep Borrell

publicat

on

"La Unió Europea celebra la decisió del president Biden que els Estats Units tornin a unir-se a l'Acord de París sobre el canvi climàtic. Estem desitjant que els Estats Units tinguin de nou al nostre costat per liderar els esforços mundials per combatre la crisi climàtica. El clima la crisi és el repte decisiu del nostre temps i només es pot afrontar combinant totes les nostres forces: l'acció climàtica és la nostra responsabilitat global col·lectiva.

"La Conferència de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic (COP26) a Glasgow aquest novembre serà un moment crucial per augmentar l'ambició mundial i utilitzarem les properes reunions del G7 i del G20 per aconseguir-ho. Estem convençuts que si tots els països s'uneixen a una carrera mundial a zero emissions, guanyarà tot el planeta ".

Seguir llegint

medi ambient

Assolir els objectius de l'Acord de París

publicat

on

“Per impulsar el canvi sistèmic cap a una veritable circularitat, la regulació i l'acció han de basar-se en la ciència i els fets. Assolir els objectius de l’Acord de París i assolir la neutralitat del carboni per al 2050 requereix una revisió de la manera d’utilitzar l’energia i els recursos naturals i de com som capaços de crear una economia circular avui en dia, com a empreses, com a governs, com a persones ” escriu el productor finlandès d’envasos alimentaris Huhtamaki, president i director general Charles Héaulmé.

“Això no passarà per si sol. La innovació, la inversió i el compromís polític són claus per fer realitat l’economia circular. També hem de fomentar una nova cultura de la cooperació, on les millors solucions siguin les principals.

Charles Héaulmé, president i conseller delegat del productor finlandès d’envasos alimentaris Huhtamaki

Charles Héaulmé, president i conseller delegat del productor finlandès d’envasos alimentaris Huhtamaki

Per a la indústria, el disseny per a la circularitat continua sent un repte seriós, especialment quan existeixen llacunes estructurals, com ara la manca d’infraestructures comunes. Això és particularment cert per al sector de l’envasament i fer front a aquestes llacunes ha de començar amb el reconeixement de la necessitat d’una transició sistèmica d’un enfocament lineal a un circular, on els productes no només són reciclables sinó que en realitat són reciclats. Com que aquest canvi de paradigma afecta tots els sectors i els àmbits de les polítiques, hem d’unir esforços per desenvolupar i proporcionar les solucions més efectives juntes, a Europa i a nivell mundial.

No és una tasca fàcil. Per tenir èxit, hem d’assegurar-nos que el que fem es basa en la ciència i els fets. Un bon exemple és la qüestió dels residus plàstics, que és un greu problema ambiental a tot el món. El plàstic és crucial per a tants productes i aplicacions essencials, com ara en medicina, però la seva longevitat comporta desafiaments en l’etapa d’eliminació de residus. Com a resultat, veiem com molts governs aborden la situació aplicant prohibicions ràpides per a determinats productes d’un sol ús que contenen plàstic.

Però, en realitat, el plàstic és crucial per al nostre món quan s’utilitza de la manera correcta: el que estem tractant són els fracassos molt visibles en la gestió al final de la vida útil dels productes fabricats amb plàstic. Es tractaria millor mitjançant un esforç combinat d’innovació material i una gestió eficient del final de la vida útil. Per tant, en lloc de concentrar-nos en la vida útil d’un producte, hauríem d’estar més atents a què estan fets aquests productes i a com es poden reciclar i reutilitzar els materials. Tampoc no hem de tenir por de reconèixer que el que funciona en un país o regió del món pot no funcionar immediatament en un altre. Hi ha diferències entre països que reflecteixen la mida, la densitat de població, les infraestructures reals i els nivells de desenvolupament econòmic.

Aquest enfocament en els materials és, creiem fermament, una part crucial de l’equació per al canvi sistèmic. Per a les empreses, la innovació és la clau per desbloquejar les solucions sostenibles i competitives necessàries per crear una economia circular per als materials que s’utilitzen per fabricar envasos, reduir la nostra petjada de carboni i garantir l’eficiència dels recursos.

Tot i que hem de ser audaços en la nostra visió i establir objectius clars cap a on volem anar, també hem de recordar que molta innovació és incremental i que la innovació pertorbadora requereix sovint temps i inversions importants. Quan busquem les solucions més ambicioses i viables pel medi ambient, hem de tenir en compte tot el cicle de vida dels productes i crear models de negoci circulars que garanteixin un ús òptim dels nostres recursos globals mantenint un alt nivell de satisfacció del client.

Al principi, veiem quatre elements clau per impulsar el canvi necessari:

Una revolució de les infraestructures
Hem d’entendre on hi ha mancances en la infraestructura actual de cada país relacionades amb la circularitat, com ara l’etiquetatge i recollida de residus, i la gestió del final de la vida útil, i després introduir polítiques i mecanismes per solucionar aquestes mancances i proporcionar sistemes de gestió i reciclatge de residus que compleixin necessitats del 21st  segle. Els càrrecs per materials poden resultar ser bons incentius, però també hauríem de considerar una major responsabilitat del productor i noves formes de propietat dels materials.

Potenciar la innovació transformadora

Hem de garantir que les polítiques recolzin la innovació continuada i la sostenibilitat competitiva creant un marc que ofereixi incentius per a la innovació que ens ajudin a aconseguir el Tracte Verd. En lloc de triar els guanyadors, els responsables polítics haurien d’establir indicacions clares per augmentar l’eficiència i reduir el carboni. En utilitzar Life Cycle Thinking per avaluar l’impacte real de les propostes legislatives i legislatives, els responsables polítics també poden ajudar a integrar el disseny de polítiques centrades en els resultats.

Incentivar els consumidors al canvi

Els models de negoci circulars haurien d’incentivar els consumidors a reutilitzar, reparar i reciclar, per exemple, assegurant que fer-ho els ofereix productes i serveis de millor qualitat. A més, l’educació i la inspiració són eines poderoses que els responsables polítics i les empreses haurien d’utilitzar per acabar amb les escombraries i la contaminació.

Elaboració de polítiques dirigides per la ciència

En garantir que els fets i les proves són la base del comportament, la presa de decisions i la regulació del consumidor, és molt més probable que obtinguem els millors resultats ambientals. Creiem fermament que cal una regulació fonamentada en evidències i fets científics, que doni suport i estimuli la innovació

Si volem tenir èxit, hem de ser pragmàtics i treballar junts, agnòstics de tecnologia, material o sector. Cap organització ho pot fer sola. Hem de treballar els uns amb els altres a través de la cadena de valor i mirar quines accions es requereixen a cada regió o país per permetre un ús eficient del material i garantir que les solucions al final de la vida no només siguin assolibles, sinó el que és més important, que siguin sostenibles. Hauríem de crear condicions generals perquè floreixin les empreses circulars, de manera que mirar innecessàriament cada indústria i crear regles per sector (ja sigui per a embalatges, peces de vehicles o electrònica, per exemple) sigui innecessari.

La qüestió no es tracta d’un ús individual o d’un ús múltiple, sinó de matèries primeres. Per fer un canvi realment sistèmic, hem de mantenir la mirada en el panorama general. Hem de basar-nos en la ciència i l'experiència d'aquells que, treballant junts, poden marcar la diferència.

Ara és el moment del canvi. La indústria i els responsables polítics s’han d’ajuntar per construir les plataformes que permetin treballar tant en cadena de valor com en cadena de valor; i que estan lligats a ells mateixos a les organitzacions i mecanismes establerts pels responsables polítics. Mitjançant l’ús de la ciència, la innovació i la inversió en una associació publicoprivada, podem oferir les millors solucions a les persones i al planeta a partir d’avui.

Charles Héaulmé
President i conseller delegat
Huhtamaki

Seguir llegint

Biodiversitat

Audiència pública sobre el vincle entre la pèrdua de biodiversitat i les pandèmies com COVID-19 

publicat

on

Avui (2030 de gener) se celebrarà l'audiència del Parlament sobre "Afrontar la sisena extinció massiva i augmentar el risc de pandèmia: quin paper té per a l'Estratègia de la UE sobre biodiversitat per al 14".

Organitzada pel Comitè de Medi Ambient, Salut Pública i Seguretat Alimentària, l’audiència abordarà la pèrdua de biodiversitat i fins a quin punt això augmenta el risc de pandèmies a causa del canvi en l’ús del sòl, el canvi climàtic i el comerç de fauna salvatge. Es debatrà sobre el paper que podria tenir l’Estratègia de biodiversitat de la UE per al 2030 en la lluita contra la pèrdua de biodiversitat i en l’increment del compromís de la UE i el global amb la biodiversitat.

La plataforma intergovernamental sobre serveis de biodiversitat i ecosistemes, la secretària executiva, la Dra. Anne Larigauderie, i el director executiu de l'Agència Europea de Medi Ambient, el Dr. Hans Bruyninckx, obriran l'audiència pública.

El programa detallat està disponible aquí.

Podeu seguir l’audiència en directe aquí a partir de les 9h d'avui.

Estratègia de la UE sobre biodiversitat per al 2030

Dijous a la tarda, els membres debatran l’esborrany d’informe del ponent César Luena (S&D, ES) que respon al Estratègia de biodiversitat de la Comissió per al 2030 i acull amb satisfacció el nivell d’ambició de l’estratègia. L'esborrany de l'informe subratlla que s'han de tractar tots els principals motors directes del canvi de natura i expressa la seva preocupació per la degradació del sòl, l'impacte del canvi climàtic i la disminució del nombre de pol·linitzadors. També aborda les qüestions del finançament, la transversalitat i el marc de governança per a la biodiversitat, demana un programa Erasmus ecològic centrat en la restauració i la conservació i posa l'accent en la necessitat d'accions internacionals, inclosa la governança dels oceans.

Podeu seguir la reunió del comitè en directe aquí a partir de les 13h15.

Més informació 

Seguir llegint
anunci

Twitter

Facebook

Tendències