Connecteu-vos amb nosaltres

EU

la medicina personalitzada: Una força imparable per a la bona

COMPARTIR:

publicat

on

DefiniensBigDataMedicine01By Director executiu de l'Aliança Europea per a la Medicina Personalitzada (EAPM) Denis Horgan

Molts grups d'interès creuen que la medicina personalitzada és el camí a seguir en una Unió Europea amb una població d'envelliment de 500 milions.

Es tracta de pacients potencials distribuïts en 28 estats membres i aquest mètode innovador i innovador de tractament d’individus, basat en gran mesura en la seva composició genètica específica, s’està expandint ràpidament, impossible d’aturar i promet vides més llargues i millors. 

Si s’implementa correctament en sistemes sanitaris, també estalviarà diners alhora que fomentarà la inversió a escala paneuropea. La indústria farmacèutica és un soci clau. Es proposa produir medicaments que facin la feina per a la qual van ser creats alhora que minimitzen els efectes secundaris, sovint un equilibri complicat. 

I, tot i que un model únic per a tots funciona en molts casos (la majoria de nosaltres obtenim els resultats desitjats d’analgèsics sense recepta, per exemple), hi ha altres escenaris en què no i no pot. Pharma ha de reaccionar davant d'això, així com el fet que les malalties rares es descobreixen regularment i els futurs assaigs clínics hauran de dur-se a terme en grups molt més reduïts i dispersos geogràficament. Quan es tracta de tractament de línies de lletra i prescripció de medicaments, la farmacocinètica avui pot proporcionar al clínic informació addicional sobre la probabilitat que els individus amb característiques genètiques compartides tinguin una resposta terapèutica o desenvolupin efectes secundaris. 

Ofereix els beneficis d'un tractament més eficaç i oportú. I condueix a un millor ús dels medicaments, atès que només es prescriurà el medicament o el tractament els pacients amb més probabilitat de beneficiar-se. 

Però la medicina personalitzada no és només donar el tractament adequat al pacient adequat en el moment adequat; també es tracta de comunicar i potenciar el pacient. Això permet que el pacient estigui involucrat estretament en qualsevol decisió sobre la seva salut, ja sigui en la medicina adequada pel que fa als seus respectius estils de vida o en la consciència sobre els possibles efectes secundaris o definits. 

anunci

Essencialment, cobreix molt més que el diagnòstic i el tractament de pacients, però de manera individual i eficaç. El pacient modern vol ser informat de forma transparent, sense patrons i clar sobre les seves opcions. 

L'Aliança per a Medicina Personalitzada (EAPM), amb seu a Brussel·les, considera que una de les millors maneres d'aconseguir-ho és mitjançant la inversió en una millor educació. Això donaria als metges les eines adequades per tractar i informar els seus pacients i donar-los una millor comprensió de les necessitats dels seus pacients. 

Però també es tracta de la col·laboració i els usos dels anomenats Big Data: al laboratori i més enllà. En els últims deu anys, la seqüenciació genètica d’última generació juntament amb les tecnologies de la informació i les comunicacions ha canviat la forma en què els biòlegs i els genètics fan referència a la seva ciència. Les dades produïdes requereixen analitzar habilitats computacionals sofisticades. I, si bé la bioinformàtica és ara una disciplina ben desenvolupada, es necessita un nou conjunt d’habilitats per navegar per les masses de dades generades. 

És evident que es necessita més col·laboració entre les indústries de les TIC i les ciències de la vida per crear solucions que els biòlegs i els científics puguin utilitzar. També és vital que els clínics de primera línia donin informació als investigadors i altres persones que treballen en el sector farmacèutic i això hauria de tenir un nivell molt superior al que és el cas actual. 

En aquesta era del Big Data, és cert que la medicina personalitzada proporcionarà els seus beneficis mitjançant una major participació dels pacients en la presa de decisions sobre el tractament i la gestió de la salut. És evident que no es pot esperar que els professionals sanitaris i els de tots els altres sectors, inclosos els fabricants, s’adaptin a les noves formes d’abordar els pacients i afrontar les noves tecnologies sense treballar junts. Mentrestant, per als pacients, es tracta d’accés. Accés a tractaments i medicaments, accés a assaigs clínics, accés a informació més (i més clara), accés a persones que prenen decisions i legisladors per tenir la possibilitat de fer sentir la seva veu i entendre les seves necessitats. 

El pacient actual vol participar en la codecisió, posseir (i tenir accés sense reserves) les seves pròpies dades mèdiques. I són més que capaços de fer preguntes, fins i tot desafiar i participar activament en les decisions sobre la seva condició, tenint en compte les seves pròpies circumstàncies i estil de vida. Mentrestant, s’espera que els metges prenguin decisions sobre la base de les millors proves disponibles quant als costos i beneficis relatius dels diferents tractaments, suposant que en saben i els entenen. 

Però és vital que tinguin en compte les opinions del pacient. En un món en què la presa de decisions dels pacients està influint cada vegada més amb la informació disponible en línia, continua essent el cas que un metge és una font fiable de coneixement i assessorament, i aquest ha de tenir en compte la persona que en sap més sobre la seva estil de vida que ningú: el pacient. La comunicació entre totes les parts interessades en l’àmbit de la salut ajuda a empoderar els nostres metges i infermeres que tindran una major capacitat per empoderar els seus pacients, per ajudar-los a prendre decisions més efectives. 

Per exemple, és molt important tenir una clara comprensió de la sensibilitat dels pacients a la informació sobre beneficis versus risc i crear una interacció significativa a partir d’ella. En general, els medicaments convencionals han de basar-se en la informació adequada del pacient per utilitzar-los de manera segura i eficaç. Els pacients han de saber com prendre els medicaments, quan i amb quina freqüència, a més de ser capaços de reconèixer qualsevol efecte secundari. Aquest és també el cas quan es tracta de medicaments personalitzats, però la necessitat d’entendre’n la naturalesa especial li dóna una importància afegida. 

Els pacients han de comprendre plenament la probabilitat de beneficis o danys, mentre que la informació eficaç i entenedora sobre els medicaments és un requisit previ per al que hauria de ser una associació en la presa de medicaments, que permet que el pacient i el professional arribin a un acord sobre els seus medicaments. La informació verbal sol ser el mètode preferit pels pacients, però la informació escrita és sens dubte una còpia de seguretat important. Idealment, els dos mètodes haurien de ser complementaris i actuar en tàndem. 

L’adhesió, per descomptat, sempre ha estat i continua sent un problema. Però és un problema bidireccional i no només culpa del pacient. Sí, actualment hi ha caixes de píndoles portables i “intel·ligents” per recordar al pacient a casa que s’ha d’adherir al seu règim de medicaments, però sovint no n’hi ha prou; també s’ha de donar suport als pacients mitjançant una transferència eficaç de coneixement. Les coses canvien ràpidament. El cost de la seqüenciació genètica completa ha caigut en els darrers temps i ara és inferior a 1,000 euros. Cada dia es coneix cada vegada més l’opció d’utilitzar la genètica per estratificar els medicaments. El gat està fora de la bossa i no es tornarà a posar. 

Per tant, correspon a totes les parts interessades (ja siguin metges, investigadors, acadèmics, reguladors, pacients, contribuents i, per descomptat, indústria) adonar-se que és molt més important el diàleg i la col·laboració transversals. 

Això resultarà en una millor comprensió de la disciplina dels altres i permetrà desenvolupar sinergies més eficaces i modernes, en benefici dels pacients europeus no només en aquesta generació, sinó per a molts més per venir. És cert que la indústria farmacèutica té un paper clau a jugar en la recerca d’una Europa més sana.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències