Connecteu-vos amb nosaltres

EU

Conferència de medicina personalitzada emblemàtica sota la presidència de Luxemburg

COMPARTIR:

publicat

on

DefiniensBigDataMedicine01A càrrec del director executiu de l'Aliança Europea per a la Medicina Personalitzada (EAPM) Denis Horgan

La setmana passada, el primer de juliol, Luxemburg va assumir la presidència rotatòria de la Unió Europea. Encès 8 juliol, tindrà lloc una conferència d’alt nivell sobre medicina personalitzada. Aquest és un dels elements claus de la presidència, que s’allarga fins al 31 desembre.

L’EAPM (l’Aliança Europea per a la Medicina Personalitzada), amb seu a Brussel·les, ha estat fonamental per posar la medicina personalitzada al mapa polític i els resultats de la conferència acabaran per arribar a les conclusions del Consell de Luxemburg el desembre d’aquest any.

Es relaciona perfectament amb l’agenda “SMART” d’EAPM, que significa Estats junts i regions junts, i és clar que les nacions més petites d’Europa tenen un paper desproporcionadament important en la facilitació de la medicina personalitzada, sobretot perquè són més probables cooperar per agrupar recursos.

La ministra de Salut de Luxemburg, Lydia Mutsch, que assistirà a la reunió, va dir a la conferència d'EAPM al juny que: "L'apassionant camp de la medicina personalitzada és, i hauria de ser, tot sobre els pacients. Ofereix l’oportunitat que es vegin no només com a receptors passius d’atenció, sinó com a participants, socis i fins i tot guies en la seva pròpia atenció sanitària.

"La implicació dels pacients en la presa de decisions relacionades amb el tractament s'ajusta al creixent reconeixement del seu dret a l'autonomia i autodeterminació. Perquè la medicina personalitzada assoleixi tot el seu potencial, entre moltes coses, necessita pacients compromesos i informats que s’animin a discutir diverses opcions de tractament, les possibles conseqüències d’aquestes opcions i després arribar a una determinació informada sobre la millor acció ”.

El ministre va assenyalar que l'èxit de la medicina personalitzada en el seu conjunt requerirà nivells més elevats d'alfabetització sanitària entre els pacients i la població en general.

anunci

També hi ha una clara necessitat de preparació i habilitats actualitzades entre els professionals de la salut, va dir. Això permetrà als professionals de primera línia interactuar més estretament amb els pacients sobre els problemes i les opcions de tractament.

Tant Luxemburg com EAPM creuen que és necessari formular una estratègia, amb els pacients al centre i que impliqui als responsables de la presa de decisions de la UE en l’àmbit de la salut pública, per permetre a la UE i als estats membres contribuir a integrar la medicina personalitzada a la pràctica clínica, tot permetent molt -Més accés per als pacients.

El 8 juliol , a la ciutat de Luxemburg, té com a objectiu avaluar i abordar els obstacles a la integració de la medicina personalitzada als sistemes sanitaris europeus, identificar les millors pràctiques i el valor afegit que pot aportar aquest enfocament i esbossar els beneficis potencials que podria tenir un enfocament de la medicina personalitzada la salut pública i el seu impacte en la formulació de polítiques a la UE.

És evident que la medicina personalitzada té un gran potencial per millorar la salut de molts pacients i per garantir millors resultats. Tot i això, actualment, la seva integració a la pràctica clínica està resultant difícil atesa les nombroses barreres que existeixen.

Partint de la base que aquesta nova i apassionant forma de tractament compleix el principi de la UE d’accés universal i igualitari a una atenció sanitària d’alta qualitat, és clar que s’ha de posar a disposició de molts més ciutadans del que és ara.

La medicina personalitzada és el centre del debat social. Les iniciatives recents al Regne Unit i als Estats Units han posat en relleu aquest mètode innovador de diagnòstic i tractament de pacients, alhora que han demostrat que és necessari construir marcs que permetin el tractament adequat al pacient adequat en el moment adequat.

A més, facilitar un tractament millor dirigit i més rendible, a un potencial de 500 milions de pacients en 28 estats membres, està en línia amb l'estratègia Horitzó 2020 i els objectius de la Comissió Juncker.

No es pot negar que la ciència ha conduït a grans avenços en la comprensió del paper de la genòmica en les malalties, en el descobriment de biomarcadors, en el desenvolupament de nous mètodes estadístics i en la invenció d’eines dinàmiques per recollir l’eficàcia i la seguretat del món real. dades. L'Aliança amb seu a Brussel·les ha treballat dur per reunir les parts interessades per trobar un camí a través del laberint legislatiu que envolta aquestes qüestions.

Luxemburg i EAPM creuen que és hora que es apliquin normes clares i harmonitzades aplicades a tota la Unió Europea, que imposen una revisió més rigorosa, però amb estàndards d’evidència clínica que equilibren el perfil risc-benefici amb el grau d’innovació.

A més, es necessita una major col·laboració entre fabricants farmacèutics i de diagnòstic. Això s’ha de basar en una comprensió mútua més profunda de les diferents línies de temps i cicles de desenvolupament, de les vies reguladores i de reemborsament i dels mercats i clients.

Mentrestant, s’estan descobrint cada vegada més malalties rares i els pacients que les tenen han de tenir tant dret a nous fàrmacs com a tractament d’alta qualitat.

El desenvolupament de la medicina personalitzada requereix, per tant, d’assajos clínics internacionals complexos que impliquin poblacions de pacients altament seleccionats, la recopilació de material biològic humà i l’ús de grans bases de dades per a la bioinformàtica.

Els investigadors europeus es beneficiarien d'infraestructures de recerca capaces de suportar grans plataformes de selecció per identificar la població objectiu, així com eines informàtiques rellevants com ara la simulació o les decisions assistides per ordinador.

I no oblidem les dificultats que tenen molts pacients per participar en assaigs clínics de qualsevol mida. Molts pateixen problemes de transport i de costos, no només transfronterers, sinó sovint dins d'un Estat membre, això és si fins i tot s'assabenten que són elegibles en primer lloc.

En altres llocs, el futur dels medicaments personalitzats requereix avenços en l’avaluació de les tecnologies sanitàries que facilitin l’accés oportú als pacients, ja que es tracta del pacient.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències