Connecteu-vos amb nosaltres

Càncer

30 anys i comptant: on serà la següent batalla de la UE contra el càncer?

COMPARTIR:

publicat

on

Cèl·lules de limfòcits T i càncer, SEMPer l'Aliança Europea per a la medicina personalitzada (EAPM) Director Executiu Denis Horgan

El proper dimarts (15 setembre) veurà a la Comissió Europea i la Presidència luxemburguesa de la UE tres dècades d'acció contra el càncer amb una cerimònia i una reunió d'alt nivell a la capital de l'estat membre.

L'esdeveniment representarà el 30th anniversari de les conclusions del Consell de 1985, que va preparar el camí per a la primera acció a nivell europeu sobre el càncer.

En la seva sessió de 28-29 juny del mateix any, el Consell Europeu va acceptar la proposta de crear un vincle més estret entre Europa i els seus ciutadans i, en aquest context, el Consell va destacar el valor de llançar un programa d'acció europeu contra el càncer.

Avanç ràpid de 30 anys i Lydia Mutsch, ministra de Salut de Luxemburg, i Vytenis Andriukaitis, la comissària de Salut i Seguretat Alimentària obriran una reunió d'alt nivell amb panells i debats de preguntes i respostes que tractaran temes bàsics.

S'inclouen els antecedents històrics de l’acció de la UE sobre el càncer i la perspectiva a llarg termini, la continuïtat de 1985-2015 i els plans nacionals de càncer.

Com a part de l’enfocament del càncer, l’Aliança per a Medicina Personalitzada (EAPM), amb seu a Brussel·les, que agrupa pacients, professionals mèdics, planificadors sanitaris, científics, indústria i investigadors, participarà en dos esdeveniments més, relacionats amb el càncer de pròstata i de pàncrees .

anunci

Una revisió de l'estat de joc mai no ha estat més oportuna i, a l'esdeveniment de Luxemburg, una sèrie de ponents influents de grups de grups d'interès múltiples (inclosos els membres de l'EAPM) tractaran temes relacionats amb el càncer.

Parlant abans de la 30th aniversari, el secretari de l'EAPM, Gordon McVie, va dir: "El diagnòstic i el tractament del càncer ha arribat a passos elevats durant les últimes tres dècades, però, malgrat aquests èxits en curs, encara hi ha una gran necessitat d'un enfocament més centrat en el pacient a través de la medicina personalitzada. juntament amb un entrenament actualitzat i una millor comunicació entre metges i pacients. "

Va afegir: "A més a més, no hi pot haver massa investigació sobre aquest complex conjunt de malalties assassines i, amb un envelliment de la població a Europa, molts dels quals seran diagnosticats amb una o més formes de càncer en algun moment de la seva situació. viu, ara no és el moment de descansar en els llorers ".

"Hi ha importants desigualtats en càncer a Europa", va dir el professor Mark Lawler, president del subgrup de recerca EAPM i vicepresident de recerca i innovació, European Cancer Concord (ECC).

"Lamentablement, aquestes desigualtats han donat lloc a diferències significatives en els resultats del càncer per als ciutadans europeus. El Dia Mundial del Càncer, el ECN de 2014 va llançar la Carta de drets de pacients amb càncer a Europa al Parlament Europeu a Estrasburg. El 30th Un aniversari del llançament de la primera acció contra el càncer representa una oportunitat ideal per aplicar la Carta de Drets i garantir que tots els europeus tinguin la mateixa oportunitat de guanyar aquesta malaltia. "

S’ha estimat que un terç dels càncers es poden prevenir i EAPM creu que mai no hi ha hagut un moment millor per aprofitar les oportunitats en la prevenció del càncer utilitzant els darrers descobriments en òmics, inclosa la ciència genòmica.

A causa d’aquests avenços, el nostre coneixement de variants comunes relacionades amb els riscos de càncer ha saltat de cinc a més de 450 i, genèticament, sabem molt més del que fa que les persones siguin susceptibles.

La medicina personalitzada consisteix en donar el tractament adequat al pacient adequat en el moment adequat, però hi ha una raó per la qual cosa la frase "Prevenció és millor que curar" és tan coneguda.

La medicina personalitzada utilitza investigacions, dades i tecnologia actualitzada per proporcionar un millor diagnòstic i un seguiment dels ciutadans del que és el cas actual. Utilitza informació genètica per discernir si un determinat medicament o règim funcionarà per a un pacient i ajuda els metges a decidir quin tractament serà el més eficaç. També pot tenir un gran impacte en un sentit preventiu ja que es poden curar molts càncers o augmentar considerablement les perspectives de curació, si es detecten en una etapa primerenca.
Els diagnòstics anteriors i el tractament anterior tenen molts avantatges, entre ells els fiscals, ja que, tot i que el cost és un problema important, i hi ha preguntes clau sobre la rendibilitat dels tractaments nous i fins i tot existents, un millor diagnòstic facilitarà la càrrega dels sistemes sanitaris de dues maneres. .

En primer lloc, permetrà un enfocament més preventiu, ja que la tecnologia genètica marcarà la probabilitat que un individu en particular desenvolupi una malaltia particular i doni una bona idea de com es desenvoluparà, fomentant així la intervenció primerenca.

El càncer és causat per molts factors i, per tant, la seva prevenció necessita abordar l'estil de vida, així com causes laborals i mediambientals. Es podrien evitar certs càncers modificant o evitant factors de risc clau com el tabaquisme, el sobrepès, la baixa ingesta de fruites i verdures, la inactivitat física i el consum d'alcohol.

 

Altres determinants clau són els factors laborals i ambientals, com l’exposició a substàncies cancerígenes i mutagèniques, i la qualitat de l’aire interior i exterior.
En segon lloc, un tractament eficaç significa que els pacients són molt menys propensos a requerir llits d 'hospitals cars i són capaços de continuar treballant i contribuint a l' economia europea.

 

La medicina personalitzada està contribuint enormement al tractament dels càncers avui i ha d’estar integrada a tots els plans nacionals de càncer (PNC) dels Estats membres.

Malauradament, els PCN de tot Europa difereixen significativament i, si bé la medicina personalitzada és un camp ràpidament emergent, no va ser especialment important a l'agenda de salut quan la majoria van ser dissenyats i implementats entre 2008 i 2010.

 

A més, en alguns casos, els PCN s’inclouen simplement en un pla de salut, sent només un capítol. Una vegada més, això ha de ser abordat.

 

Mentrestant, també a dimarts a Aegia, Grècia, com a part de la "Acció COST per a una plataforma europea integrada per a la investigació del càncer de pàncrees", EAPM llançarà el seu Llibre Blanc sobre el càncer de pàncrees, una malaltia que és el vuitè càncer més freqüent entre els homes a el món occidental (novè a les dones) i, sens dubte, la taxa de supervivència més baixa de qualsevol càncer.

Aquesta malaltia "silenciosa" no provoca símptomes identificables en una etapa primerenca i, per tant, actualment és difícil de detectar. Quan apareixen els símptomes, el càncer sovint ja està avançat i en molts casos és massa tard per a la cirurgia.

Es van estimar nous casos de càncer de pàncrees de 79,331 a 2012 a la UE-28, la qual cosa el converteix en la principal causa de mort relacionada amb el càncer de 4th, i 78,669 va estimar les morts durant aquest any. És un problema seriós i creixent i cal abordar-lo.

Entre els ponents d’EAPM hi haurà la presidència de l’acció COST, Nuria Malats i Angela Brand, que és la presidenta del grup de treball per a la gestió de pacients.

 

Finalment, el dimecres (16 de setembre) d’aquesta setmana d’acció, els membres de l’Aliança centraran la seva atenció en la salut dels homes i el càncer de pròstata amb un acte al Parlament Europeu.

EAPM, en col·laboració amb els seus membres, també ha preparat un document de política sobre aquest tema i entre els ponents de l'Aliança hi haurà el representant de pacients Louis Denis i Didier Jacqmin d'EUA.

Cal combatre el càncer de pròstata a nivell de la UE. Tot i els avenços significatius en el tractament, és un problema creixent que té un impacte important sobre la salut dels homes. El 2008, uns 70,000 homes van morir d'aquesta malaltia a Europa, que representa a la regió el 10% de totes les morts per càncer masculí. La gran majoria (92%) d’aquestes defuncions es van produir en el grup d’edat més gran, format per majors de 65 anys.

 

Avui, alguns 3 milions d’home europeus viuen amb càncer de pròstata i el nombre creixerà a causa de l’envelliment de la població de la UE.

S'ha aconseguit molt amb la majoria de càncers durant les últimes tres dècades, però, EAPM creu que encara queda molt per fer i, com sempre, donarà suport als seus membres en els propers anys.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències