Connecteu-vos amb nosaltres

Càncer

Europa ha d'actuar per mantenir el ritme de la iniciativa d'Obama

COMPARTIR:

publicat

on

Obamas precisió-medicina-initiative_0Per l'Aliança Europea per a la medicina personalitzada (EAPM) Director Executiu Denis Horgan

A principis d’aquest any, el president dels Estats Units, Barack Obama, va llançar la seva Iniciativa de Medicina de Precisió (PMI), essencialment el que tendim a anomenar “medicina personalitzada” a Europa. En el seu discurs sobre l'estat de la unió, el 20 de gener, Obama va afirmar que la idea era "apropar-nos a la curació de malalties com el càncer i la diabetis i donar accés a tots a la informació personalitzada que necessitem per mantenir-nos més saludables a nosaltres mateixos i les nostres famílies. ". La medicina personalitzada és un camp en moviment ràpid que veu tractaments i medicaments adaptats als gens d’un pacient, així com al seu entorn i estil de vida. Es basa en la seqüenciació d’ADN i altres noves tecnologies i té com a objectiu donar el tractament adequat al pacient adequat en el moment adequat. També pot funcionar en un sentit preventiu.

Fins ara, els metges han tendit a prescriure medicaments i tractaments per la població. Si un tractament funciona per al major percentatge de pacients, la majoria per defecte a això. No obstant això, està clar que tots som diferents i d'una sola talla per a tots els enfocaments ja no treballo en la cura de la salut d'avui dia.

Lògicament, hi ha poc que es pot obtenir donant una quimioteràpia al pacient amb càncer si hi ha una gran probabilitat que no funcioni. Es tracta d'una pèrdua de temps i diners i, potencialment, d'una vida humana. És molt millor saber per endavant quin serà el millor tractament, debatre-ho d'una forma totalment transparent amb el pacient i després assenyalar-lo en la direcció correcta.

Per augmentar aquesta, l'enfocament holístic de la medicina personalitzada té com a objectiu assegurar que l'estil de vida del pacient es té en compte a l'hora de prescriure tractaments i també busca assegurar que el pacient està involucrat en totes les etapes del desenvolupament i el tractament del seu / la seva malaltia o malalties.

Aquesta codecisió no només requereix coneixements per part del pacient, sinó també formació actualitzada per als professionals sanitaris i altres persones implicades en el procés. La voluntat de compartir aquesta informació en una relació d’igualtat amb el pacient és una pedra angular de la medicina personalitzada. Els defensors de l’enfocament personalitzat (dels quals n’hi ha molts i el nombre creix tot el temps) han vist com es desenvolupa la iniciativa d’Obama, sobretot aquí a Europa. on es poden aprendre lliçons. No podem quedar-nos enrere. Al cap de sis mesos als Estats Units i la visió a través de l'Atlàntic és que l'adopció generalitzada de la medicina de precisió pot tenir un efecte profund sobre la competitivitat i l'economia dels Estats Units.

La inversió de 4 milions de dòlars al Projecte Genoma Humà ja va créixer en un creixement econòmic estimat en 965 milions de dòlars. Però els assumptes encara han d’anar prou lluny. Molts grups d'interès nord-americans que observen de prop la situació "a casa" creuen que la innovació continuada en tecnologia i investigació biomèdica encara és necessària perquè els nord-americans puguin mantenir un paper de lideratge en el camp emergent. PMI té un pla per seguir els resultats de salut durant molts anys, identificant biomarcadors que siguin predictius del desenvolupament futur d’un gran nombre de malalties, permetent noves oportunitats per a la prevenció i la teràpia de les malalties, a més de proporcionar nous coneixements sobre els factors que prediuen la variació en resposta a teràpies actuals. L’enorme quantitat de dades que PMI està recopilant (i que continuarà recopilant) proporcionarà oportunitats excepcionals per a anàlisis innovadores, però també requerirà mecanismes per proporcionar un accés fàcil a les dades per a la investigació, mantenint els més alts estàndards de seguretat de dades i manteniment de la privadesa de participants.

anunci

Igual que a Europa, PMI, sens dubte, haurà de recórrer a talents diversos mitjançant un enfocament multiparticipant que tingui experiència de l’àmbit acadèmic, la indústria, les organitzacions sanitàries, el govern, els responsables polítics i, per descomptat, els grups de pacients. També necessitarà un compromís pressupostari a llarg termini per tenir èxit. Els nord-americans avancen ràpidament i han arribat a algunes conclusions òbvies (es podria argumentar) que inclouen que la salut és igual a la riquesa i que la inversió en recerca i innovació, juntament amb lleis i regles adequades als propòsits i que reflecteixen el ràpid canvi del món de la medicina són vitals.

Europa ha d'entendre aquests punts a tots els nivells, no només la visió d'una UE que creï un entorn competitiu que atragui inversions, sinó també en benefici dels milions de pacients potencials repartits per 28 estats membres.

Afortunadament, organitzacions com l'Aliança Europea amb seu a Brussel·les per a la medicina personalitzada (EAPM) han estat treballant dur per enderrocar parets, fomentar la cooperació entre els diferents actors i disciplines, involucrar els pacients en el centre del seu propi cura de la salut i de convèncer els polítics que els canvis urgents han de fer.

L'avanç de la ciència mai té, ni mai serà, reflectir les fronteres o la legislació. La legislació i la col·laboració transfronterera deu, per tant, mantenir-se al dia amb els avenços científics.

L’Aliança creu que, en una UE de 500 milions de ciutadans que contempla l’abisme d’una societat amb una població envellida que inevitablement emmalaltirà en algun moment, donar als pacients l’accés al millor tractament possible disponible a Europa és una qüestió moral, i també és financera. Això es deu al fet que la inversió en recerca i innovació conduirà a una millor qualitat de vida per als pacients i farà que siguin menys propensos a necessitar un tractament hospitalari car. Això significa més temps dedicat al lloc de treball contribuint a la riquesa de la UE i dels seus països. Tots els pacients es dediquen a la medicina personalitzada, però els reguladors recelen i, en alguns casos, han passat enrere. I, per descomptat, els contribuents tenen les seves pròpies opinions sobre allò que constitueix un "valor".

No obstant això, no hi ha dubte que la medicina personalitzada és aquí per quedar-se. Tant és així que l'actual presidència rotatòria de la UE, Luxemburg, no només va dur a terme una conferència d'alt nivell sobre el tema al juliol, però també farà recomanacions pel que fa a la medicina personalitzada en les seves conclusions del Consell de desembre.

Aquesta és una primera a la UE i un gran salt endavant. Però l'impuls ha de continuar.

a mi

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències