Connecteu-vos amb nosaltres

EU

Hi ha vides en joc en les converses de protecció de dades

COMPARTIR:

publicat

on

EAPM03_154858Per l'Aliança Europea per a la medicina personalitzada (EAPM) Director Executiu Denis Horgan

Actualment s'està discutint la protecció de dades al 'trilògic' - el nom del discurs entre el Consell Europeu, la Comissió i el Parlament - en el període previ a un nou Reglament de protecció de dades.

Ara, un dels punts conflictius d'aquesta propera nova sentència és que el Parlament Europeu sembla que només s'ha centrat en una protecció general de les dades personals, sense tenir en compte la infinitat d'usos que aquesta informació vital pot tenir per a la investigació, especialment en el món de la investigació. medicament.

Sens dubte, el Parlament està actuant amb bones intencions, però en aquest cas sembla culpable d'una reacció brusca davant les pors de Google, Facebook i fins i tot el govern nord-americà.'s capacitat de processar i utilitzar dades amb allò que el públic considera poca preocupació per l'individu.

Els investigadors no operen d'una manera tan bofetada i això és un total idea errònia que és impossible mantenir les dades personals segures, tot i que encara permet el seu ús amb finalitats d'investigació mèdica.

dades s'ha utilitzat en la investigació durant dècades i els motius del seu emmagatzematge no tenen res a veure amb el que el El Parlament sembla por Llançar les dades mèdiques a una manta protectora general és perdre's completament les distincions i, per tant, la qüestió.

És un fet que, wsempre que puguin, els investigadors demanaran consentiment abans d'utilitzar les dades personals. Però també és cert que sde vegades consentiment és difícil d'aconseguir en termes pràctics. Imagineu un estudi sobre, per exemple, la diabetis a tot Europa escala, i intentant contactar aguantar cada persona implicada. Preguntant for individual consentiment utilitzar el seu teixit o els resultats provocarien greus problemes logístics.

anunci

Així, hauria de fer-ho llencem totes aquestes dades valuoses estar reunit ara i molt que té emmagatzemat al llarg dels anys, ignorant així les necessitats de 500 milions de pacients potencials en 28 estats membres?

Per descomptat que no.

Si encara no n'esteu segur, aquí teniu un parell d'exemples d'ús de dades en l'àmbit de la salut: Molts estudis que utilitzen dades personals tenen va portar a un millor comprensió de el dany que pot fer el tabac. On va arribar l'ara indiscutible vincle entre el tabac i el càncer de pulmó vinc de? Recerca.

Tal els estudis tenen conscienciat tant a la ciutadania com al govern i han va ajudar a salvar milions de vides.

Algunes de les dalt els estudis es basaven en revisar els registres dels pacients per determinar si els individus eren elegibles abans que se'ls pogués demanar el consentiment. Si el Parlament's opinions acaben en el reglament final, this podria fer estudis futurs d'aquest tipus molt difícil o fins i tot impossible.

Això és simplement perquè els investigadors necessitarien el consentiment dels interessats fins i tot identificar persones adequades per preguntar-se si volien participar en un estudi.

Un segon exemple és el coneixement que, almenys al Regne Unit, les dones benestants tenen més probabilitats de patir càncer de mama que menys benestants dones, encara aquests últims tenen més probabilitats de morir per això.

A L'estudi va demostrar que les taxes de supervivència més baixes de les dones de zones desfavorides no es deuen a un menor accés a l'atenció sanitària o al tractament, sinó que en realitat estan associades a problemes no relacionats amb el càncer de mama., és a dir, altres malalties o comorbiditats.

Thés particular estudi utilitzat hospital i GP registres per analitzar els factors implicats en el tractament del càncer tal com tractament rebut i - no, realment - fins i tot temps d’espera. To assegurar-se que el resultat era untendenciat - vital per a una investigació significativa - l'estudi va rebre una aprovació especial per permetre l'ús de dades identificables sense consentiment.

l'Europea Parlament's esmenes farien estudis futurs d'aquesta mena impossible perquè el Reglament de Protecció de Dades prohibiria això. 

Recordem que, en general, pels pacients creuen això és tot important compartir les seves dades per a la recerca. It'No és difícil veure per què: el seu propi tractament, sens dubte, es basa en investigacions anteriors i els seus fills es beneficiaran de les investigacions que es duen a terme avui.

It'És cert que hi ha por a la seguretat de les dades personals. Esdeveniments recents al paradís atlàntic'no ha ajudat, ni el recent TJUE 'port segur' decisió. encara robust i ja existeixen garanties efectives per protegir les dades personals en la investigació

Rels esearchers estan obligats a mantenir les dades segures, i La investigació amb dades personals sempre ha de ser aprovada pel comitè d'ètica al país o països corresponents. Tal les garanties han mantingut les dades segures per molts anys, sense aturar el flux vital de la recerca.

Limitar l'ús de les dades personals tindria a efecte aturdidor en recerca, que, al seu torn, repercutirà en la salut actual's 500 milions de pacients potencials que viuen a la UE, més les generacions futures.

El grup de múltiples parts interessades amb seu a Brussel·les, l'Aliança Europea per a la Medicina Personalitzada (EAPM), opina que, en la majoria dels casos, una decisió de consentiment únic seria una part vital de qualsevol regulació. Això permet a l'individu especificar una àmplia gamma d'usos per a les seves dades sense que els investigadors hagin de tornar una i altra vegada per obtenir permís per a un estudi específic.

El consentiment ampli és an enfocament important en la investigació en salut perquè permet als participants compartir les seves dades per a futures investigacions, en reconeixement del fet que els científics no poden predir avui què serà útil demà.

aquest maximitza el benefici dels recursos de dades. Malgrat això, EAPM i altres assenyalen que fins i tot aquest tipus de el consentiment no ho és ideal en cada circumstància. Sde vegades no és possible demanar el consentiment.

L'Aliança creu que és crucial que el r finalLa normativa inclou una exempció del consentiment per a l'ús de dades de salut en la investigació. 

Al final, és fonamental que el resultat del debat del triòleg produeixi un Reglament de protecció de dades que no obstaculitzi la investigació, sinó que trobi un equilibri entre la necessitat innegable de protegir les dades individuals dels pacients i el públic en general, però no tanca. dades vitals fins al punt que la recerca mèdica tan necessària s'atura.

Això no tindria sentit els interns d'invertir en recerca europea ni per desenvolupar tractaments innovadors, i podria dir-se que tindria encara menys sentit moralment.

La conclusió és que les vides actuals i futures estan en joc.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències