#Superbugs: Els eurodiputats volen reduir l'ús d'antibiòtics en l'agricultura

EAAD2013_MRSA

Per combatre la creixent resistència dels bacteris als antibiòtics actuals, hauria de restringir-se l'ús de medicaments antimicrobians existents i desenvolupar-ne de nous, va dir dijous el Parlament Europeu (10 March). En una votació sobre els esborranys de plans per actualitzar una llei de la UE sobre medicaments veterinaris, els diputats europeus defensen la prohibició del tractament antibiòtic col·lectiu i preventiu dels animals i les mesures per estimular la recerca de nous medicaments.

"Amb l'Organització Mundial de la Salut ens adverteix que el món corre el risc de derivar-se en una època post-antibiòtica, en la qual la resistència als antibiòtics causaria més morts cada any que el càncer, ja és hora de prendre mesures energètiques i comprendre el problema a les seves arrels" va dir la ponent Françoise Grossetête (PPE, França).

"La lluita contra la resistència als antibiòtics ha de començar a les granges. Desitgem prohibir l’ús purament preventiu d’antibiòtics, restringir el tractament col·lectiu a casos molt específics, prohibir l’ús veterinari d’antibiòtics de vital importància per a la medicina humana i posar fi a les vendes en línia d’antibiòtics, vacunes i substàncies psicotròpiques. Gràcies a aquestes mesures, esperem reduir les quantitats d’antibiòtics que es troben a les plaques dels consumidors ”, va afegir.

"No obstant això, no hem de reduir l’arsenal terapèutic disponible per als veterinaris. Aquesta llei pretén facilitar el seu treball. És absolutament necessari encoratjar la recerca i la innovació en aquest sector ”, ha conclòs.

Els medicaments veterinaris no han de servir, en cap cas, per millorar el rendiment ni compensar la pobra ramaderia, diuen els diputats europeus, que defensen l’ús de profilaxis dels antimicrobians (és a dir, com a mesura preventiva, en absència de signes clínics d’infecció) als animals solters i només quan estigui totalment justificat per un veterinari.

Per ajudar a combatre la resistència als antimicrobians, la llei revisada permetria a la Comissió Europea designar antimicrobians que haurien de ser reservats per al tractament humà.

innovació

Per fomentar la investigació sobre nous antimicrobians, els diputats europeus defensen incentius, incloent períodes més llargs de protecció de la documentació tècnica sobre nous medicaments, protecció comercial de substàncies actives innovadores i protecció per a inversions significatives en dades generades per millorar un producte antimicrobià existent o per mantenir-lo mercat.

Els diputats europeus també han donat suport aquest dijous a un informe de Claudiu Ciprian Tănăsescu (S&D, Romania), que modifica una altra llei per millorar el procediment d'autorització de comercialització de medicaments veterinaris, que s'ha de desvincular de la de medicaments per a humans.

Propers passos

Tots dos informes van ser aprovats per mostra de mans. Els diputats també van votar per obrir negociacions amb el Consell, amb l'objectiu d'arribar a un acord de primera lectura sobre les propostes.

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

categoria: Una primera pàgina, agricultura, Parlament Europeu, salut, Cura de la salut, medicaments, política

Deixa un comentari

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats *